Xiaomi Redmi 4 Prime pametni telefon: funkcije, pregledi, ocene

Ta članek je posvečen pregledu Xiaomi Redmi 4 Prime. Kitajski proizvajalec se je že izkazal na dobri strani, sprostil je dostojne pametne telefone po dostopni ceni. Redmi je opremljen s tremi pripomočki, ki so pritegnili pozornost domačega kupca z modernim dizajnom in dobrim nadevom. Leto 2016 za podjetje je postalo zmagovalno. Vsi modeli so uspešno debitirali in dobesedno v zgodnjih fazah prenašanja na vodje prodaje. Nedvomno si zaslužijo podroben opis, v okviru tega članka pa se bralci lahko seznanijo z značilnostmi Xiaomi Redmi 4 Prime. Cena za ta pripomoček ne presega $ 200, kar je seveda prednost, ki vam omogoča tekmovati z drugimi blagovnimi znamkami. Poleg privlačne vrednosti bodo zanimali tudi kupca in strojno opremo. Mnogi uporabniki so že navajeni na dejstvo, da razvijalci v proračunskih napravah uporabljajo procesorje MediaTek, vendar je ta proizvajalec pametnih telefonov namestil Qualcomm in tri gigabajte RAM-a. Kaj je izšlo iz tega, poglejmo.




Xiaomi Redmi 4 Prime: Design Review

Nedvomno ima vsak telefon pomembno vlogo. On je tisti, ki vabi kupca. Oblikovalci tega modela so opravili odlično delo. Najprej bi rad opozoril na materiale korpusa. Plošče naprave so izdelane iz trde kovine, kar daje uporabniku občutek zanesljivosti. Okvir na koncih je poliran, ima prirezane robove. V teh podrobnostih obstaja podobnost z izdelki "jabolk". Toda za zapisovanje v minus ni vredno, kotTrenutno večina kitajskih proizvajalcev kopira zasnovo vodilnih blagovnih znamk znanih blagovnih znamk.


Xiaomi Redmi 4 Prvi pametni telefon ni prejel komentarjev o dodatku. Vsi deli so popolnoma opremljeni. Ni prask in čipsa. Vse vrzeli so znotraj norme, zato je na prvi pogled težko reči, da je kupec predstavnik proračunskega segmenta. Vendar pa so najzahtevnejši uporabniki še vedno lahko našli manjšo pomanjkljivost - oprijemljiv prehod med kovinskim pokrovom in plastičnimi vložki v zgornjem in spodnjem delu ohišja. Ampak, da ga pokličete kritično ni mogoče, še posebej, če se spomnite, koliko je pametni telefon. Proizvajalec je na izbiro predstavil več barv. Na primer, moški bodo primernejši za temno sivo. Srebrno različico lahko varno imenujemo univerzalna. Izgleda enako harmoničen tako v ženski kot v roki človeka. Lepa polovica človeštva pa še vedno raje Xiaomi Redmi 4 Prime Gold. Zlati kovček izgleda nežno, a veličastno.
Ne nazadnje vloga telefona. Če primerjate naprave z enakimi zasloni, lahko ta model zaradi svoje majhne širine in višine (1413 x 696 mm) imenujemo desni kompaktni. Kaj lahko rečemo o debelini? Popolnoma ustreza sodobnim standardom, ki znaša 89 mm. Takšne dimenzije zagotavljajo maksimalno udobje pri upravljanju pametnega telefona. Lastnikom ni treba uporabljati dveh rok, saj je tudi na poti vse mogoče s pomočjo enega. Masa telefona - 156 g, seveda ni najlažja napravaTežki ga ne nosijo.
Zaslon prikaže 70% sprednje plošče. Nad njim so razvijalci predstavili senzorje, zvočnik in kamero. Pod zaslonom je standardna nadzorna plošča. Ima tri ključe z običajno notacijo. Toda kupec mora vedeti za trenutek - ti gumbi ne svetijo med delovanjem. Ne prinaša veliko neprijetnosti, vendar morate biti pozorni. V svoji cenovni kategoriji je Xiaomi Redmi 4 Prime (cena - okoli 180 USD) dodeljena na račun zadnje plošče. Kot smo že omenili, je izdelan iz kovine. Na dnu je logotip blagovne znamke, na vrhu je kamera za oči, optični bralnik in izbruh. Vsi ti elementi imajo okroglo obliko, tako da se harmonično ujemajo s celotnim konceptom. Načeloma ni bilo nobenih sprememb v lokaciji priključkov in mehanskih ključev. Na levi strani je hibridni pladenj za sedem kartic, na desni je dvodelni "swing" za spremembo glasnosti in gumb, s katerim je naprava vklopljena in zaklenjena. Spodnji del je zaseden z zvočnikom, vrati USB in mikrofonom. Na vrhu je infrardeči senzor in mini priključek. "

Nekaj ​​besed o zaslonu

Zdaj je čas za pregled podrobnih specifikacij Xiaomi Redmi 4 Prime. Za začetek bomo obravnavali značilnosti zaslona. Zaslon v tem modelu je vsekakor prednost. Proizvajalec s 5-palčno velikostjo uporabniku ponuja kakovost polne visoke ločljivosti, kar bo zagotovo veliko. Treba je opozoriti, da je sprednja plošča prekrita s steklom 2,5 D. Slika je visoka kontrastna indober prenos barv. Ni opomb in gostote, saj je permisivnost zaslona enaka 441 ppi. Tak kazalnik v tem cenovnem razponu je vreden spoštovanja. S problemom svetlosti se sploh ne pojavijo. Njegov obseg je več kot dovolj za delo na ulici v sončnem vremenu. Ne spuščajte vogalov pregleda. Tudi pri močnem nagibu je slika skoraj nespremenjena. Senzor je občutljiv, deluje jasno. Edina stvar, ki so jo opazili nekateri uporabniki, je, da je v zimskem času v hladnem vremenu treba dvakrat pritisniti.

