Sistem zvočnikov Radiotehnika S90: opis, ocene

Karkoli je govoril, vendar so bili sovjetski akustični sistemi na najvišji ravni. Že zdaj lahko obidejo številne sodobne "trike". In po ustrezni reviziji z njimi, tudi proračunski govorci iz Yamahe sploh niso enaki. In zdaj bomo razmislili o legendarnih sovjetskih zvočnikih Radiotehnika S90. To je simbol Sovjetske zveze. Tudi v tujini je bila zabeležena visoka kakovost tega sistema zvočnikov (pravočasno). Zato je smiselno razmisliti o teh stolpcih. Poleg tega jih mnogi uporabljajo še danes.


Nekaj ​​zgodovine

Stolpci Radiotehnika S90 so bili prvič izdani v začetku osemdesetih let prejšnjega stoletja. Njihova izpustitev je bila tovarna na Češkoslovaškem, ki je postala dodatna spodbuda za državljane, da jih kupijo (ker niso zaupali domačim tovarnam). Kljub precej visoki ceni so govorci leteli kot vroče torte. Ljudje so se zbirali dolgo časa, jedli so dovolj mleka, jih kuhali povsod, kjer je bilo mogoče. Pridobljen je bil tudi nekdanji akustični sistem. Samo za dekoracijo svojih kleti z Radiotechnikom.
Dandanes veliko avdio datotek še vedno preganja ta sistem zvočnikov. Stolpci "Radio" - modre sanje vseh poznavalcev kakovostnega zvoka. Zdaj jih lahko kupijo le na sekundarnem trgu. In daleč od dejstva, da bo država sprejemljiva (označena z "zlo devetdesetih"). Kljub temu pa lahko ta sistem zvočnikov zagotavlja ventilator za mnoge sodobne zvočnike. In po ustrezni reviziji in se sploh spremeni v akustični Hi-End razred. Into je povsem drugačna raven.


Videz in oblikovanje

Kot prepričljiv akustični sistem iz "radijskega inženiringa". To so zelo veliki stolpci. Vsaka od njih tehta približno 15-20 kilogramov. Da ne omenjamo, da jih zaradi velikega in obsežnega telesa ni primerno nositi. Sprednja plošča (kot celoten primer) je prekrita z furnirjem. Obstaja več barvnih kombinacij. Zvočniki so prekriti s kovinsko mrežo. Zaščita ne pokriva samo visoka frekvenca. To je seveda dobro, vendar na najboljši način ne vpliva na zvočne lastnosti zvočnikov. Kljub temu je oblikovanje povsem sprejemljivo. To je veliko bolje kot druga "sekira" sovjetske produkcije.
Na desni strani srednje- in visokofrekvenčnih zvočnikov sta dva načina delovanja stikala. Ni znano, zakaj so bili tukaj. Normalni ojačevalnik sam lahko preklaplja načine. In delo stolpcev - pravilno reproducirati zvok. Kljub temu so na Radiotehnika S90 na voljo taka stikala. Toda v procesu rafiniranja jih je mogoče odstraniti, ker vplivajo na splošno kakovost zvoka je zelo negativna. Toda za tiste, ki cenijo retro in starine, bodo takšni predlogi videti bogokletni.

Specifikacije

Zato preidimo na obsežne številke. Normalna moč zvočnikov je 35 vatov. Toda te čudovite roke je mogoče zlahka izdati in jih 90. Zato so jih imenovali "nočna mora sosedov". Za njihovo popolno razkritje pa so potrebni ustrezni ojačevalniki moči stereo. Šele takrat bo ta akustični sistem resnično zvenel. Frekvenčno območje se začne pri 20 Hzin se konča pri 25.000 herc. Ta široka izbira omogoča, da zvočniki zvesto reproducirajo skoraj vse instrumente. Frekvenčni odziv je zelo sprejemljiv za akustični sistem te ravni. Od nje ni čudežev, da bi čakala. Toda zvok se izkaže kot zelo vreden.
Najzanimivejša stvar je nizkofrekvenčni zvočnik. To je legendarni "Dean 75 GD". Stvar je seveda dobra, vendar popolnoma zanesljiv bas ne deluje iz tega. Če LF zvočnik nima ničesar za predstavljati, potem bodo operaterji srednjih in nizkih frekvenc obvladali svojo nalogo, toda klicanje "košer" ne bo delovalo. "Mehurček" z navadnim papirjem. Bolje jih je zamenjati s kevlar ali svilnimi kupolami med prefinjenostjo. Nato se bodo slišali veliki zvočniki. Ja, in nizko frekvenco je bolje previjanje nazaj, kot v prvem v uporabi zvočnikov, se pogosto zgodi, da se spali zaradi "super-mega bass".

