Za razliko od MicroSD MicroSDHC in MicroSDXC

Kompaktni mediji so danes trdno vključeni v skoraj vsako osebo zaradi hitrega razvoja industrije digitalnih naprav. Mobilni telefoni, foto in video oprema, navigacijski sistemi in snemalniki - vse to v večini primerov zahteva snemanje in shranjevanje posebnih pomnilniških kartic. Najbolj priljubljena in pogosto uporabljena med njimi - pogoni MicroSD, MicroSDHC in MicroSDXC.

Za razliko od MicroSD MicroSDHC in MicroSDXC

S popolnoma identičnimi velikostmi (posamezni faktor oblike) te kartice niso univerzalne in nobena naprava ne more upravljati določenega pogona. Zato je pomemben dejavnik pri nakupu informacijskih medijev razumevanje razlik med MicroSD, MicroSDHC in MicroSDXC drug od drugega, kot tudi zavedanje o podpori za določen standard z napravo, za katero je izbran pomnilnik.


Kartice MicroSD

Eden od prvih podatkovnih nosilcev podatkov Secure Digital, neposredni dedič MMC. Tanki in kompaktni zemljevidi so hitro pridobili na priljubljenosti med lastniki digitalnih naprav, medtem ko je oblika faktorja MicroSD še vedno glavna tema med večino proizvajalcev ročnih pripomočkov. Glavne značilnosti medija formata MicroSD:
 • Največja zmogljivost shranjevanja podatkov ne presega 2 gigabajtov.
 • Hitrost branja in pisanja - do 25 Mb /s.
 • Podpora za datotečne sisteme FAT12 in FAT16.
 • Dokaj skromni kazalniki za sodobne medije, hkrati pa tudi te značilnosti za večino uporabnikovje bilo več kot dovolj. Kartica ima neposredno združljivost z vsemi razpoložljivimi napravami.


  Kartice MicroSDHC

  Naslednja stopnja digitalne evolucije, z enako velikostjo kartic MicroSD, ki se razlikuje od MicroSDHC, je zelo pomembna:
 • Kapaciteta podatkov za shranjevanje je od 4 do 32 GB.
 • Povečana hitrost branja in pisanja do 150 Mb /s.
 • Lahko dela z datotečnim sistemom FAT 32.
 • Najmasivnejši tip pomnilnika, ki se trenutno uporablja, je v veliki meri posledica dobre kombinacije cen in zmogljivosti. Ima enako neposredno združljivost z naprednejšimi napravami (vključno s čitalniki kartic), vendar ni združljiva z nazaj: na napravah prejšnje generacije so pomembne prekinitve pri delu in neuspeh pri inicializaciji zemljevida.

  Kartice MicroSDXC

  Najbolj produktivna vrsta pomnilnika Secure Digital, poleg najvišje zmogljivosti shranjevanja. Podrobnejše značilnosti so naslednje:
 • Zmogljivost shranjevanja podatkov - od 32 GB do 2 TB. Hkrati pa pomnilniške kartice, ki presegajo 512 GB (in sicer taka zmogljivost s kartico Microdia Xtra Elite), trenutno niso predstavljene javnosti.
 • Hitrost interakcije podatkov - do 312 Mb /s.
 • Podpora za datotečne sisteme NTFS in exFAT. Kartice te vrste predstavljajo legitimen odziv ustvarjalcev pomnilnika, s čimer se povečuje priljubljenost tako produkcije kot porabe vsebine v formatu UHD. Zdaj nihče ne bo presenečen nad možnostjo snemanja videa z ločljivostjo kamere 3840x2160, da ne omenjamo kamer in kamkorderjev. In zaInterakcija s takšno podatkovno napravo bi morala imeti precej visoke značilnosti, med njimi - hitrost zapisovanja in branja informacij. S temi zahtevami je bil razvit XC pomnilnik.
  V zvezi z neposredno združljivostjo ni kartic microSD, MicroSDHC in MicroSDXC - vse prejšnje naprave so podprte, podpora za nazaj je podprta, delno pa ne na vseh napravah: nekateri pametni telefoni, kamere ali bralniki kartic se berejo brez težav. (brez tehničnih omejitev na napravi), vendar pri hitrostih standarda HC. Poleg tega te zelo tehnične omejitve pripomočku ne dovoljujejo pravilne inicializacije pomnilniške kartice velikega obsega. Na primer, pametni telefon Huawei Honor 8 Pro, kljub podpori standardu SDXC, ne bo prebral kartice nad 128 GB. Zato je pri nakupu tega vredno izostriti pozornost.

  Razredi hitrosti

  Poleg MicroSD MicroSDHC in MicroSDXC obstajajo tudi različni razredi hitrosti. V vsakem standardu je na voljo več vrst pomnilnika za različne namene in uporabo na različnih napravah. In če imajo navadni predvajalniki MP3 ali prenosni zvočniki tako priljubljeni danes, da imajo dovolj majhnih hitrostnih kartic s "starim" standardom, potem je za profesionalno akcijsko igro fotoaparat razlika med MicroSD in MicroSDHC že kritična, zato bo za uspešno snemanje in branje podatkov potreben vsaj SDHC z najvišjim hitrosti

  Tabela skladnosti

  Če upoštevamo natančno klasifikacijo, ki so jo sprejeli proizvajalci pomnilniških čipov, razrediNa voljo je štirinajst hitrosti, vendar je med neposrednimi udeleženci na trgu le šest. Za hitre razlike microSD od MicroSDHC in MicroSDXC se uporablja poseben faktor oblike kartice, koeficient, katerega enota je enaka 150 Kb /s. Najbolj jasno je, da je to mogoče prikazati s pomočjo tabele.
  Te številke bi morale voditi izbira pogona. Hkrati pa vam ne bo preprečilo, da bi preučili specifikacijo naprave, za katero je izbran pomnilnik, da bi odpravili morebitne težave z združljivostjo. Hkrati pa ni vredno zasledovati po ugodni ceni izbire ne-znanih blagovnih znamk, katerih izdelki so opremljeni z atraktivnimi napisi, ki obljubljajo visoke cene za zelo nizko ceno. Ne, neposredne prevare ne bo, toda vpogledne informacije o visoki hitrosti obdelave podatkov v praksi se izkažejo za polovico resnice: mediji zlahka berejo podatke pri deklarirani hitrosti, vendar je hitrost snemanja žal večkrat manjša. Z uporabo tega priročnika lahko z lahkoto razumete razlike med karticami Microsd od MicroSDHC in MicroSDXC in z gotovostjo izberete točno tisto, kar potrebujete.
 • Sorodne publikacije