Telefon Nokia 6131: specifikacije, funkcije in pregledi

Nokia 6131 je preklopnik srednjega razreda, ki ga lahko uporabljate tako v Evropi kot v ZDA, zahvaljujoč podpori 4 razponov GSM.

Glavne značilnosti

Dimenzije telefona so relativno velike in vključujejo zaslon QVGA, ki podpira 16 milijonov barv, dodaten barvni zaslon, fotoaparat, predvajalnik glasbe in razširitveno režo. Komplet vsebuje tudi baterijo, vodnik, disk in slušalke, ki jih lahko uporabljate za snemanje in poslušanje FM radia ali glasbe, shranjene v Nokia 6131. ​​Baterija je precej šibka. Litij-ionska baterija z zmogljivostjo 820 mAh zagotavlja 3 ure in 20 minut. pogovorov in do 240 ur. pripravljenosti.

Oblikovanje

Telefon je prevelik tudi v zaprtem stanju, čeprav ima antena notranjo anteno. Na prostem je naprava precej okorna in opazna, težko pa je v žepu zamuditi 112-gramsko težo. Toda iz istih razlogov je naprava udobna v roki in enostavna za uporabo. Enoročno odpiranje telefona je zelo enostavno zahvaljujoč vzmetnemu mehanizmu (gumb je na desni), za zapiranje pa morate uporabiti obe roki, saj nič ne more pomagati pri tem. V zaprtem stanju je sklop trdna, toda ko je treba napravo pritrditi na uho, se rahlo pretrese. Ohišje je izdelano iz mat plastike, ki je kombinirana z belim sijajnim trakom okoli zaslona in tipkovnice.

Nokia 6131: specifikacije zaslona

Razmeroma velike dimenzije telefona so posledica velikosti zaslonov.Zunanji zaslon ima ločljivost 128 x 160 slikovnih pik in prikazuje več kot 262 tisoč barv, glavni 22-palčni QVGA in 16 milijonov barv, kljub takšnim značilnostim pa kakovost slike ni impresivna. Barve niso dovolj nasičene in kontrast je prenizek, čeprav je na papirju manj impresiven Samsung X820 z 262K barvami. Na srečo je zaslon svetel in besedilo lahko berete na prostem, čeprav je zaslon zelo bled.

Tipkovnica

Gumbi se nahajajo na dnu ohišja. Kljub hriboviti površini jih je težko ločiti z dotikom. Gumbi so izdelani iz temne sijajne plastike in trdni na otip. Zaradi tega so neprimerni, še posebej plovni, vendar je njihova velikost dovolj velika, napake pri tipkanju pa so redke. Bela svetloba je svetla in enakomerno porazdeljena po tipkovnici. Stranske tipke niso osvetljene.

Povezljivost

Standardni priključki za polnjenje, slušalke, prenos podatkov itd. So nameščeni na vrhu telefona in zaprti s trdim pokrovom, ki popolnoma ustreza slogu modela. Mesto reže za pomnilniško kartico je precej čudno - levo, vendar pod pokrovom baterije. Ni znaka za zamujene dogodke ali klice. Ta funkcija utripa zunanji zaslon. Za lokalne brezžične komunikacije telefon podpira Bluetooth 2.0, profil A2DP pa ni na voljo za stereo, zato boste za poslušanje glasbe morali uporabiti žične slušalke. Obstaja IR vrata, kot tudi možna povezava z računalnikoms kablom USB.

