Kako zgraditi metro v Minecraftu: pravila, algoritem, primer

Mnogi uporabniki peskovnika z žanrom video iger imajo pogosto težave z ustvarjanjem podzemnih tunelov z železnico. Eno od pogostih iskalnih poizvedb je vprašanje: kako zgraditi podzemno železnico v Minecraftu brez moda? Ta članek podrobno opisuje ta proces.

Kaj je "Maincraft"?

To je igra z enim igralcem v žanru peskovnika, kjer lahko igralci prevzamejo vlogo ustvarjalca ali preživelega. V prvem primeru bodo uporabniki lahko ustvarili različne mehanske in preproste strukture iz velikega števila različnih blokov. Primeri so labirinti, hoteli, trgovine, mesta in celo metro. V drugem primeru igralci obvladajo lik, ki lahko umre zaradi dehidracije, pomanjkanja hrane ali napada pošasti. Jedci morajo preživeti v nasilnem svetu, iskati hrano in zgraditi dom. Omeniti je treba tudi, da se igrate s prijatelji na lokalnem strežniku ali na spletnih zemljevidih.


Kaj je mod?

To je dodatek, ki so ga ustvarili igralci, da bi olajšali proces igre ali njegove zaplete, ter dodali različnim predmetom, živalim, orožju in transportu. Obstajajo tudi modi, dodajte posebne bloke v igro. Ko ga postavite na tla in aktivirate, lahko v nekaj sekundah ustvarite že pripravljeno hišo, predor ali celo podzemno železnico. Vendar to ne pomeni, da je ustvarjanje takšnih struktur mogoče le s pomočjo moda. Le olajšujejo in pospešujejo proces.

brez podzemne železnicemods

Kako zgraditi podzemno železnico v Minecraftu, se lahko naučite več. Ta proces ni preveč naporen, vendar potrebuje veliko časa, zahteva potrpežljivost in vztrajnost. Če želite začeti, morate ustvariti zemljevid v ustvarjalnem načinu. Če uporabnik že ima zemljevid v drugem načinu, zaženite ukazno vrstico in vnesite besedilni okvir 1 in nato aktivirajte tisto, ki jo potrebujemo. Zdaj odpremo inventar in z vsakim zavihkom najdemo naslednje bloke in objekte:


  • stroj;
  • stikala;
  • redstone;
  • rdeče bakle;
  • železnica;
  • vozički.
  • Zdaj lahko začnete graditi podzemno železnico. Najprej morate kopati nagnjen tunel pod zemljo. V ustvarjalnem načinu je zelo enostavno. Samo držite levi gumb miške, pokažite na bloke, ki jih želite odstraniti. Ko ustvarite zadosten spust od zgoraj navzdol, morate zagnati tračnico in na začetku vsakega traku namestiti rdečo svetilko. Zdaj lahko še naprej kopati horizontalni predor, ki je že pod zemljo, mimogrede se spreminja, spušča pa se popestriti potovanje. Ko je treba železnico pripeljati na površje, enostavno naredimo vertikalno dvigalo, kot na začetku, in tudi pot. To je vse. Podstavek za metro je pripravljen. Nadaljnja okrasitev in obdelava predorov ostaja domišljija igralcev. Po branju igralcev ne bo več vprašanje, kako zgraditi podzemno železnico v Minecraftu. Zdaj jih lahko z lahkoto zgradijo sami in učijo druge.

    Sorodne publikacije