Joystick Defender Cobra M5: opis, nastavitve, pregledi

Defender Cobra M5 Joystick ni najbolj priljubljena naprava za igre na srečo. Nepošteno je zapustiti stranko. Razlog za to so številni dejavniki, ki jih proizvajalci žal niso vedno lahko popraviti. Toda v primeru Defender Cobra M5 je situacija pokončna. Lastniki morajo pustiti več pregledov. O tem se govori.

Joystick

Preden preidete na pregled Defender Cobra M5 od ruskega proizvajalca, je pomembno, da se ukvarjate z definicijo te naprave. Dejstvo je, da mnogi neizkušeni uporabniki verjamejo, da je treba vse igralne manipulatorje imenovati igralne palice. Seveda, to je napačno, saj je nakup igralnih pripomočkov še vedno povezan z različnimi imeni modelov. Joystick ni videti kot priljubljen gamepad. To sta dve različni napravi, ki ju je treba razlikovati. Beseda "igralna palica" je prišla iz angleškega jezika in je dobesedno prevedena kot "palica radosti".


Če pogledate igralno konzolo, potem ne izgleda kot isti "odtok". Zato je ločevanje obeh konceptov pomembno, sicer bo težko izbrati napravo zase. Krmilna palica je manipulator osebnega računalnika. Ima obliko navpičnega peresa, ki se premika v dveh ravninah. Nekaj ​​je kot menjalnik v avtu. Odvisno od modela lahko krmilna palica nadzoruje virtualni objekt v dvo- ali tridimenzionalnem prostoru. Očitno je, da je naprava dražja, več možnosti ima. Trodimenzionalne igralne palice imajo poleg posebnega nadzora še velikoDodatni gumbi: preklopna stikala, mini igralne palice, drsniki, invalidski vozički, pedali itd.

Celoten komplet

Poleg dejstva, da je igralno palico mogoče prodajati ločeno kot samostojno napravo, je lahko del celotnega paketa igre HOTAS. V takem setu je igralni manipulator v obliki pedala, igralne palice, ki simulira krmilno roko letala, in dodaten vzvod. Pogosto se taki kompleti pojavljajo v prodaji skupaj z zadevnimi igrami. Skoraj vsi moderni letalski simulatorji imajo nekaj kompletov za popolno igro. Plus, dejstvo, da so proizvajalci poskušali reproducirati pravi vzvod letala, za realizem.

Zgodovinski interes

Mimogrede, še pred igralnimi palicami tipa Defender Cobra M5 so prvi igralci uporabljali ime igralnega manipulatorja. Na primer, obstajajo dokazi, da Robert Lauren, ki opisuje njegov let leta 1910, omenja vzvod, ki ga imenuje "pokrovček" in igralno palico. Še vedno ni jasno, od kod prihaja ta beseda. Morda zaradi enega od izumiteljev - Arthurja Georgea ali Jamesa Henry Joycea. Nekateri samo verjamejo, da se je vzvod začel imenovati "palica radosti" zaradi razburljivih čustev med letom.

Raziskovani model

Defender Cobra M5 Joystick je posebna igralna naprava, ki ima svoje posebne naloge. Seveda se večina igralnih palic uporablja v simulatorjih. Zato imenovanje tega modela ne bo nikomur presenetilo. Toda tisto, kar resnično preseneča veliko, je to glavna značilnost naprave. Proizvajalec je ponosno razglasil eno majhno"Osvetlitev" za svojo novost. Defender se je odločil za uporabo magnetnih senzorjev pri delu tega stroja. Toda kaj to pomeni? Prvič, taka tehnologija bo povečala čas delovanja krmilne ročice. To je posledica dejstva, da senzorji nimajo trenja, ki je najbolj vplivalo na obrabo. Drugič, natančnost virtualnega nadzora se bo opazno izboljšala.
Še ena značilnost Defender Cobra M5 USB je bila, da je proizvajalec poskušal ustvariti vzvod, ki bi izgledal kot krmilni vzvod SU-34. Zanimivo je, da se je izkazalo, da je zelo podobna. Udobnost uporabe ni vplivala na vidno podobnost.

