Navodilo: kako vstaviti formulo v Vordi 2007

Vsak uporabnik, ki je bil v stiku z urejevalnikom besedil Ward, ve, da se poleg glavne funkcije popolnoma spopada z drugimi nalogami, ki se štejejo v enem članku, nima smisla. In zdaj, govorimo o tem, kako vstaviti formulo v izdajo "Vardo" za leto 2007. Navsezadnje je pri pisanju seminarskih nalog, diplom ali zgolj izvlečkov pogosto potrebno jasno prikazati izračun, predstavljeno programsko orodje pa je kot nalašč za to.

Preden podrobno povemo, kako vstaviti formulo v Vardo v letu 2007, je vredno reči, da je priročnik primeren tudi za novejše različice: ikone različnih gumbov, njihova lokacija in njihovo ime so lahko le drugačne.


Ustvarite formulo

Uporabite lahko znake Unicode, elemente samodejne zamenjave (v tem primeru matematične) in besedilo nadomestite s posebnimi znaki za vnos formul v Vardo. Kako vstaviti formulo v Vordi 2007? Za to potrebujete:
 • Kliknite zavihek Vstavi.
 • Kliknite na puščico poleg gumba "Formula".
 • Iz spustnega seznama izberite "Vstavi novo enačbo".
 • Po tem se bo v datoteki pojavilo polje, ki bo izpolnilo vnos formule. Za vstavljanje matematičnih simbolov lahko uporabite konstrukt formule, ki se nahaja na orodni vrstici v istem zavihku. Če ročno vnesete formule, ki jih ne želite, lahko uporabite predloge. Kličejo se s pritiskom iste puščice poleg gumba"Formule". Izbrati morate samo eno od enačb in vnesti vrednosti v ustrezna mesta.


  Mimogrede, če ne najdete ustrezne predloge, lahko prenesete dodatno vsebino od Microsofta. To storite tako, da v istem spustnem meniju izberete »Napredne enačbe«.

  Kaj storiti, če gumb Formula ni aktiven

  Smo že ugotovili, kako vstaviti formulo v Vordi 2007, toda kaj če, ko sledite navodilom, ugotovite, da gumb Formula ni aktiven? Obstaja izhod, in zdaj bo povedano o tem. Če v aplikaciji gumb ni aktiven, je razlog najverjetneje v obliki dokumenta. Dejstvo je, da trenutni konstruktor formul deluje samo z najnovejšo obliko (docx) in doc preprosto ignorira. Če želite vklopiti gumb, morate pretvoriti obliko. V ta namen:
 • Kliknite gumb "Datoteka".
 • V spustnem meniju kliknite "Shrani kot".
 • Ko shranite, izberite format "docx".
 • Odprite shranjeno datoteko.
 • Samo tisto, kar ste izvedeli o tem, kako vstaviti formulo v "Vardo" 2007, če ni značke. Vendar to ni edina rešitev, o naslednjem bomo govorili.

  Uporabite poseben predmet

  Če iz nekega razloga po opravljenem prejšnjem oddelku še vedno ne morete vstaviti formule na običajen način, lahko to storite drugače - uporabite Microsoft Equation 3.0. Zdaj bo povedano, kako vstaviti formulo v "Vardo" 2007, če ni aktivna. Če želite začeti, morate zagnati sam pripomoček. Naredite to na naslednji način:
 • Pojdite na zavihek "Vstavi".
 • Kliknite gumb "Objekt".
 • Na seznamu izberite "Microsoft Equation 3.0".
 • Kliknite V redu.
 • Po tem se bo pojavilo posebno polje za vnos formule v dokument in sprememba samega programa. To pomeni, da ste vse naredili prav. Formule lahko ustvarite s posebno orodno vrstico, imenovano Formula. Obstajajo vsi enaki elementi kot v običajnem konstruktorju formule, vendar imajo nekoliko drugačen prikaz, toda na splošno bo povprečni uporabnik vse to preprosto razumel.
  Mimogrede, ta metoda je dobra tudi zato, ker bodo formule, ustvarjene s programom Microsoft Equation 3.0, dobro delovale v popolnoma kateri koli različici programa. In če se odločite za ponastavitev dokumenta, na primer, za tiskanje na drug računalnik, ki ima 2003 Ward, ga uporabite izključno za njih.

  Vstavi formulo v tabelo

  Nazadnje si poglejmo, kako v tabelo vstaviti formulo iz "Vardo" 2007. Mimogrede, tabele v urejevalniku besedil se ne razlikujejo od tabel "Excel" in še vedno omogočajo dodajanje formule eni od celic za hiter izračun podatkov. Torej imate tabelo v "Vardo" in želite ji dodati formulo. To storite tako, da namestite kazalko v želeno celico in kliknete ploščo pod zavihkom Postavitev, ki se prikaže samo, ko vnesete podatke v tabelo. Na kartici kliknite gumb Formula. Zdaj imate okno, v katerega lahko vnesete formule, kot tudi v Excelu. Vstavite želeno in kliknite gumb "OK".

  Sorodne publikacije