Android ne namešča aplikacij: zakaj in kaj storiti?

Razprava o tem, kaj je najbolje: Android ali iOS - ni neutemeljena. Že se je zgodilo, da je z Appleovimi pametnimi telefoni vedno manj težav in napak. Sistem redko dela napake in skoraj vedno ima stalno podporo zaposlenih v podjetju. Toda "Android" lahko to zavide samo. Težave s tem mobilnim operacijskim sistemom se pojavljajo iz različnih razlogov. Včasih je nepravilno nameščen, včasih zaradi napak uporabnika, včasih zaradi neustreznih posodobitev.

Problem

Zdi se, da Android ne namešča aplikacij. Seveda lahko uporabniku povzroči nelagodje, saj je včasih nujno, da prenesete kartico ali pisarniško programsko opremo za delo s programsko opremo.


Kako se dogaja napaka? Včasih pametni telefon Android piše: "Aplikacija ni nameščena." Poleg tega sistem morda sploh ne izda nobenih sporočil, uporabnik pa bo dolgo čakal na vsaj nekaj informacij iz Googla Play. Mimogrede, če namestite programe iz nepreverjenega vira, neuspeh tukaj ne preseneča, saj mnogi brezvestni razvijalci izdelujejo kopije priljubljenih programov, da bi zaslužili neizkušenim uporabnikom. Ali lahko namestim aplikacije na neznanih mestih iz Androida? Seveda, ne, saj lahko s samo programsko opremo namestite škodljive datoteke in oglase na napravo. Najbolje je, da namestite Google Play, vendar preverite vsako aplikacijo za pozitivne ocene in dobro povprečježogico


Prvi korak

Če aplikacija ne namesti Android, kaj storiti? Takoj priporočamo ponovno zagon sistema. Včasih OS preobremeni in podobno napako. Pred tem moramo biti pripravljeni in ne panike takoj. Običajno po ponovnem zagonu telefona začne Google Play pravilno delovati in želena aplikacija se prenese v pomnilnik naprave. Kaj pa, če ta možnost ne pomaga pri tej zadevi? Najbolje je najprej razumeti možne razloge, zakaj program ni nameščen v sistemu Android.

Vzroki nesreče Google Play

Eden od glavnih razlogov je pomanjkanje notranjega pomnilnika telefona. Če je arhiv napolnjen z osebnimi podatki, ne bo dovolil namestitve ali prenosa novih datotek v sistem. Prav tako je verjetno, da preprečuje namestitev nestabilne internetne povezave. Zato je priporočljivo, da najprej prenesete aplikacije, ko so povezane v omrežje Wi-Fi, saj mobilni internet morda ne zagotavlja vedno stabilne povezave. Prav tako je vredno razmisliti o združljivosti programa s sistemom. To je predvsem posledica nameščanja programske opreme. Če je to običajna datoteka apk, je verjetno težava zaradi neskladnih različic.
Nazadnje se lahko celo Google sooča z začasnimi zrušitvami. Zato bo treba preveriti tudi vaš račun.

Pomanjkanje spomina

Kot smo že omenili, je pomanjkanje pomnilnika glavni razlog, zakaj Android ne namešča aplikacij. Toda ta problem je lahko rešiti. Samo sprostite spomin. To lahko stori nekajna načine
Najprej se lahko znebite programov ali datotek, ki so na telefonu, in so lahko odveč. Zaželeno je tudi, da se znebite začasnih datotek in očistite predpomnilnik. Drugič, če imate nameščeno pomnilniško kartico, lahko konfigurirate prenos aplikacij na microSD. V tem primeru bodo preseljene vse programske datoteke in notranji pomnilnik bo prost. To vam omogoča prenos aplikacij. Toda pred prenosom datotek morate preveriti, kje so shranjene podatkovne datoteke. Če želite to narediti, pojdite na "Nastavitve" in poiščite razdelek "Pomnilnik". Po dovolj, da najdete postavko "mesto namestitve". Morda obstajajo možnosti:
 • "Pomnilnik naprave".
 • "SD kartica".
 • "O izbiri sistema".
 • Tukaj je dovolj izbrati pomnilniško kartico in po njej bodo naloženi vsi nameščeni programi in datoteke. Takoj je treba omeniti, da je popolnoma nepomembno, kje bodo točno nameščeni programi, bodo pravilno delovali tako na pomnilniški kartici kot na notranjem pomnilniku telefona.

