"Tomb Raider: Lara Croft": značilnosti prehoda

"Tomb Raider: Lara Croft": značilnosti prehajanja

Ime Lara Croft je splošno znano tudi zunaj igralniške skupnosti. V mnogih pogledih je ta uspeh prišel iz dveh znanih filmov, katerih glavno vlogo je izvedla spektakularna Angelina Jolie. Vendar se izvirna zgodba o Miss Croft začne že pred projekcijami. Na predvečer predvajanja naslednjega filma, ki se imenuje za ponovni zagon franšize Tomb Taider, se Lara Croft pojavlja pred navijači v nekoliko spremenjeni obliki. Odločili smo se, da bomo zbrali najbolj uporabne informacije o tekmovalcu grobnice in povedali o njeni dolgi poti.


Nekaj ​​splošne biografije

Datum rojstva bodočega kraje grobnic pade na štirinajstega februarja, vendar so leta odvisna od različice igre. Prvotna doživetja Tomb Raiderja so omenjena leta 1968, vendar v rabatu 2013 - 1992. Arthur Kar se tiče matere Amelije Croft, v prvih igrah deli tudi ljubezen do raziskav in arheologije. Treba je opozoriti, da je bila na začetku serije in njeni vlogi v življenju Lariju posvečena velika pozornost, medtem ko se v njenem ponovnem zagonu skoraj nič ne poroča.

Obdobje mladosti v prvih delih franšize

Ni skrivnost, da se je ozadje gospe Crotte spremenilo med obstojem celotne serije. Če želite izvedeti vir, se morate obrnitištiri izvirne igre, "Kronike" in "Angeli mraka".


Kaj je znanega o teh delih zgodnje biografije Larryja Crofta? Prehod Tomb Raider pripoveduje igralcem, da je junakinja od otroštva živela s svojimi starši v družinskem dvorcu, imela je celo ekipo osebnih učiteljev in celo obiskovala prestižno londonsko šolo.
Nekoč je mladi Croft odšel na Irsko, kjer je nekaj časa živel v družinskem butlerju in njegovi ženi. Tam se je zgodilo njeno prvo srečanje z nadnaravnimi dogodki. Lara je nadaljevala z izobraževanjem v še eni zaprti šoli. V tem obdobju odraščanja se je trdno odločila, da postane tista, ki svoje življenje posveti človeški zgodovini in skrivnostim, ki se skrivajo za njim. Eden od njenih navdihov je bil znanstvenik z imenom Ferner von Crew, ki se je pravkar srečal v Aziji za drugo avanturo. Zahvaljujoč očetu in finančni podpori postane Lara članica ekspedicije in se odpravi na prvo pot.

Oblikovanje junaka

Po vrnitvi s potovanja v Azijo je Lara več let posvetila ostrenju svojih fizičnih in intelektualnih sposobnosti. V istem obdobju je bila še ena prelomnica v življenju gospe Croft - letalska nesreča nad Himalajami. Dekleta je končno spoznala, da si ni predstavljala svojega obstoja brez avanture in avanturizma. Takrat je Lara Croft iz Tomb Raiderja dosegla dvajset let.
Vse ni bilo nič, samo iz družine Lara ni bilo mogoče dobiti nobene podpore v svoji lastniPresenetljivo je, glede na glavno dejavnost družine Croft. Kljub temu je bodoči ukradel še naprej delal na svoji karieri in izvedel nekaj dokaj uspešnih odprav. O njih bomo tudi povedali.

Začetek kariere

Lara Croft v igri Tomb Raider doživlja veliko pustolovščin: najde slavni Kovčeg zaveze in se celo sooča s pravim snežinkom. Zahvaljujoč izgubljenemu mestu Wicamba, ki ga je uspela najti v Andih, junak dobi nasvete o lokaciji izgubljene Atlantide, ki gre na njeno naslednje potovanje. To je samo leto dni od zadnjega velikega odkritja, Lara Croft in mimo igre Tomb Raider pa pošljejo igralce na Kitajsko, kjer naša junakinja išče Xianovo rezilo. Po tem, ko je dekle, na zahtevo dr. Willarda, poslano po iskanju treh kosov padlega meteorita. Potem še ni vedela, da je njen delodajalec dejansko obseden ne z znanstvenim interesom, ampak z nadnaravnimi silami, ki imajo iste fragmente. Na koncu se spremeni v grdo pošast, vendar ga je Croft uspel ubiti in rešiti svet.

Doživetja potekajo

Egipt je bil naslednja postaja neustrašnega iskalca avanture. Tokrat bodo igralci morali iti v deželo peska in piramide, da bi šli še enkrat do Tomb Raiderja. Kako je prišla Lara Croft? Vse je preprosto: njena naslednja pustolovščina je bila namenjena iskanju skrivnosti groba Setuja - egiptovskega božanstva, ki je pravilo sveta onkraj sveta. Kot posledica slabo zasnovanega dejanja se je izkazalo, da je Bog izpuščen. ZaPopravi napako, Lara je poslana z še enim mističnim artefaktom, ki bo pomagal pripeljati Setha nazaj v zapor. Posledično se nič ne zgodi, vendar Croft še vedno uspe zapreti staro božanstvo v grobnici, potem pa se celotna piramida začne rušiti. V zadnjem tekmovanju je ostalo pomembno vprašanje: "Ali je Lara preživela?"

Croft in "Angel of Darkness"

Definitivno! Prestrašeni igralci so končno lahko mirno izdihnili, ko se je del pojavil pod imenom "Angel of Darkness". Naš iskalec pustolovščin, živ in nedotaknjen, se pošlje v Pariz, kjer spozna stare znance - von Crow. Na sestanku nenadoma izgubi zavest in ko pride na misel, postane predmet pregona policije. Ta del Larryja Crofta (Tomb Raider) je prvič potisnil igralce s skrivnim kultom, ki je obseden z idejo večnega življenja. Seveda smo na koncu naše junakinje uspeli uničiti njihove načrte in tako preprečiti prodor zla v svet ljudi.