Dobava

Defender Cobra M5 USB je na voljo v precej znani blagovni znamki. Izkazalo se je, da je bila tokrat precej masivna, saj na to vplivajo dimenzije same naprave. Vendar se embalaža ni spremenila. Kot ponavadi je izdelan v paranoidnem slogu z uporabo temno modrih, sivih in rumenih odtenkov. Na vsaki strani škatle je opis igralne palice Defender Cobra M5. Vse je tukaj zelo podrobno. Navedene so glavne prednosti mehanizma. Na eni strani so obravnavane glavne značilnosti vsakega gumba na krmilni ročici. Opisuje posebne tehnologije, ki jih je proizvajalec prvič uporabil za ta model.

Poleg dejstva, da so navedene osnovne značilnosti naprave, je na dnu na vsaki strani velika oznaka. Na njem lahko vidite priporočila za igro. Gre za slavni projekt WarThunder. Zakaj proizvajalec priporoča to igro, postane jasno kasneje.

Zaključek

Pregled igralne palice Defender Cobra M5USB se začne v polju. Ker takoj daje veliko informacij o novosti, ki jo je težko razumeti. Mnogim uporabnikom se ne zdi potrebno, da bi se naučili veliko grafičnih informacij, in takoj razpakirali napravo in se odpravili na celoten sklop. Znotraj škatle je vzvod varno zapakiran. Garancijski list lahko najdete skupaj z njim. To je vse. Vendar pa obstajajo nekatere nianse. Če na vašem paketu še vedno opazite oznako z omembo igre WarThunder, bo v tej škatli nujno potreben namestitveni disk s to igro. Če na embalaži ni takšne omembe, potem poleg same krmilne ročice v notranjosti ne boste našli ničesar.

Videz

Defender Cobra M5 USB Joystick ima zelo privlačen videz. Po mnenju nekaterih uporabnikov se je izkazalo, da je precej grob. Čeprav mu ni bilo všeč njegova izredna strogost. Kljub temu, pred nami vzvod z dokaj masivni temelj, ki je posebej pokrita z jekleno ploščo.
Zaradi svoje osnove naprava tehta skoraj 2 kg, kar je povsem sprejemljiva teža, ki ročici ne dopušča, da bi se pravočasno premaknila celo na najbolj aktivno igro ali na površje. Mnogi verjamejo, da tudi gumirana obloga na dnu podstavka ni potrebna, saj je dizajn res stabilen.
Na kovinski ploščadi ni dodatnih gumbov. Tukaj lahko opazimo le regulator, ki se imenuje RUD. Ta kratica je dešifrirana kot "gumb za upravljanje motorja". Ni vse igralce všeč to lokacijo, ker so bili nameščeni na levi strani, bližje sami bazi.vzvoda Kljub temu je bil takšen regulator nemoten in enostaven. Manjkala je samo tehnologija avtoburnerja. Čeprav za rang univerzalni manipulator ta model in tako še posebej ne ustreza. Zato je očitno, da je ta igralna palica že osredotočena na navijače. Ročaj je varno pritrjen. Brez razpok ali razpok. Šarnir je prekrit z gumijastim pokrovom. Niso vsi zadovoljni z dejstvom, da je ročaj Defender Cobra M5 izdelan iz plastike. Toda material je tukaj zelo kakovosten in trajen. Ročaj je srednje velikosti, zato je primeren za dlani vseh velikosti. Udobje pri uporabi modela dopolnjuje tudi posebna sličica in veliko območje za počitek dlani.

