Kaj naj storim, če se datoteka ne prenese z interneta? Vzroki napak in metode njihovega popravljanja.

Zgodi se, da se uporabnik nenadoma sooči s problemom nezmožnosti prenosa datotek iz svetovnega spleta. Zdi se, da samodejne internetne nastavitve to dopuščajo, vendar se iz nekega razloga postopek ne zažene. Kaj je lahko vzrok za takšne situacije in kako odpraviti te težave, preberite naprej.

S spleta se ne prenese nobena datoteka: možni razlogi

Začnimo z dejstvom, da so lahko vzroki za takšne napake precej veliki. Ena od najpogostejših je zaščita datotek pred prenosom. Takšni problemi ne bodo upoštevani. Osredotočimo se le na vsakodnevne situacije in načine njihovega popravljanja.


Med vsemi, ki jih je mogoče pripisati temeljnim vzrokom napak, se lahko imenuje:
 • pomanjkanje prostora na disku;
 • omejitev prometa;
 • vpliv virusov;
 • prekinitve komunikacije;
 • nepravilne nastavitve povezave in nastavitve brskalnika;
 • blokiranje zagona iz varnostne in protivirusne programske opreme Windows.
 • Najenostavnejši nasveti za odpravljanje težav

  Torej datoteka ni prenesena iz interneta. Kako in kaj storiti? Ne glede na to, kako banalno se sliši, lahko običajno pomanjkanje prostora na disku povzroči takšne težave.
  Zato se morate najprej prepričati, da je prisotna, z uporabo lastnosti particije diska ali informacij v stanju vrstice Explorer za ta meni. Pri torrentnih odjemalcih je lahko problem tudi, da ni naložendatoteko iz interneta samo zaradi napačne lokacije, povezane s spreminjanjem nastavitev (na primer, zadnjič, ko je bil prenos opravljen takoj na bliskovnem pogonu, in po njegovi odstranitvi program poroča o pomanjkanju glasnosti). V tem primeru morate določiti samo mapo, v kateri se bo prenos samodejno izvedel.


  Kako prenesti datoteke iz interneta z uporabo torrent programov, vem skoraj vse. To je enostavno zagnati torrent datoteko, prenos se bo začel samodejno). Toda, če se postopek ne začne, ker trenutno ni računalniških veveric, bo v nekaterih primerih pomagala namestitev prisilnega prenosa. V primeru omejene povezave morate najprej preveriti prisotnost prometa v vašem osebnem okolju. Morda so spletna mesta odprta (za ta promet je še vedno dovolj prometa), vendar velikost prenesene datoteke presega preostalo omejitev. Virusi lahko povzročijo podobne težave (najpogosteje so povezani z ugrabitelji brskalnikov, ko se preusmerijo na druge vire). V tem primeru bi morali opraviti popolno skeniranje sistema s poglobljenim skeniranjem in bolje je uporabiti pripomočke, ki odpravljajo grožnje, kot sta Adware in Malware. Prisotnost aktivne povezave lahko preverite v Nadzorni plošči v nastavitvah omrežnih povezav, vendar je najlažji način, da uporabite klic z desnim klikom na ikono Wi-Fi ali omrežno povezavo. Lahko pa greste tudi do nastavitev omrežne kartice inpogled stanja. Pri tem je treba zagotoviti, da se trenutno izmenjujejo paketi.
  V primeru "vzleta" nastavitev povezave, lahko poskusite znova vnesti potrebne parametre z lastnostjo protokola IPv4. Najprej morate nastaviti avtomatsko generiranje naslova. Če to ne pomaga, lahko eksperimentirate z naslovi DNS, izklopite posrednike itd. Možnosti je veliko.
  V brskalniku morate odpreti Nastavitve in se prepričati, da je potrditveno polje nastavljeno v varnostnih nastavitvah pred dovoljenjem prenosa datoteke. Če je terminal del korporacijskega omrežja, lahko sistemski skrbnik blokira uporabo ustreznih nastavitev pravilnika skupine. Včasih lahko uporabite drug brskalnik. Mogoče je, da prenos ne bo problem.
  Še ena pomanjkljivost je, da se datoteka ne prenese z interneta, ker varnostni sistem Windows meni, da je potencialno nevarna. V tem primeru morate za nekaj minut onemogočiti požarni zid Windows in Windows Defender ter poskusiti znova naložiti prenos. Če je prenos končan brez težav, boste morali vključiti vir ali program za prenos na seznam izjem.

  Težave z protivirusno programsko opremo na primeru paketa «Kaspersky Internet Security»

  Nazadnje, antivirus je lahko zelo previden glede varnosti sistema. Osupljiv primer tega je Kaspersky Internet Security. Program lahko celo blokiranajbolj nedolžne datoteke.
  Če želite odpraviti težavo, uporabite dodatna orodja in nastavite izjeme. Morda boste morali na seznam dodati istega odjemalca torrent ali drugega zagonskega programčka. V nekaterih primerih lahko pomaga odstraniti Norton Online Backup ARA, Norton Online Backup in Ad-Aware Browsing Protection. To ročno ni priporočljivo. Bolje je uporabljati programe, kot je CCleaner. V skrajnem primeru lahko odstranite staro različico protivirusnega paketa ali pa namestite najnovejšo posodobitev v stari različici (na primer Kaspersky Total Security 2016), ki bo v celoti odstranila staro različico.

  Odpravljanje težav s povezavo

  V primeru napak v povezavi s programskimi težavami ročni popravek ni potreben.
  Samo prenesite uradni pripomoček Microsoft Fix It, ki vam bo omogočil, da ga popravite samodejno (vključno z internetnimi težavami).

  Sklep

  Seveda ni mogoče predvideti popolnoma vseh situacij. Zato smo upoštevali zgolj najpogostejše težave in najbolj preproste metode njihovega izločanja. Toda v vsakem primeru boste morali najprej ugotoviti naravo napake in šele nato se odločite za uporabo enega ali drugega orodja.

  Sorodne publikacije