  Težave z internetom

  Pogosto se zgodi, da morate aplikacijo namestiti na poti. Vendar mobilni internet ne zagotavlja vedno stabilne povezave. Zato Google Play morda ne bo uspel. Seveda se je s prihodom 4G vse opazno spremenilo, toda tudi v tem primeru ne gre vse gladko. Zato je najbolje, da dobite stabilno povezavo. Povezati se morate z brezžičnim omrežjem in v tem primeru je zaželeno, da ga preverite.

  Združljivost programa in sistema

  Če Android ne namesti programa, je lahkotežave z združljivostjo. V večini primerov lahko pride do napake pri namestitvi programov iz nepreverjenih virov. Če uporabnik uporablja datoteko apk, preneseno iz interneta, lahko pride do konflikta združljivosti.
  Poleg tega, kot smo že omenili, programske datoteke tretjih oseb vsebujejo veliko oglasov in škodljivih elementov. Zato je nezdružljivost najmanj tista, ki jo je v tem primeru treba bati. Še bolje je prenesti aplikacije iz storitve Google Play. Najbolj priljubljene aplikacije so testirane z antivirusom, prav tako pa imajo veliko pregledov in dobro povprečno oceno.

  Težave z računom

  Če vidite sporočilo "Ne morem namestiti aplikacije na Android", morate preveriti svoj Google račun. V računu lahko občasno pride do napak. Morda boste morali izbrisati račun in ga znova dodati:
 • V nastavitvah pametnega telefona poiščite razdelek »Računi«.
 • Izberite Google in kliknite račun, ki se uporablja za račun Google Play.
 • Dodatna nastavitev lahko izbriše račun.
 • Ponovno zaženite pametni telefon in dodajte račun.
 • Zaželeno je, da pred tem naredite varnostno kopijo ali pa se nekatere informacije izbrišejo.

  Pravilna namestitev

  Da ne bi imeli težav z dejstvom, da Android ne namesti aplikacije, se morate naučiti, kako to narediti pravilno. Da bi program pravilno namestil na pametni telefon, potrebujete:

 • Zaženite Google Play in dodajte račun, če ga še ni.
 • Iskanje zahteva ime programa.
 • AtStran najdene programske opreme mora preveriti preglede in povprečno oceno.
 • Nato morate klikniti na gumb "Namesti" in sprejeti dovoljenje.
 • Preostalo je počakati, da se prenos in namestitev zaključita.
 • Če je vse opravljeno pravilno, se bo prikazalo sporočilo o namestitvi programa. Podoben postopek je mogoče izvesti z računalnikom. Toda bolje je, da to storite tudi s storitvijo Google Play. Odprite brskalnik, pojdite na spletno mesto aplikacije in poiščite potrebno programsko opremo. Po tem boste morali klikniti na gumb "Namesti" in program shraniti v računalnik. Potem morate datoteko vrniti na pametni telefon. Ročna namestitev aplikacij ne traja veliko časa. Pred tem se je treba le pripraviti na to. V sistemskih nastavitvah morate najti razdelek »Varnost«. Ima nastavitve za nameščanje programov iz neznanega vira. Samo označite pametni telefon, da nastavite potrebno programsko opremo. Sedaj kliknite na nameščeno datoteko APK. Sistem bo samodejno začel s prenosom in namestitvijo aplikacije. Ta možnost je možna, vendar bolj kompleksna, saj boste morali telefon povezati z računalnikom in prenašati datoteke.

  Skratka, "Android" ni najbolj izpopolnjen sistem. Z njo so pogosto težave, ki lahko vplivajo na delovanje sistema. Toda, če nenadoma pride do podobne napake in zgornje možnosti ne pomagajo, morate ponastaviti na tovarniške nastavitve. Če želite to narediti, pojdite na nastavitve pametnega telefona in izberite razdelek »Pomnilnik inVarnostne kopije. "V tem meniju je vrstica" Ponastavi na tovarniško privzeto ", vendar je pomembno vedeti, da bodo vsi podatki izgubljeni, zato jih je najbolje vnaprej premakniti v drugo napravo ali v oblak.

  Sorodne publikacije