Posnetki

Možnosti fotoaparata niso razočarale Xiaomi Redmi 4 premoženjske lastnike. Značilnosti glavnih v celoti izpolnjujejo sodobne zahteve. Temelji na 13-megapixel matriki z odprtino f /2,2. Najvišja raven podrobnosti je dosežena v sredini okvirja, robovi pa so rahlo zabrisani. Toda velike fotografije so dobre kakovosti. Dinamični razpon je optimalen. Pri slabi svetlobi se ostrina slike zmanjša, vendar so vsi objekti jasno vidni, brez hrupa. Več uporabnikov hvali Panoramo in HDR. Video posnetki so posneti z ločljivostjo 1080p. Za kakovost ni posebnih pripomb. Keltska kamera je opremljena z modulom s 5 milijoni slikovnih pik. V meniju so različni načini. Ko izberete najvišje nastavitve, pa se barva fotografij še ne izboljša, ostanejo malce utišane.

Xiaomi Redmi 4 Prime: značilnosti "železa"

Čas je, da govorimo o uspešnosti tega modela. "Možgani" gadgeta stojijočipov na osmih blagovnih znamkah Qualcomma. Proizvajalec za pametni telefon je izbral Snapdragon 625. Procesor je izdelan iz 14 nm procesne tehnologije. In to kaže, da je strojna platforma energetsko učinkovita in dovolj močna. Računalniški elementi Cortex-A53, medtem ko delajo na pripomočku, so sposobni povečati hitrosti ura do 2000 MHz, zaradi česar je originalna firmware Xiaomi Redmi 4 Prime gladka, brez obešenj in zamikov. Kot koprocesor so razvijalci izbrali pospeševalnik Adreno 506. Omogoča vam hitro zagon sodobnih iger pri visokih grafičnih nastavitvah. In to pomeni, da je v svojem segmentu pripomoček nesporni vodja.

Memory

Ocena dejanske uspešnosti pripomočka brez količine RAM-a ne more biti. Tudi najboljši "železo" ne bo delovalo pravilno z majhnim RAM-om. Razvijalci so to merilo vzeli resno z namestitvijo treh gigabajtov RAM-a v Xiaomi Redmi 4 Prime 32Gb. Vrsta pomnilnika LPDDR3. Naprava z lahkoto upravlja več aplikacij, ki se izvajajo. Lastniki lahko igrajo igre in hkrati gledajo video posnetke, tako da na primer v brskalniku odprejo pet zavihkov. Na podlagi tega lahko varno rečemo, da je pametni telefon v redu za večopravilnost. Kolikšna je količina ROM-a v Xiaomi Redmi 4 Prime? 32Gb! To je zelo dobro. V sistemske datoteke je že vključenih le približno 10 GB pomnilnika. Nizkotemeljni uporabnik preostalih 20 bo dovolj za delo. In za tiste, ki želijo povečati spomin, je predlagano, da uporabite pogon, potem pa se morate odreči drugi "sedem".

Sistemska platforma

Xiaomi Smartphone Redmi 4 Prime upravlja šesta naprava Android. Nihče ni bil presenečen, da je proizvajalec uporabil korporativni vmesnik MIUI 8 na vrhu sistema, zdaj pa so uporabnikom na voljo funkcije, kot so podvojene aplikacije, posnetek zaslona spletne strani, vgrajeni antivirus. Kar zadeva slednje, program ne samo preveri sistem za prisotnost virusov, temveč tudi spremlja stanje baterije in RAM-a ter nadzoruje programe, ki se izvajajo v ozadju.

Življenjska doba baterije

Ne razočarajte lastnikov baterij Xiaomi Redmi 4 Prime? Definitivno, ne! V napravi, razvijalci namestili baterijo 4100 čarovnik. V načinu pogovora je naprava zmožna delovati do 19 ur, če se uporabnik poveže z internetom za deskanje, polni napravo po 15 urah in gledanje videoposnetkov visoke kakovosti lahko traja skoraj 8 ur.

Mnenja lastnikov

Upoštevajo se ključne značilnosti telefona, čas je, da ugotovite, kaj uporabniki razmišljajo o drugi "mojstrovini" kitajske proizvodnje. Upoštevajte, da obstajajo različni pregledi v omrežju, vendar večina od njih izpostavlja prednosti modela. Vendar pa je Xiaomi Redmi 4 Prime prejel nekaj pripomb:
 • Firmware, čeprav stabilen, deluje, vendar je mogoče opaziti netočnosti prevoda, kar vodi do težav pri konfiguriranju pripomočka.
 • Fotografije, posnete s sprednjo kamero, popačijo barvo.
 • Zadnja stena je monolitna, saj je med plastičnimi vložki in kovinskim pokrovom opazen prehod.
 • Upoštevanje teh pomanjkljivosti ni dovolj veliko, saj so vsi pokriti z optimalno uravnoteženim razmerjem med kakovostjo in ceno. Kaj so lastniki zapisali v prednosti tega modela? To je:
 • Dolga življenjska doba z enim polnjenjem.
 • Odlična zmogljivost.
 • Prisotnost optičnega bralnika prstnih odtisov.
 • Zaslon z visoko ločljivostjo.
 • Lepa zasnova in kovinska torbica.
 • Na koncu

  je bil telefon Xiaomi Redmi 4 Prime čim bolj uravnotežen. To se prodaja po dostopni ceni, ki ne more, ampak prosim kupca. Proizvajalec je na napravo namestil dostojno "nadev", kar je zanimalo tako mlajšo generacijo kot starejše ljudi.

  Sorodne publikacije