Podrobnosti

Ker na napravi ni bilo gumbov, so se vsi premaknili na ročaj. Po eni strani je zelo priročno, saj je vsak ključ mogoče doseči s prsti, ne da bi prekinjali roko z ročice. Po drugi strani pa so vsi elementi zelo blizu drug drugemu, tako da lahko slučajno kliknete na to tipko. Proizvajalec takoj uvede 23 ključev. To je vsaj številka, navedena na embalaži z napravo. Pravzaprav je vse malo drugače. Pravi gumbi na ročaju so le 9. Še 8 položajev zagotavlja položaj klobuk. Na vrhu naprave je igralna palica, ki jo lahko preklopite na 4 različne položaje. Na začetku je treba opozoriti, da so vse določbe mogoče programirati, zato jih proizvajalec imenuje z ločenimi štirimi gumbi. Dve rdeči gumbi so vidni na levi in ​​na desni strani osnove ročaja. So različnioblike in velikosti ter se lahko tudi programirajo. Vendar še vedno ni jasno, zakaj proizvajalec navaja, da ima naprava 23 ključev. To je celoten tržni trik. Na sredini ročice na vrhu je vzvod, ki ga je mogoče preklopiti v 3 načinu. Vsak od njih omogoča uporabo gumbov na različnih programabilnih položajih. V skladu s tem dobimo 23 gumbov.
Po eni strani takšna zasnova ni slaba, saj bi bila distribucija vseh 23 gumbov na primeru igralne palice težka. Po drugi strani pa se morate naučiti vseh gumbov, ki jih je mogoče programirati, v vsakem od treh načinov. Od drugih podrobnosti lahko opazite tudi dva piščanca. Prvi je na vrhu in je pobarvan v črni barvi. Drugi se nahaja takoj na ohišju in ima srebrni odtenek. Zahvaljujoč posebni tehnologiji lahko takoj spravite dve piščanci in uporabite odbojko v virtualni bitki. To je enostavno storiti tako, da obrežete črni sprožilec, ki hkrati klikne srebrni gumb. Če zunanji črni sprožilec ni potreben, ga lahko vržemo naprej, da ne moti. Poleg malega prsta je sprožilec, pobarvan v rdeči barvi. Veliko igralcev ga uporablja kot zavorni gumb.

Občutek

Ni skrivnost, da ko kupite manipulator, tudi če je računalniška miška, je pomembno, da napravo vzamete iz škatle in jo začutite. Nekdo se zdi zelo priročen in nekdo je nasprotno. Z igralnimi manipulatorji je zadeva še hujša. Če je računalniška miška še vedno lahko navaditi, se v tem trenutku nelagodnoVirtualne bitke lahko močno vplivajo na kakovost igre. To je še posebej pomembno, da se dotaknete naprave, če je Defender Cobra M5 vaša prva naprava. Toda ta model je želel čutiti in celo najbolj izkušene igralce. To je posledica dejstva, da se je proizvajalec odločil za uporabo magnetnih uporov. Prišli so zamenjati mehanske elemente na osi. V teoriji, kot je bilo že omenjeno, uporaba takšne tehnologije izboljša natančnost v virtualnih bitkah. To je posledica dejstva, da magnetni upori ne sledijo spremembi magnetnega polja, temveč kotu njegovega vrtenja. Na dveh drugih oseh je proizvajalec zapustil mehanske elemente. Zato je smiselno ugotoviti, da bo v nekaj letih potrebno popraviti ali kupiti novo napravo. Medtem ko naprava deluje dobro, je vredno preveriti mehaniko in občutek. Krmilna ročica ima tovarniško nastavitev za umerjanje. Zato je redko, da uporabnik samostojno konfigurira Defender Cobra M5. Večina je zadovoljna s tem, kar jim je proizvajalec priskrbel. Parametri kalibracije kažejo dober odziv in s tem preprosto namestitev ničelnih mrtvih con. Poleg tega, kot kaže praksa, je reakcija na vseh oseh zelo natančna.
Če ste neizkušen uporabnik, lahko mehaniko krmilne palice preverite s pomočjo testov. Kot kaže praksa, ni opaziti nobenih skokov in mrtve cone so tako majhne, ​​da v igri ne sme biti težav ali neugodja.

