Localhost phpMyAdmin Orodja: Opis, napake

Praviloma vsaka spletna stran ali storitev v svojih globinah nujno vsebuje vsako bazo podatkov. Namenjen je shranjevanju uporabniških podatkov, informacij o izdelku, in na splošno vsega, kar je mogoče shraniti na trdi disk. V fazah ustvarjanja dinamičnega spletnega mesta ne morete storiti brez orodja, ki vam lahko pomaga hitro upravljati svoje podatkovne baze, spreminjati podatke ali konfigurirati tabele. To je interaktivni pomočnik. Za to služi majhen program localhost phpMyAdmin Tools.


Opis

localhost phpMyAdmin Tools ni nič drugega kot dodatek v PHP, ki zahteva prisotnost tolmača na strežniku. Če želite uporabljati to orodje, potrebujete le brskalnik. Za zagon morate v naslovno vrstico vnesti localhost /phpMyAdmin /Tools.
Pred prijavo bo phpMyAdmin zahteval uporabniško ime in geslo. To bi moralo biti določeno v fazi namestitve programa. Orodje je zelo uporabniku prijazen vmesnik z veliko nastavitvami in nastavitvami. Nadzorna plošča, ki se nahaja na localhost /tools /phpmyadmin /index.php, je razdeljena na logične bloke, intuitivne za vse uporabnike. Na levi strani lahko vidite ploščo za enostaven prehod na želeno bazo ali mizo. V tem meniju lahko najdete postavko za ustvarjanje nove baze podatkov ali tabele. Zgoraj je velik meni, ki vam omogoča hiter prehod na eno ali drugo nastavitev in aktiviranje posebne funkcije orodja localhost phpMyAdmin Tools.
V delu zbirke podatkovPodatki vsebujejo seznam baze podatkov, predstavljene v sistemu. Gumb SQL odpre meni, kjer lahko ročno podate poizvedbo SQL, ki se pošlje neposredno v bazo podatkov. V meniju "Status" je prikazan trenutni položaj podatkovnih baz. Vsebuje informacije o skupnem obsegu, številu prenešenega prometa ter prejetih in poslanih podatkih. V tem meniju so shranjeni tudi uporabniški računi. Vsebuje informacije o vseh udeležencih sistema, njihove definicije, naslove in gesla.


Od tu lahko uporabniki dobijo privilegije za dostop do določenih območij, pravico do ustvarjanja ali urejanja podatkov ali za odstranitev določene osebe. Za prenos in razkladanje podatkov sta odgovorna izvoz in uvoz. So zelo priročni za uporabo, ko morate ročno posodobiti spletno mesto ali imenik storitev. Ta meni vsebuje ukaz s parametri, ki jih je mogoče konfigurirati za delo z lokalnim gostiteljem phpMyAdmin Tools, bazami, poizvedbami in drugimi parametri.

Namestitev

To orodje je PHP skript. Zato bo za njegovo delo potreben programski paket. Predvsem potrebujete Apache spletni strežnik, MySQL bazo podatkov in PHP tolmač. Vsak lahko namestite ročno, lahko pa ga namestite v zbirko, na primer za Windows obstajajo dobre rešitve Denwer in OpenServer. Ročna namestitev vam omogoča podrobnejšo proučitev vsake komponente in njenih nastavitev. In nameščanje kompleta vam bo prihranilo čas.

Nekaj ​​nasvetov pred namestitvijo

Da bi se izognili napakam v postopku delovanja in namestitve, je priporočljivo uporabiti najnovejše različice.programske opreme. Če delo, vključeno v montažo, potem morate preveriti svoje sestavne dele. Če so komponente nameščene ločeno, morate prenesti najnovejše različice uradnih strani.
Pripravljeno gostovanje običajno takoj vsebuje phpMyAdmin. Ampak še vedno svojo varnost, je zaželeno, da ročno konfigurirate prek htaccess datotek. To je posebna konfiguracijska datoteka za spletni strežnik Apache, ki omogoča konfiguriranje sistema za skoraj vse potrebe. Ne moremo pozabiti na varnost gesla. Biti mora odporen na prelivanje in hkrati nepozaben. Obnovitev gesla je veliko težje kot enkrat, da bi porabili čas za ustvarjanje stabilnega in priročnega.

