Asus N56VJ laptop: pregled, specifikacije, pregledi

Asus je bil vedno eden ključnih akterjev na trgu osebnih računalnikov (osebni računalniki), ki je izpolnil vse cenovne segmente: od najbolj cenovno dostopnih in dolgočasnih pripomočkov do naprednih multimedijskih sistemov, z impresivnim naborom funkcij in zanimivimi tehnološkimi rešitvami. Preobrat se je zgodil leta 2012, ko je podjetje predstavilo popolnoma posodobljeno serijo računalnikov, ki temeljijo na procesorjih Intel Ivy Bridge. To je serija računalnikov Asus N56V. Proizvajalec ni samo "zaračuna" svoje prenosne računalnike v celoti, ki je nameščen v "stroj" najbolj naprednih železa, ampak tudi razmišljal o vizualne komponente in multimedijske zmogljivosti. Torej, v laptop pojavil aluminij, nadomesti običajne plastike, in poleg materializirani zunanji subwoofer, popolnoma dopolnjuje močan stereo sistem računalnika samega. Ob upoštevanju zgoraj navedenih meril ni več mogoče reči, da gre le za prenosni računalnik "Asus", katerega cena je previsoka. Preizkusni računalnik je resnično bonusni izdelek, ustvarja svoj denar, zmaga na tekmovanju za različne parametre.
Dodatki

 • Mini subwoofer.
 • Polnilnik za napajanje iz električnega omrežja.
 • Akumulatorska baterija. Asus N56VJ - Računalniške značilnosti
  Za lažje zaznavanje so informacije predstavljene v obliki tabele

  Procesor  Intel Core i73630QM, 4 jedra , 2400 MHz  Zaslon  156 palcev, ločljivost 1920 x 1080  Operativni spomin  8Gigabajt  Trdi disk  1 terabajt, hitrost 5400 vrt /min  grafična kartica
  )


  GeForce GT 635M  Baterija  5200 mAh


  )
  Operacijski sistem ASUS N56VJ  Windows 7/864 bit  Dimenzije /teža  73) 380 x 255 x 34 mm /27 kilogramov

  Korpus in komunikacije

  Po Appleu in njihovem uspešnem MacBooku so mnogi proizvajalci prenosnih računalnikov začeli uporabljati kovino za izdelavo ohišij. Asus N56VJ, v celoti izdelan iz aluminija, ni bil izjema. Tako je proizvajalcu uspelo doseči najvišjo kakovost montaže. Med deli telesa ni škripanja ali vrzeli. Tudi ta material je odporen na manjše poškodbe in se enostavno čisti. Pokrov prenosnega računalnika ima dve kompaktni tečaji. Z dviganjem ali zaklepanjem v zaprtem stanju ne bo nobenih težav.


  Prenosnik je opremljen s standardnim kompletom komunikacijskih vmesnikov. Na sprednji plošči lahko najdete standardno "karton", ki podpira različne vrste pomnilniških kartic. Na levi strani so: VGA, RJ-45 HDMI omrežna vrata in dva USB-A 3.0 priključka. Na desni strani so: avdio vhod, avdio izhod, dva USB-A 3.0 priključka in priključek za polnilnik. Kar se tiče brezžičnih vmesnikov, je treba omeniti Wi-Fi, ki podpira 80211 b /n /g in Bluetooth 4.0.

  Kontrole

  Asus je več kot enkrat kritiziran zaradi njihovih poskusov s postavitvijo tipkovnice in njene zasnove. Prenosni računalnik Asus N56VJ je opremljen s klasično tipko otoka zločeno digitalno enoto. Ploski ključi, med njimi je majhen razmik 4 mm (oblika je podobna v istem MacBooku). Ta razporeditev tipkovnice bistveno zmanjša število lažnih klikov.
  Tipkovnica je idealna za slepo izbiranje. Potek tipk v sredini, oster, brez obotavljanja. Obstaja osvetlitev ozadja, ki omogoča udobno delo v temnih prostorih. Pod tipkovnico je velika sledilna ploščica. Značilnosti Asus N56VJ dotik plošče so: ne-tipične velike velikosti in sposobnost, da nastavite dodatne kretnje.

  Kamera in zvok

  Na osnovi zaslona je nameščena kamera z ločljivostjo 1,3 milijona pik. To je precej dobra kamera za leto 2012, standard za vse računalnike in pametne telefone tistega časa. Idealno za Skype komunikacijo v vseh pogojih. Zvok dopolnjuje spremenjen sistem zvočnikov, razvit v partnerstvu z Bang & amp; Ofulsen Zagotavlja svetel in intenziven zvok na zgornjih in srednjih frekvencah. Nižje frekvence in nizki frekvenčni pasovi omogočajo popoln subwoofer.