Programska oprema

Načrt domačega zaslona ni bil uspešen zaradi zelo majhnih možnosti pisave. Večina strani je prazna in zasedena z ozadjem. Glavni meni se prikaže kot 3x3 ikone, po pomikanju pa se prikažejo drugi parametri. Animirane značke, vendar videti preprosto in grdo. Ozadje lahko spremenite z različnimi temami za telefon Nokia 6131. ​​Po povratnih informacijah uporabnika spremeni tudi videz ikon.
Imenik je prikazan kot seznam, ob dodajanju stika pa sta na voljo samo 2 polji za 2 imena in številke. Če morate vnesti kakršne koli druge podatke o stiku (na primer fotografijo), morate najprej shraniti vizitko in nato dodati element, ki ga želite dodati. To je običajno za običajnega uporabnika, toda ljudje, ki radi dodajo slike, melodije zvonjenja in telefonske številke, bodo izgubili veliko časa in živcev. Med dohodnim klicem ima slika kontakta zelo majhne dimenzije. Brez pomena je: slika mora biti večja z zaslonom 320x240.
Organizator je standard, vendar ponuja številne priložnosti. Na žalost je na voljo le ena budilka, ki se lahko nastavi na določene dni. Na koledar lahko dodate načrte za določen dan. Kalkulator ima znanstveni način, v katerem uporabniki vidijo malo smisla, čeprav je še vedno lepo vedeti, kaj je to. Ko se časovnik zažene, ostane prikazan tako na zunanjem kot na notranjem zaslonu. Meni Nokia SMS je standardna za Nokia. T9 pomaga pospešiti vnos besedila, zadaj je več predlogprivzeto Dodatne funkcije vključujejo takojšnje sporočanje in e-poštni odjemalec.

Kamera

Fotoaparat Nokia 6131 je opremljen s senzorjem z ločljivostjo 13 milijonov slikovnih pik, ki je zastarel za telefon tega razreda. Nahaja se na sprednji plošči in nima bliskavice ali zrcala, vendar omogoča uporabo zunanjega zaslona. Največja ločljivost je 1024x768 slikovnih pik za fotografije in 176 x 144 za video. Odpiranje fotoaparata traja manj kot 2 sekundi, digitalni zoom pa je zelo hiter, čeprav je neuporaben. Na voljo sta samo barvne različice in nočni način. Barvni prenos fotografij je napačen, saj prevladuje vijolična barva, nekatere fotografije pa jasno kažejo, da vijolični halo pokriva večino ali celo vse slike. Snemanje v slabih svetlobnih pogojih (na primer v zaprtih prostorih) povzroči popačenje slike, saj jih digitalni šum popolnoma prekrije. Dostojne fotografije je mogoče dobiti le pri zelo svetli svetlobi (kombinacija naravne in umetne razsvetljave).

Multimedija in igre

Ljubitelji glasbe bodo v Nokia 6131 našli precej povprečen glasbeni predvajalnik in podporo za formate MP3 in AAC. Vmesnik je zelo preprost in edina značilnost je razpoložljivost več izenačevalnikov. Poleg tega je telefon opremljen z FM radiom, vendar je treba slušalke, ki so vključene v komplet, priključiti, ker so antene. Vmesnik je preprost in priročen, lahko shranite do 20 postaj in jim dodelite imena, tako da jih boste lažje našli pozneje.
Model 6131 podpira Java MIDP 2.0 in telefonprihaja z več nameščenimi igricami. Ena je tretja različica Snake. Obstaja tudi več programov, vključno s svetovno uro, ki bi bili v meniju Organizator bolje videti.

Prednosti in slabosti

Telefon Nokia 6131 deluje dovolj hitro in ni opaznih zamud, tudi če odprete velike slike, igre ali ko zaženete fotoaparat. Uporabniki opozarjajo, da je glasnost klica zelo visoka, klicni signal se jasno sliši iz žepa ali torbe. Vibracije so nevidne in se ne čutijo, ko je telefon v vašem žepu. Glasnost zvoka med pogovorom je povprečna, glasovi zadovoljivo, vendar ne tako jasno, kot bi si želeli, še posebej v primerjavi z drugimi modeli. Nokia 6131 je tipičen predstavnik telefonov srednjega razreda iz leta 2006. Edina stvar, ki poudarja, je število podprtih barv. Vendar v resnici ne izgledajo tako dobro. Telefon je velik, montaža je zelo kakovostna, mehanizem odpiranja je velik plus. Zvočnik naredi prijetno vtis, je glasen in jasen, vendar je zvok med pogovorom neustrezen, vibracijski klic pa je prešibak, kar lastnikom tega telefona ni všeč. Obstaja predvajalnik glasbe, vendar ni dovolj naprednih funkcij, in za razliko od radia, ni tako enostaven za uporabo.

Sorodne publikacije