Google AdSense - Kaj je to?

Mnogi od tistih, ki so se odločili začeti zaslužiti denar na internetu, je priporočljivo, da spoznajo več o Google Adsense. Kaj je to? To je oglaševalski program s ceno na klik (CNK). Spletnim skrbnikom (vsakomur, ki želi dati oglase na svojih spletnih mestih) omogoča vstavljanje majhne količine HTML v svoja spletna mesta in prikazovanje ciljnih oglasov ter vsebine na spletnem mestu.

Google Adsense: kaj je v praksi

Dobra novica je, da je Adsense najlažji način za blogerje ali webmastere, da začnejo zaslužiti na svojih spletnih straneh. Ko namestite kodo oglasa na vašo spletno stran, bodo servisni roboti skenirali njeno vsebino in videli, katere so vse vaše strani.


Nato preverijo svoj seznam oglasov in postavijo podobne oglase poleg vsakega od vaših člankov. Dobro deluje za vse kategorije. Primer je naslednji. Uporabnik, ki bere vrtnarski članek, veliko bolj verjetno kupuje vrtno orodje kot nekdo, ki išče informacije o avtomobilskih pnevmatikah.

Kako AdSense deluje za spletne skrbnike?

Torej, kako deluje Google Adsense? Kaj je in ali naj ga zaženem na svojem blogu? Sistem se začne z oglaševalci, ki izberejo, katere ključne besede želijo oglaševati. Recimo, da nekdo želi objaviti oglase o prodaji vrste vrtnega orodja, ki ga prodaja. Hkrati bo zagotovo želel staviti na določene ključne besede, kot so "vrtnarjenje, vrtno orodje, kultivatorji, plevel, itd."


Nato roboti Adsenseoglasi se bodo ujemali z naslednjo vsebino:
 • Te posebne ključne besede, ki vstopajo v Google in odražajo zgornjo desno stran rezultatov iskanja.
 • Spletna mesta (kot je vaša), ki želijo prikazati oglase AdSense.
 • Storitveno osebje bo poslalo robote, da bodo preiskali vaše spletno mesto, da bi videli, kakšna je vaša vsebina. Če ugotovijo, da imate informacije o nekaterih istih ključnih besedah, ki jih je uporabil oglaševalec zgoraj, se bodo njegovi oglasi prikazali na vašem posestvu poleg članka o vrtnarstvu. Oglaševalski program Google AdSense ponuja dodatne prihodke prek vašega spletnega dnevnika ali spletnega mesta. Google analizira vsebino vašega spletnega mesta in opredeli oglase, ki bodo najbolj privlačni za vaše občinstvo. Nato Google postavi ta oglas na vaše spletno mesto. Sodelujoči v programu AdSense običajno plačajo majhen znesek vsakič, ko obiskovalec klikne oglas.

  Kako postati član te službe?

  Kako zaslužiti denar na Google AdSense? Najprej morate opraviti postopek registracije. Deluje zelo enostavno.
  Obiščite spletno mesto s temi programskimi smernicami Google AdSense. Preverite svoje spletno mesto glede kršitev njihovih zahtev in jih odstranite, če jih najdete. Obiščite stran za prijavo v Google AdSense in se prijavite v obstoječi Google Račun. Vnesite celoten URL domače strani svojega spletnega mesta v polje z oznako »Prikazujem oglase«.
  Izberite jezik, v katerem je vsebina vira prikazana v spustnem seznamu z oznako Content Language.Potrdite polje v posebnem polju, v katerem je navedeno, da se strinjate z upoštevanjem programskih pravil Google AdSense. Kliknite gumb »Nadaljuj«. Na spustnem seznamu izberite državo ali regijo prebivališča. Označite "poslovni" račun, ki ga želite ustvariti. V polje Kontakt vnesite ime podjetja, naslov in telefonsko številko ter svoje ime. Na spustnem seznamu izberite, kako boste izvedeli za Google AdSense. Kliknite »Uporabi«. Postopek prijave za Google AdSense je zaključen.
  Počakajte, da vas Google kontaktira in vas obvesti o vaši odločitvi. Običajno traja dva do tri delovne dni.