PhpMyAdmin v Ubuntu

Za namestitev orodja operacijskega sistema Ubuntu potrebujete le eno vrstico v terminalu: sudo apt-get install phpmyadmin Vendar preprosta namestitev ne bo omogočila popolne uporabe programa, zato boste morali namestiti še nekaj dodatnih elementov: sudo apt- get install php-php mbstring-gettext Sam proces namestitve je dokaj preprost. Sistem vas bo prosil, da greste skozi vse korake in izpolnite potrebne podatke. Na začetku boste morali določiti spletni strežnik, ki ga želite uporabiti. V večini primerov bodo to Apache. Nato morate tudi konfigurirati bazo podatkov. Sistem lahko zahteva geslo za prijavo v MySQL. Orodje orodja lahko preverite tako, da obiščete orodno vrstico http //: localhost /phpmyadmin /tools.

Priložnosti

Orodje ima veliko zanimivih značilnosti in značilnosti:
 • možnost ustvarjanja in brisanja baz podatkov brez ročnega vnašanja ukazov;
 • delo neposredno s tabelami, ustvarjanje, podvajanje, brisanje, preimenovanje ali spreminjanje podatkov;
 • za vzdrževanje tabel;
 • uredi in doda nova polja posebej;
 • izvaja SQL poizvedbe, vključno s tipom serije;
 • hitro dodajanje podatkov z uporabo vgrajenega orodja za uvoz besedilnih datotek v tabelo;
 • ustvarijo in si ogledajo potrebne deponije vseh tabel, ki so predstavljene v bazi podatkov;
 • podpora za veliko število izvoženih formatov;
 • upravljanje in upravljanje več strežnikov hkrati;
 • uporabnikom dovoliti ali prepovedati izvajanje določenih dejanj ali omejitev njihovih privilegijev;
 • možnost prikaza sheme celotne baze podatkov v pdf obliki z grafom;
 • iskanje po zbirki podatkov;
 • Izdelek je lokaliziran na več kot 50 jezikih po vsem svetu.
 • Možne težave s phpMyAdmin

  Orodje se lahko včasih pokvari zaradi nepravilne konfiguracije ali po tem, ko je uporabnik med namestitvijo zamudil nekaj. Naslov http /localhost /tools /phpmyadmin se na primer ne odpre. To lahko pomeni, da spletni strežnik ne "vidi" tolmača PHP. Vredno je preveriti glavno konfiguracijsko datoteko in ponovno zagnati Apache.
  Občasno lahko pride do izdaje pooblastila na plošči za prijavo. To je lahko posledica napake v imenu ali geslu. Za ponastavitev superuporabnika morate ročno preseliti v MySQL in uporabiti ukaze za brisanje in ponovno ustvarjanje uporabnika. Zelo pogosto se pojavijoTežave pri prikazu besedila po uvozu besedilnega dokumenta. To je najpogosteje posledica različnih kodiranja, ki se uporablja v bazi podatkov in datoteki. To je vredno preveriti, da se ujemajo in nato uvažajo.

  V zaključku

  Ker je orodje PHP skript, je mogoče njegovo spreminjanje in konfiguracijo ročno spremeniti z dobrimi znanji pri uporabi tega jezika.
  Vendar pa se brez znanja phpMyAdmin lahko dovolj uspešno uporablja. Ima preprost vmesnik, jasne nastavitve in dobro spletno podporo zaradi svoje razširjenosti in priljubljenosti. Torej, če bo kakšen problem, bo iskanje odgovora na vprašanje enostavno. Izdelek v vizualni obliki prikazuje alternativno uporabo orodij za delo z bazo podatkov. Ni vam več treba vnašati ukazov za ročno upravljanje s konzolo MySQL, ki bi lahko, če ste naredili napako v enem znaku, v najslabšem primeru izgubili vse podatke. PhpMyAdmin se aktivno razvija in išče vedno več uporabnikov, tako da so možnosti za to očitno drugačne.

  Sorodne publikacije