Značilnosti

Toda v mehaniki in čustvih, navsezadnje, obstajajo nekatere posebnosti, ki se zdijo nekomu čudne. Na primer, upravljanje potiska se izvajamajhno kolo na telesu, ki je bilo že omenjeno. Za nekoga se je izkazalo, da je to pomanjkljivost. Glavna pomanjkljivost pri tem je, da je položaj vzvoda za sledenje praktično nemogoč. To je še posebej pomembno med aktivno igro, ko ni časa za razmislek o ohišju naprave. Seveda bi lahko takšno neugodnost popravil režim "sil", vendar ta model ne obstaja. Veliko uporabnikov upa, da bodo naslednje spremembe ali izboljšave tega modela prinesle klasičen preklopnik, ki se izkaže za veliko bolj priročen. Tudi pri nekaterih pregledih igralne palice Defender Cobra M5 so uporabniki opozorili na preveč mehke vzmeti, smeri in zvitku. Čeprav so takšne pritožbe precej subjektivne. Isti mehanizmi omogočajo mehko vrnitev vzvoda v prvotni položaj. Poleg tega vzmeti zagotavljajo enako napor na vseh oseh.

Gonilniki

Gonilniki za Defender Cobra M5 v polju št. Za mnoge je bila moka. Toda glede na to, da večina računalnikov prihaja brez optičnega pogona, ni mogoče trditi, da je pomanjkanje "drva" pomanjkljivost. Za vsakega igralca je na voljo uradna stran, na kateri je mogoče enostavno namestiti gonilnike za ta model. Zahvaljujoč pro posterju bo vsak igralec lahko nastavil poljuben gumb in položaj ročice. Tukaj je pomembno, da ste pozorni in na začetku ne zamašite vseh gumbov naenkrat, sicer se lahko hitro zamenjate. Poleg tega lahko s pripomočkom preverite igralno napravo in opravite kalibracijo.

Spremembe

Kot se je izkazalo, so lahko taki modeli predmet obravnaveizboljšanje Defender Cobra M5 ni nobena izjema, saj si želi nekaj sprememb v njeni spremembi. Da bi se res počutili kot pilot, bodo nekateri kupili ploščo od ON. Edina stvar, ki jo je treba takoj razumeti, je, če imate prvo revizijo te krmilne palice z nerodnim krmilnikom, potem taka izboljšava ne bo ustrezala točno, z drugo revizijo pa lahko varno poskusite.
Nekateri igralci ne marajo preprostih popularnih simulatorjev, ampak bolj zapletene in najbolj realistične igre. V takih projektih celo 23 gumbov ni dovolj. Zato mnogi kupujejo dodatne plošče, ki imajo veliko število ključev, ki lahko presežejo 60.

Ocene lastnikov

Joystick Defender Cobra M5 je bila dobra naprava s povprečno ceno. Seveda, če ste ljubitelj zračnih simulatorjev, vam ta naprava ni všeč. Dejstvo je, da je zelo preprosto in ne zahteva dodatnih nastavitev. Za dodatne plošče lahko plačate 10.000 rubljev, kar bo večkrat povečalo število gumbov. V tem primeru boste lahko igrali bolj kompleksne simulatorje. Ampak tukaj boste morda imeli vprašanje glede igranja, ker ta naprava še vedno ni zasnovana za kakršne koli popravke ali spremembe. Toda za začetnike igralce, ki ljubijo igre, kot so WarThunder ali Wargaming, bo ta naprava odlična možnost. To je idealna rešitev v smislu stroškov in videza. Mnogi uporabniki so izpostavili nove tehnologije z uporabo magnetnih uporov, ki so resnično pozitivno vplivali na natančnost kontrol. Tudi večina igralcevopazil, da v tem cenovnem segmentu praktično ni zamenjave takšne igralne palice. Seveda obstajajo različni kitajski mehanizmi, ki bodo verjetno vrženi v smeti šele čez nekaj mesecev. Od pros igralcev poudarjajo kakovost montažo. Mnogim je bilo všeč dejstvo, da igralna palica na mizi samozavestno stoji tudi brez odojev. Pod tem vzvodom kontrole SU-34 je prispeval in stiliziral. Če naletite na model z igro WarThunder, boste za to igro dobili ne samo namestitveni disk, ampak tudi bonuse. Toda med slabostmi je vredno omeniti nizko kakovostni krmilnik, ki so se ga mnogi odločili zamenjati. Poleg tega ni bilo vibracijskih motorjev, ki bi jih radi igrali veliko igralcev, saj realno posnemajo nekatere virtualne dogodke. Vprašanja ostajajo in kakovost nekaterih gumbov, ki se je izkazala za manj kakovostna.

Sorodne publikacije