  Ustvarjanje oglasne enote

  Kako zaslužiti v Google Adsense? Prijavite se v svoj račun. Kliknite "Moji oglasi" v zgornjem levem kotu. Ustvarite novo oglasno enoto. To lahko storite na glavnem področju v razdelku Vsebina & gt; "Oglaševalni bloki". Kliknite gumb »nova oglasna enota« in pomislite na ime. Izberite velikost in določite vrsto. Lahko je samo besedilo, besedilo in slika, večpredstavnost ali samo slika /večpredstavnost. Ustvarite lasten kanal po meri. Omogoča združevanje oglasnih enot po vaši izbiri, na primer po velikosti ali umestitvi na strani.
  Ustvarite svoj slog oglasa. To vam omogoča, da izberete barve za različne komponente oglasa: okvirje, glave, ozadja, besedilo in URL-je. Priporočamo, da ustvarite slog oglasa, ki je skladen z videzom in barvami vašega spletnega mesta. Uporabite lahko Google Nastavitveali lastne nastavitve. V vsakem primeru bo vzorec oglasa na desni pokazal, kako bo izgledal vaš oglas.
  Nato dobite kodo Google Adsense za oglas. To počne: ko končate, kliknite gumb »Shrani«, nato bo spodaj prikazana HTML koda za vaše spletno mesto.

  Kako ustvariti dobiček in ga povečati?

  Torej je zdaj jasno, da je to Google AdSense? Ali vam storitev omogoča, da dobite denar za nič? Pravzaprav je to zmožnost ustvarjanja prihodkov iz majhnih, srednjih in velikih spletnih mest, ki imajo oglase za izdelke in storitve, ki so pomembni za vsebino vašega spletnega mesta, in so namenjeni ljudem, ki pogosto obiščejo vaše strani. Po drugi strani pa plačate majhen znesek, ko se oglas prikaže ali prikaže na vaši strani ali klikne obiskovalec. V tem primeru se lahko prihodek iz storitve Google AdSense poveča, če upoštevate nekaj trikov. So naslednji.

  Ugotovite, katero vrsto plačila potrebujete

  Denar iz storitve Google AdSense je mogoče zaslužiti za klike ali prikaze. Če želite zaslužiti, morajo ljudje obiskati vaše strani in klikniti oglase. Če želite to narediti, morate imeti visoko prisotnost. Ne glede na to, ali imate poslovno spletno stran ali osebni blog, morate v njem gostiti zanimive vsebine.

  Velika območja z velikim prometom lahko dnevno pridobijo več kot milijon obiskov, blog pa bo uspešen, če ima vsaj 100 bralcev na dan. Za vsakih 1000 prikazov (ogledov)lahko zaslužite od 005 do 5 $. Ja, to je širok razpon - v mesecu je od 15 do 150 dolarjev! Vendar pa je vse odvisno od vas, vaše spletne strani in vaših prizadevanj za njeno promocijo.
  Izberete lahko tudi ceno na klik (CNK). V tem primeru vam dobavitelj plača vsakič, ko nekdo klikne na oglase na vaši strani. Vendar pa ne morete klikniti na svoje oglase - Google ga bo videl in izklopil tako hitro, da ne boste imeli časa za dobiček. Oglaševalci določijo cene za te oglase in se lahko zelo razlikujejo. Lahko se zgodi, da je plačano oglaševanje dobro, toda zaradi zelo majhnega zanimanja za vaše spletno mesto. Oglas, ki plača 003 EUR na klik, lahko dobi veliko občinstva, vendar je malo verjetno, da bi ga zaslužili. Kako izbrati najboljši način za zaslužek za prejemanje plačil iz storitve Google AdSense? Obstajajo 2 posebna orodja, ki vam omogočata, da naredite pravi izračun.

  RPK in prikazi

  Po preučitvi teh meritev lahko ugotovite, katera vrsta plačila za vaše oglaševanje je bolj donosna za namestitev. Razmerje med prikazi in kliki (RPK) je odstotek obiskovalcev vašega spletnega mesta v primerjavi s številom uporabnikov, ki so dejansko kliknili vaš oglas. Če je vaše spletno mesto doseglo 100 oseb in eden od njih klikne vaš oglas, je razmerje med prikazi in kliki 1%, vendar to ni nerazumno število. Poglejte, kako se spreminja promet vaše spletne strani in visoki kliki oglasov.
  Ocena prikaza (RPM) je ocena, koliko lahko dobite, če imate 1000 prikazov(ogledov strani). Če ste na primer zaslužili $ 1 v 100 prikazih, bo vaš RPM znašal 10 evrov. To je dober način za preverjanje splošne uspešnosti vašega spletnega mesta.

  Kaj še storiti?

