Kako narediti povrnitev operacijskega sistema Windows 10: načine in navodila

V članku bomo pogledali, kako narediti povrnitev Windows 10. Kot veste, je prehod na to naredil veliko, zato obstaja velika verjetnost, da ga mnogi ne želijo in da želijo prejšnjo različico sistema Windows. Toda tudi če to ne drži, bo članek razstavljen in drugi načini vrnitve.

Zakaj je potrebno povrniti nazaj

Preden vam povem, kako narediti povrnitev operacijskega sistema Windows 10, morate pojasniti, zakaj je to res potrebno. Navsezadnje mnogi morda niti ne sumijo na to priložnost. To, mimogrede, ni za nič, ker nihče ni zavarovan pred dejstvom, da bo operacijski sistem, kot je splošno sprejet, letel. V tem primeru boste morali popolnoma spremeniti sistem, ki bo nato odstranil vse datoteke na disku C. Če je tam shranjenih veliko pomembnih datotek, bo to zelo žaljivo.


Tako se v primeru vrnitve v prvotno obliko ali vrsto, ki ste jo shranili, kliče povrnitev sistema. Iz tega postane jasno, da bo rollback pomagal shraniti vse informacije v računalniku pred uničenjem. Obstaja tudi izraz "obnovitvena točka". To je stanje sistema, v katerega se bo vrnil. Te pike lahko kadarkoli ustvarjate samostojno, praviloma pa jih operacijski sistem sam ustvarja skozi določeno časovno obdobje. Torej, z definicijami, kot če bi bile razvrščene, se zdaj obrnemo na to, kako narediti povrnitev operacijskega sistema Windows 10.

Povrnitev prejšnjih "vetrov"

Najprej bomo analizirali stanje, ko ste zamenjalina Windows različici 10 od 7 samodejno, ko je na voljo. V tem primeru je različica operacijskega sistema, s katerim ste obtičali, ohranjena na trdem disku. Uporabljena metoda bo delovala tudi, če ste namestili nov operacijski sistem brez brisanja prejšnjega. Če želite preveriti, ali je temu tako, se prijavite na pogon C in preverite, ali je v mapi Windows.old. Če je prisotna, lahko uporabite to metodo.


Torej, kako naj obnovim Windows 10 do 7? In to je zelo enostavno! Najprej morate priti v oddelek za obnovitev. To storite tako, da se v meniju Start prijavite v možnosti in izberete »Posodobitve in varnost«. Takoj, ko kliknete na ustrezen razdelek, se prikaže okno, v katerem bodo na desni strani pododdelki. Izberite element "Obnovi".
V tem razdelku bo pod naslovom "Nazaj na Windows 7" gumb "Start". Kliknite ga. Nato sledite navodilom in se vrnite na prejšnjo različico. Ne morete skrbeti za datoteke in programe - ne bodo pobegnili. Samo Windows 10 bo šel.Tukaj ste izvedeli, kako narediti povrnitev Windows 10 na Windows 7. Kot lahko vidite, je to precej enostavno. Če Windows.old ne deluje, vam ta metoda ne ustreza. Zato preidimo na naslednjo možnost, kako se Windows 10 vrne na določen datum.

Ustvarjanje točke

Preden obvestite obnovitev o določenem datumu, morate pojasniti, kaj je obnovitvena točka in kako jo ustvariti. Zgoraj je bilo omenjeno, da obnovitvena točka omogoča, da se Windows vrne v pogled, ko je bil ustvarjen. Iz tega sledi, da je metoda, ki jeNaslednje ni primerno za tiste, ki nimajo obnovitvene točke.
Če ga želite ustvariti, morate vstopiti v nadzorno ploščo. Ko ste tam, poiščite "Sistem in varnost", izberite "Sistem" in na levi v meniju kliknite "Zaščita sistema".
Ste na pravem mestu. Okno pred vami, v katerem je naslikano, kaj in kako. Da pa ne bi ponovno prebrali vsega, kliknite gumb "Ustvari". To bo ustvarilo obnovitveno točko s trenutnim datumom.

Povrnitev na določen datum

Že veste, kako ustvariti obnovitvene točke. Zdaj lahko poveš, kako narediti povrnitev operacijskega sistema Windows 10 s pomočjo. To dejanje se izvede v istem oknu, ki ustvari obnovitveno točko. Če ste pozabili pot do nje, potem pojdite gor in preberite prejšnji odstavek tega člena. Zdaj namesto gumba "Ustvari" nas zanima gumb "Obnovi". Če ste prepričani, da morate sistem povrniti iz obnovitvene točke, potem pogumno kliknite na ta gumb. Monitor bo imel okno s seznamom vseh obnovitvenih točk. Navedeni bodo datum in čas vsakega od njih, pa tudi kratek opis. Ugotovite, kateri datum želite obnoviti, označite to vrstico in pritisnite "Naprej".
Zdaj imate okno s poročilom o vaši izbiri. Preberite natančno in če je vse enako vaši želji, kliknite Done.

Če se operacijski sistem ne zažene

, se zgodi, da po nekaterih manipulacijah na računalniku preneha delovati. Računalnik se zažene, vendar operacijski sistem samsistem tega ne želi storiti. Ne skrbite, ker imamo obnovitvene točke. Ampak potem obstaja razumno vprašanje: kako zagnati rollback do točke, če ne moremo prijaviti v Windows? Prav tako je zelo preprosta. Če želite začeti, potrebujete zagonski pogon ali pogon Windows. Omeniti je treba, da različica sistema Windows ne more biti samo 10 popolnoma primerna in 8.1. Vstavite pomnilniški ključek USB ali pogon računalnika in začnite z njimi. Pojavilo se bo okno za namestitev OS, vendar to ni zanimivo za nas, izberemo "Obnovitev sistema". Zdaj je pred vašimi očmi modri zaslon z izbranimi ploščicami. Kliknite »Izberi akcijo«, nato »Diagnostika«, nato »Napredne možnosti« in nato »Obnovitev sistema«. Zdaj imate okno s točkami obnovitve, ki ste jih ustvarili. Naslednji algoritem vam je znan.

Če ni obnovitvene točke in mape Windows.old

Vsi možni in dostopni načini za obnovitev sistema, ki smo ga razstavili, zdaj gremo do zadnjega. Zdaj se naučimo, kako narediti povrnitev operacijskega sistema Windows 10, če ni obnovitvenih točk. Takoj je treba opozoriti, da ta metoda vključuje razpoložljivost zagonskega bliskovnega pogona s programom Total Commander.
Torej je bliskovni pogon tam, ga vstavimo v vrata. V BIOS-u prikažemo parametre, tako da je prenos potekal iz bliskovnega pogona. Zaženite program in pojdite v mapo RegBack. Najdete ga z iskanjem v mapi Windows. Obstaja veliko datotek tam, nas zanima le DEFAULT, SAM, SISTEM VAROVANJA PROGRAMSKE OPREME. Kopirajte jih v prejšnjo mapo za konfiguriranje. Pred tem je najbolje, da iste datoteke kopirate drugam, da se lahko vrnete v primeru okvarevse v začetnem stanju. Po izvedenih manipulacijah morate znova zagnati računalnik. Windows naj zdaj teče brez težav. Ta način je potreben, ko se OS ustavi. To je najpogosteje posledica napak v registru in zgornje manipulacije se nanašajo nanj.

Sorodne publikacije