Land Cruiser 300: vse najbolj zanimivo o japonskem terenskem vozilu

Na trgu se bo kmalu pojavil močan terenski avto "Land Cruiser 300". Po predhodnih podatkih bo cena modne različice crossoverja približno 80.000 dolarjev.

Na kratko o novosti

Najprej je treba spomniti na izgled novosti. Land Cruiser 300 je prejel novo močno telo, katerega sprednji del je okrašen z optiko ekspresivne oblike z LED vložki. Privlači ga tudi agresiven, nekaj konveksnih, kromiranih rešetk hladilnika. Na srečo je podoba gladkih obokov koles. Na splošno je videz ostal prepoznaven. Vendar so oblikovalci vsekakor uspeli »razredčiti« dizajn blagovne znamke z novimi slogovnimi rešitvami, ki so dale videz neke športne in vizualne dinamike.


Notranja obloga modela Land Cruise 300 je ostala skoraj enaka kot pri predhodniku. Vendar pa so v procesu razvijalci uporabljali dražje materiale in celo spremenili zasnovo instrumentne plošče. Možno je tudi, da nove stranke namestijo multimedijski sistem z dvema zaslonoma za potnike.

Kaj je pod pokrovom?

Ko govorimo o novem Land Cruiserju 300, ne moremo ne omeniti najpomembnejšega dela avtomobila, ki je motor. Znano je, da je v seriji enot močan 5,7-litrski V8 motor, ki proizvaja 381 konjskih moči. Model bo na voljo tudi z turbinsko enoto. Pri 2,8 litrih se proizvede 177 "konjev". Zanimivo je, da je to ista enotabo zaključen nov pickup, znan kot Toyota Hilux.


Omeniti je treba, da so vse različice Land Cruiser 300 opremljene s 6-pasovnim "avtomatskim strojem" in sistem je priključen na polni pogon. SUV za svoje dimenzije obljublja, da bo ekonomičen. Zahtevana poraba turbinskega motorja je manj kot 12 litrov goriva na 100 kilometrov v mešanem načinu.

Druge značilnosti

Treba je opozoriti, da so razvijalci kot hibridno vozilo postavili Land Cruiser 300, ki je prikazan zgoraj. Trdijo, da je zmogljivost in funkcionalnost novega SUV-ja veliko višja kot pri standardnih modelih. To je mogoče preveriti le z navedenimi podatki. Če pa verjamejo, se je poraba goriva zmanjšala za 30%.
Poleg tega je hibridna različica Land Cruiser 300 opremljena z litij-ionskimi baterijami. In to pomeni, da bo življenjska doba motorja resnično visoka. Posebej zanimiv je komplet avtomobilov. Popoln seznam opreme je izračunan na desetine naslovov, nekatere značilnosti pa je treba posebej opozoriti. Novost ima možnost avtomatskega zaviranja, ki se odziva tako na avtomobile kot na ljudi. Obstaja preverjanje "mrtvih" območij in funkcije sledenja, in celo pomočnika, da avto drži v voznem pasu. Priložen je tudi prilagodljiv tempomat, nadzor tlaka v pnevmatikah in panoramski pogled. In celo na seznamu opreme so žarometi, neodvisno preklapljanje iz kratkih luči na daleč v pravem trenutku. Tudi če upoštevamo, da je to le majhen delVključeno opremo, lahko razumete, da bo novi SUV uživali ogromno popularnost na trgu.

Sorodne publikacije