  Zaslon

  Zaslon prenosnega računalnika je izdelan s tehnologijo TFT in ima ločljivost Full HD (1920 x 1080 slikovnih pik). To dovoljenje je dovolj za udobno delo z več programi ob istem času. Ni pretiranega zrnatega, majhen test izgleda, kot da je natisnjen na papir (učinek mrežnice). Svetlost je višja kot pri večini konkurentov, zadošča za udobno delo tudi pri močnem soncu. TFT matrika je rahlo pokvarjena; zaradi tega boste morali pozabiti na največje kote gledanja, pa tudi na nasičene inrealističen prenos barv.

  Produktivnost in spomin

  Intelov zmogljiv procesor Intel s črto Ivy Bridge je postal srce računalnika. Procesor ima 4 jedra, od katerih vsak doseže pospešek do 2.400 MHz. Ta čip zagotavlja nemoteno delovanje operacijskega sistema in najbolj zahtevne aplikacije (tudi najbolj napredne). 3D grafika bo prevzela grafično kartico - Nvidia GeForce GT 635M. Ta video čip podpira vse trenutne standarde, vključno z grafičnimi knjižnicami DirectX 11, tehnologijo Shader 5.0. Kot mobilna diskretna grafika je malo verjetno, da se bo spoprijela z igrami zadnje generacije, vendar bodo mnogi igralniški izdelki "enostavnejši" delovali brez težav.
  Procesor in grafično kartico dopolnite z 8 GB RAM-a. To je standard za vsak sodoben računalnik, ki omogoča pravilno delovanje tudi po nadgradnji na Windows 10. Na prenosnem računalniku je prostor za trdi disk 1 terabajt. Na žalost njegova hitrost doseže le 5.400 vrt /min, kar negativno vpliva na hitrost obdelave podatkov. Najboljša možnost v tem primeru je zamenjava optičnega pogona na disku SSD.

  Avtonomnost, ogrevanje in hrup

  Prenosni računalnik je opremljen z akumulatorjem velikosti 5200 mAh. Kljub velikemu zaslonu, visoki ločljivosti in zmogljivi grafični zmogljivosti lahko računalnik deluje v povprečju približno tri ure. Ja, ta kazalnik ni enak nobeni sodobni ultrabook, ampak za tako resno "polnjenje" bo moral plačati avtonomijo. Podobremenitev istega računalnika lahko živi največ eno uro. Seveda lahko igrate samo s priključitvijo prenosnika na električno omrežje. Pričakuje se, da bo delovna površina prenosnega računalnika nizka, vendar pod obremenitvijo doseže 36 stopinj Celzija. Najbolj vroče območje je med tipkama F6 in F7. Malo nižje - na desni strani tipkovnice. Na splošno toleranca in nelagodje ne povzročata te temperature. Raven hrupa pri največji obremenitvi doseže le 40 decibelov, ki jih človeško uho skoraj ne dojema. Pri povprečni obremenitvi pade še nižje in sploh ne moti uporabnika. Proizvajalec je očitno opravil resno delo.

  Mnenja

  Asus N56VJ ima vedno visoko oceno med uporabniki. Prenosnik je bil presenetljivo zanesljiv in visokokakovosten (kar ni običajno pri prenosnih računalnikih z operacijskim sistemom Windows). Uporabniki so računalnik ocenili kot idealno možnost kot delovni stroj in domačo multimedijsko postajo. Vse parametre naprave ostanejo posodobljeni. Edina stvar, ki je pritegnila pozornost mnogih uporabnikov, je pomanjkanje SSD pogona, ki bi lahko močno povečal njegovo zmogljivost in zmogljivost. Minuskula je zabeležila tudi majhno življenjsko dobo baterije, skupaj s težo prenosnega računalnika, vendar je precej očitna izguba, ki jo je vredno prenesti s pomanjkanjem tehnologije za leto 2012, ki je sposobna popraviti takšno stanje.

  Namesto zaključka

  Imamo torej odličen multimedijski prenosnik "Asus", katerega cena je 1.000 USD (zdaj ni na voljo za prodajo, vendarga lahko najdete na trgu). Veliko? Da, veliko. Toda iskanje takšnega je ceneje preprosto nemogoče. Pros:
 • visokokakovostna aluminijasta torbica;
 • močno železo;
 • je velik stereosistem.
 • Cons:
 • visoki stroški;
 • Majhen čas avtonomije.
 • To je eden redkih računalnikov proizvajalcev, ki prikazuje vse trenutne trende na tem področju. Mnogi vidiki so očitno sposojeni od Applea: aluminijasto ohišje, veliko oprijemljivost z nastavitvami geste, oblikovanje tipkovnice. Vse to gre v napravo samo v plusu, saj mu daje isti bonus, ki na prvi pogled naredi ljubezen do prenosnika. Očitno je najbolj privlačen pripomoček v svoji kategoriji sposoben obravnavati tudi odločitve tako resnih tekmecev kot Apple.

  Sorodne publikacije