Prvi zagon zgodovine nagrobnika

V naslednji seriji iger je biografija junakinje podvržena številnim spremembam. Na primer, znano je, da se je Lara Croft rodila v eni izmed bolnišnic Sarreys Parkside. V mlajši starosti so jo šteli za učenko v šoli "Abbingdon", v kateri je sodelovalo nekaj deklet. Zahvaljujoč uvodnemu video posnetku iz legende se naučimo, da Lara, medtem ko je še otrok, pade v letalsko nesrečo nad Himalajami s svojo materjo. Le skupaj preživijo, potem pa uspejo najti skrivnostni tempelj in mistični portal. ČudnoDogodki, ki so sledili, so pripeljali do tega, da Amelia Croft izgine pred mlado junakinjo. Na koncu ji uspe najti pomoč v Katmanduju in pokliče njenega očeta. V naslednjih šestih letih postane Lara pogosta obiskovalka arheoloških izkopavanj in izletov njenega očeta, prav tako pa začne zanimati zgodovino. Richard Croft kmalu izgine brez sledu med svojim potovanjem v Kambodžo. Odsotnost njegovega trupla povzroča težave pri pridobivanju dediščine, ki jo Lare uspe premagati, čeprav se hkrati prepira s skoraj vsemi drugimi sorodniki.

Nova potovanja

Dogodek s starši ni mogel ustaviti iskalca avanture, zato je kmalu odšla na naslednjo pot za legendarno Excalibur. Med svojim potovanjem spozna tudi svojo punco, ki je bila dolgo časa smatrana za mrtvo. Amanda je tista, ki preprečuje Scrensom, da bi odkrili zelo mističen portal, ko skuša rešiti svojo pogrešano mamo. Po njenem mnenju so morali priti v skrivnostno resničnost, znano kot Avalon - tam se je preselila gospa Croft. Po tem se začnejo dogodki Tomb Raider: Underworld. Lara Croft je morala med potovanjem med drugimi dimenzijami doživeti veliko težav. Čakala je na izdajstvo od prijateljev, potrditev smrti svojega očeta in končno, strašna resnica o njeni materi, ki je ostala v Avalonu, je postala šibka in grda bitja. V tem delu Tomb Raiderja Lara Croft poskuša sprejeti izgubo družine in nadaljuje težko pot ukradenih grobnic.

Drugi ponovni zagon 2013

Skupno devet franšiznih iger, čeprav so v zgodovino Lare Croft naredile nekaj sprememb, so se vseeno trudile, da se držijo določene poti in žalitve. Čas je, da se pogovorimo o naslednjem velikem dogodku v obstoju serije - rabatu Larryja Crofta in Tomb Raiderja (datum izdaje 2013). Nova junakinja je zelo drugačna od tiste, ki jo uporabljajo vsi ljubitelji franšizne pravice. Deluje kot zasebni arheolog, ki, kot se zdi smešno, ne more prenašati grobnice. V prostih urah raje bere stare dokumente in posluša glasbo. Na izhodu je izdelek prejel zelo pozitivne povratne informacije o Tomb Raiderju in Lari Croft, tudi kljub tako dramatični spremembi sloga in sloga. Nove dogodivščine so izšle zelo razburljivo: junakinja je utrpela brodolom in je na skrivnostnem otoku. Larry mora postati pravi borec, ki bo rešil ne samo sebe, ampak tudi svoje prijatelje. Seveda, zaplet ni brez misticizma, skrivnosti in resničnih grobnic.

Vzponi nagrobnikov

Seveda je uspeh rebuta pomenil, da nadaljevanje ne bo dovolj dolgo, da bi lahko čakalo. Tako se je izkazalo - kmalu po drugem delu "posodobljeno" Larry Croft pojavil pod imenom "Rise of the Tomb Raider". Tokrat junakinja gre na izlet v ostro Sibirijo, zato bo nova pustolovščina zagotovo našla poseben odziv v srcih ruskih igralcev. Miss Croft čaka na nevarne teste, ki vplivajo na temo večnega življenja in nesmrtnosti duše. Prav tako predlagajo iskanje mitske relikvije, ki lovi starodavni verski red.
V tem delu bomo izvedeli nekaj več informacijo Larinem očetu in o najnovejših primerih, v katerih je sodeloval. Po preizkušanju na otoku od prejšnje igre je gospa Croft obsedena z idejo, da pridemo do resnice, ki jo je Richard skušal razkriti in obnoviti svoj lažni ugled. Mimogrede, zgodba bo pripovedovala o mitskem mestu Kitezh, katerega začetki segajo globoko v slovansko mitologijo.

Prihodnost serije in nova prilagoditev

Tomb Raider je čudovita zgodba o dogodivščinah mladega pustolovca med starodavnimi ruševinami in grobnicami. Lahko ga primerjamo z Indiano Jonesom ali Nathanom Drakeom - drugimi ikonami tega žanra. Kljub tako močnim tekmecem Lara Croft zagotovo ne bo "umirila". V prihodnosti občudovalci čakajo na številna nadaljevanja dogodivščin zasega grobov in po možnosti novih sprememb glavnega junaka. Spomladi leta 2018 je na filmskih platnih izdan nov film Tomb Raider. Glavno vlogo bo igrala oskarjeva igralka Alicia Vinander in lahko rečemo, da bo popolnoma nova pustolovščina, ki je radikalno drugačna od Angeline Jolie.

Sorodne publikacije