Kako spremeniti geslo za usmerjevalnik "TP-Link": navodila in priporočila

Varovano brezžično omrežje na domačem usmerjevalniku je zagotovilo, da lahko uporabljate internet brez strahu, da bo nekdo zlomil omrežje ali začel nenadzorovano povezati druge naprave. Na žalost ima nekdo brez vašega znanja dostop do brezžičnega omrežja in internetne povezave. Da bi to preprečili, je najbolje, da uporabite zanesljivo geslo za Wi-Fi. Predstavitev navodil za spreminjanje gesla na usmerjevalniku "TP-Link".

Kako priti v konfiguracijski vmesnik

"TP-Link" - eden izmed najbolj priljubljenih proizvajalcev domačih usmerjevalnikov. Njegov prilagodljiv vmesnik je, da je praktično nespremenjen na različnih modelih, intuitiven za vsakega uporabnika. V skladu s tem je zelo enostavno konfigurirati usmerjevalnik, in težave pri razumevanju, kako spremeniti geslo na usmerjevalniku "TP-Link" običajno ne nastane.


Prepričajte se, da je usmerjevalnik priključen na električno omrežje, na njem je oznaka. Kabel ponudnika mora biti vključen v modri priključek. Poleg tega je z računalnikom usmerjevalnik povezan z dodatnim kablom, ki je priključen na eno od LAN vtičnic (usmerjevalnik se že prodaja s tem kablom).
Nato odprite brskalnik in v naslovno vrstico vpišite naslednje: Vnesti morate standardni admin /admin podatke. Če se ne prilegajo, potem pravilno vnesite uporabniško ime in geslonajdete na dnu usmerjevalnika. Torej, ste prišli na glavno stran vmesnika, zdaj lahko greste na profil in spremenite geslo na usmerjevalniku TP-Link.


Wi-Fi nastavitve

Kot že omenjeno, firmware različnih modelov usmerjevalnikov tega proizvajalca ni zelo drugačen. Da bi to jasno pokazali, razmislite o dveh najbolj priljubljenih modelih te linije opreme. Kako zamenjati geslo za usmerjevalnik TL WR841N TP-Link? Na glavni strani vmesnika pojdite v način "Brezžični" v meniju na levi strani (če je vmesnik v angleščini, nato pa se ta meni imenuje Brezžično). Nato pojdite na povezavo iz novega menija, kot je prikazano spodaj. Boste morali izbrati eno od vrst šifriranja. Če izberete najvišjo točko »Onemogoči zaščito«, bo domače omrežje Wi-Fi ostalo odprto in ga bo lahko nastavil vsak. Izbrati morate menijsko vrstico za WPA /WPA2 Personal (ime angleške in ruske programske opreme ni enako) in nastaviti ustrezne parametre:
 • Type - PSK, WPA2.
 • Enkripcija - AES.
 • V vrstico "Geslo brezžičnega omrežja" vnesite geslo.
 • Zadnji korak ostane nedotaknjen, tako da ima vrednost 0.
 • Posnetek prikazuje, kako naj bi izgledal.
  Kako zamenjati geslo za usmerjevalnik TL WR741ND TP-Link? Podobno se spremenijo tudi parametri na tem modelu usmerjevalnikov "TP-Link". V meniju na levi se izberejo zahtevani elementi, vrednosti pa se vnesejo v polja, ki se aktivirajo pri izbiri elementa WPA /WPA2 Personal. Če želite primerjati različico vdelane programske opreme, si oglejte sliko zaslona. Nastavitve zata usmerjevalnik bo izgledal takole.
  Pomembno! Vrsta šifriranja WEP je bolje izbrati, ker je zdaj zastarela in jo je veliko lažje razbiti.

  Zahteve za geslo

  Ni dovolj vedeti, kako spremeniti geslo na usmerjevalniku "TP-Link", prav tako je pomembno, da skrbite za varnostna vprašanja. Za zaščito pred željo po povezavi z omrežjem uporabite naslednja navodila za vnos gesla:
 • Dolžina gesla lahko znaša od 8 do 63 znakov. Priporočljivo je, da ne uporabljate minimalne dolžine. Več znakov vsebuje geslo, težje ga je prekiniti.
 • Treba je zamenjati črke angleške abecede in številke. V tem primeru je bolje uporabiti različne registre.
 • Za geslo ne uporabljajte preprostih stavkov ali očitnih kombinacij in se izogibajte podvajanju znakov in znakov, ki se pojavljajo eden za drugim na tipkovnici.
 • Prav tako je bolje, če je kombinacija znakov naključna in nima smisla. Toda v tem primeru se bo težje spomniti.
 • Pazite na geslo. Zapišite ga in shranite geslo s pogodbeno dokumentacijo ponudnika.
 • Primer dobrega gesla: M34fP974DApQ96. Primer slabega gesla: 1234qwer.

  Konec namestitve

  Ko spremenite geslo na usmerjevalniku TP-Link, morate ponovno zagnati usmerjevalnik (na strani z nastavitvami boste videli poziv). Po tem morate narediti naslednje: na vseh napravah, ki so že bile nameščeneČe ste povezani s tem brezžičnim omrežjem (pametni telefoni, tablični računalniki, prenosniki), morate poiskati seznam razpoložljivih omrežij, ga izbrisati in ponovno povezati z novim geslom. Če obstajajo kakršne koli težave ali težave, potem na uradni spletni strani proizvajalca obstajajo interaktivni emulatorji za vse modele usmerjevalnikov "TP-Link", kjer lahko samostojno vidite različne konfiguracijske možnosti.

  Sorodne publikacije