  Analizirajte svojo vsebino. Pri oblikovanju oglaševalske akcije je pomembno vedeti, kaj je vaš cilj. Na primer, če pišete blog o živilih, ki so namenjena osamljenim moškim z omejenim proračunom, ste zožili krog tistih, na katere boste govorili. Vendar lahko v tem primeru uporabite nekaj trikov. Še vedno boste imeli priložnost za širok manever. Kaj so osamljeni možje, ki se pripravljajo na večerjo? Nekatere možne teme lahko izgledajo kot dating, avtomobili, filmi, politika in živo glasbo. Razmislite o tem, kdo pogosto obišče vaše spletno mesto in si zapišete najpomembnejše značilnosti svojih gledalcev. Oglasa ne preprečite in natančno nastavite. Čeprav bo AdSense samodejno izpolnil vašo stran z ustreznimi oglasi, uporabite servisna orodja za več nadzora.

  Prilagajanje kanalov po skupinah

  Kanali so podobni bližnjicam, ki omogočajo združevanje oglasnih enot po barvi, kategoriji ali strani. Z ustvarjanjem virov lahko dobite podrobna poročila o uspešnosti oglasnih enot in jih uporabite v svojo korist. Na primer, uporabite en slog oglasa za eno skupino strani in drug slog za drugo vsebino. Sledite in primerjajte uspešnost obeh slogov in izberite najboljšo možnost. Primerjajte gauspešnosti na straneh, ki se osredotočajo na različne stvari. Na primer, če je del spletnega mesta za vrtnarjenje boljši od kuharskih strani, lahko razmislite o dodajanju več oglasov v prvi del vira.
  Če imate več domen, nastavite ločen kanal za sledenje vsakega, da vidite, kateri od njih ustvarjajo več klikov.

  Preberite, kako deluje AdSense

  Orodje samodejno pošlje oglase na vaše spletno mesto z več različnimi merili:
 • Ciljanje na sobesedilo. Skenerji AdSense pregledajo vašo stran, analizirajo vsebino in postavijo oglase, prilagojene vašim člankom. To naredijo z analizo ključnih besed, pogostostjo besed, velikostjo pisave in strukturo povezav na internetu.
 • Ciljna usmerjenost na umestitve. Tako lahko oglaševalci izberejo prikazovanje oglasov v določenih delih skrbnika spletnega mesta. Če vaš vir izpolnjuje merila, se bo ta oglas prikazal na vaši strani.
 • Oglaševanje na podlagi obresti. To oglaševalcem omogoča, da dosežejo uporabnike glede na njihove interese in predhodne interakcije z uporabnikom, na primer obiščejo njihovo spletno mesto. Googlov upravitelj oglaševanja Premier omogoča uporabnikom, da izberejo lastne interesne kategorije, kar oglaševalcem pomaga tudi pri osredotočanju svojih oglaševalskih akcij. Ta metoda je primerna za učinkovitejšo monetizacijo vašega spletnega mesta, saj povečuje vrednost za oglaševalce in zagotavlja uporabnikom ustreznejše izkušnje.
 • Kako z Google AdSense dvigniti denar z uspešnim oglaševanjem?

  Tako ste nastavili svoj vir in začeli zaslužiti od oglaševanega oglasa. Kako poteka umik denarja iz storitve Google AdSense? Trenutno je to mogoče storiti neposredno na vaš bančni račun. Nastavitve so naslednje. Odprite brskalnik in se prijavite v račun Google AdSense. Izberite povezavo Moj račun. Poiščite naslov "Podatki za zaračunavanje storitev" in ga kliknite, nato pa poiščite "Uredi". V razdelku »Elektronski prenos sredstev« kliknite »Dodaj nov bančni račun«. Kliknite »Nadaljuj«. Vnesite podatke o bančnem računu. Lahko dobite številko bankovca ali na dnu čekov. Potrebovali boste tudi ime svoje banke. Ko vnesete podatke, izberite »Shrani spremembe«. Počakajte en teden, preden vam Google pošlje testno nakazilo. Če ga ne vidite, počakajte še 10 dni. Preverite stanje, tako da se prijavite v spletno bančništvo. Googlov depozit bo označen kot AFS RE GOOGLE.

  Kako preveriti podrobnosti plačila?

  Prijavite se v svoj račun Google AdSense. Kliknite povezavo »Moj račun« in nato »Podrobnosti plačila«. Izberite »Preveri ta račun« in vnesite znesek testnega depozita, ki ga je Google vnesel na vaš bančni račun. Kliknite gumb »Naprej« in počakajte, da Google potrdi potrditev. Označite polje poleg svojega bančnega računa, da bo privzeta izhodna metoda za Google AdSense. Počakajte do 15. v tem mesecuali pa prejmete mesečno plačilo, nato pa se obrnite na lokalno podružnico banke in odstranite sredstva.

  Sorodne publikacije