Kako odstraniti podčrtane povezave CSS na spletnem mestu?

V preteklosti so brskalniki med brskanjem po spletnem dokumentu poudarjali in označevali hiperpovezavo do hiperpovezave. To lahko resno ogrozi vizijo oblikovalca in pokvari videz mesta. Spletni skrbnik lahko uporabi posebna navodila za CSS in odstrani podčrtano povezavo, da jo lepo vstavi v stran.

Zakaj poudariti povezavo?

Od začetka svetovnega spleta imajo hiperpovezave poseben pomen. Izpolnjujejo najpomembnejšo funkcijo združevanja milijonov različnih spletnih dokumentov v eno omrežje. Poseben status elementa je določil potrebo po njegovi izbiri na strani na kakršenkoli način. Da ne bi povezali povezave z drugim besedilom (ki je bilo prvotno črno), je bilo odločeno, da ga poudarimo in ga obarvamo modro. Poleg tega so bili učinki dodani pri premikanju miške (izginotje podčrtovanja, sprememba kazalca) in sprememba barve že obiskanih referenc.


Tu so prve spletne strani, kot je ta:
Hiperpovezave takoj izstopajo v ozadju besedila v okolici. To obnašanje elementov je popravljeno in brskalniki so ga začeli uporabljati privzeto.

Izbira referenc

Z razvojem CSS je bilo veliko možnosti, da je element nadzora viden, brez poudarjanja. Poleg tega je v nekaterih primerih ta tanka črta postala nezaželena, saj se ni ujemala z zasnovo spletne strani. Delavci so potrebovali priložnost z uporabo CSSodstranite podčrtovanje povezav, na primer v glavnem meniju spletnega mesta in stranski vrstici. Tako se ohrani osnovna ideja, da je treba hiperpovezavo opaziti, vendar način, kako jo izvajati po privzetku, ne zadovoljuje vedno potreb.

Spreminjanje sloga hiperpovezave

Odstranjevanje podčrtaja povezave CSS je zelo enostavno. V ta namen obstaja posebno navodiloza dekoracijo besedila . Z vodoravno črto upravlja zasnovo dela besedila in določi njegovo specifično lokacijo.
& lt; skript async = "//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">
& lt ;! - fb_336x280_2 - & gt;

& lt; skript & gt; (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []). push ({});

Seznam vrednosti, ki jih je mogoče prevzeti:

  • podčrtaj- spodnja spodnja črta;
  • overline- zgornja podčrtana črta se razteza čez besedilo;
  • proga- prečrtanje, črta poteka v sredini črte;
  • ni- brez registracije.

Privzeto brskalniki uporabljajo navodila za hiperpovezavodekoracijo besedila: podčrtano . Očitno nas zanima vrednostnič . Omogoča vam, da ponastavite prej uporabljene sloge in ponastavite privzeto obliko.

Če želite odstraniti podčrtano povezavo na CSS, se za to uporablja naslednje pravilo:

a (
dekoracija besedila: nobena;
}


Podpora za brskalnike

Lastnost dekoracije besedila in njegova vrednost popolnoma podpirajo vsi obstoječi brskalniki, vključno s starejšimi različicami, tako da lahko razveljavite povezavo do CSS brezposebne težave.

Sorodne publikacije