Kakovost zvoka

Kot smo že omenili, se radijski zvočniki s standardnimi komponentami ne morejo pohvaliti z dokaj čistim in pravilnim zvokom. Toda kakovost ni dovolj zahtevna za poslušalce. Akustični sistem odlično deluje z instrumentalno glasbo (lahki rock, jazz, blues), dobro pa je tudi elektronska pošta. Ampak težke in druge v žanrih velike in grozne kovine - ne preveč. To pomeni, da reproducirajo stolpce, kot bi morali, toda nizka frekvenca se pretrese, tako da se lahko zlahka zlomi. Še posebej, če poslušate tiste skupine, ki pogosto zlorabljajo kardan na "sodu".
Ni slabo tudi klasika. Verjetno ediniŽanr, s katerim se Radiotehnika S90 odlično odvija. Kristalno čisto vse zvočne instrumente. Nič v prihodnosti ne zmanjka. Poslušanje klasike na teh stolpcih lahko prav tako privlači avdiofile. Vendar, če pokličete ta akustični sistem, raven Hi-End ne bo delovala. Da bi dosegli to raven, je treba izboljšati stolpce. Standardno je povprečen, a zanesljiv Hi-Fi. Toda sovjetski človek ni potreboval veliko več.

Ojačevalniki za S90

Za dobro zvočno pasivno akustiko potrebujemo tudi visokokakovostne stereo ojačevalnike. Treba je opozoriti, da so "devetdesete" sposobne nihati in popolnoma razkriti le zelo močan ojačevalnik. Odlično za tako delo sovjetskih avtomobilov "Brig" in "Odyssey". Te pošasti so sposobne iztisniti vse stolpce. Ne slabo se bo spoprijel in "Amphiton U-001". Samo ne razmišljajte o priključitvi tega zvočnika na "Vega 50U". Ojačevalnik bo takoj zavrnil delo tudi pri minimalni glasnosti.
Idealna možnost za ta sistem zvočnikov je ojačevalnik "Radio". Vodili so jih v velikih serijah, z različno močjo in odpornostjo. Zato iskanje takšne stvari na sekundarnem trgu ni problem. Primerni ojačevalniki moči takšnega načrta, čeprav brez vrednosti. Seveda lahko sebe zmedete in povežete te zvočnike s popolnoma modernim sprejemnikom tipa Yamaha. Ampak potem bo takšen sklop daleč presegel "proračun". Da, in takšna odločitev ni vredna sveč. To je, kako se motor iz "Porsche" v "Zaporozhets". Možno je, vendar nima smisla.

Cena S90

Zdaj bomo analizirali najbolj zanimivo kakovost Radiotehnike S90. Cena na sekundarnem trgu je odvisna od "mrtvega" nabora in njegove izvirnosti. Stolpci v standardni opremi in v dostojnem stanju bo stala od 1000 do 2000 rubljev. Glede na to, kako dobro izgledajo. Skoraj enako število govorcev je s celotnim notranjim sistemom. Lahko celo najdete skoraj neuporabljene. Vse je odvisno od prodajalca in stopnje poznavanja kupca. Stolpci, dokončani po vseh pravilih, bodo stali več, saj je že sistem zvočnikov popolnoma drugega razreda. Stanejo približno 3000 rubljev.
Ojačevalec "Radio" bo stalo približno ta znesek. Takšne pošasti kot "Brig" ali "Odyssey" v brezhibnem stanju, bo pripravila približno 15.000 rubljev. Težava pa je v tem, da je njihovo iskanje skoraj nerealno. Skupaj bodo približni stroški celotnega kompleta enaki približno 6000 rubljev. Veliko boljši od nerazumljivega kitajskega akustičnega sistema za isti denar. Vendar je to približen strošek. Lahko se spreminja glede na stopnjo natančnosti akustičnega sistema in njegovega stanja. Ampak še vedno se izkaže veliko bolj donosno. Kakovost zvoka bo na ravni.

Pozitivne povratne informacije lastnikov

Poglejmo si pregled akustičnega sistema Radiotehnika S90. Ojačevalnik je ločena tema, zato ga ne bomo obravnavali tukaj. Kaj pravijo lastniki? Pozitivne in negativne povratne informacije o teh stolpcih gredo "nosnice v nosnice". Pristojni avdiofili so že dolgo izpopolnjevali svoje "devetdesete" in s tem njihove odgovore -smejal se je na naslovu sovjetske AU. Obstaja jasen zvok, jasno narisan bas, širok razpon, vsestranskost (za vse zvrsti) z nastavitvijo izenačevalnika. Tudi pomemben plus za mnoge je bila popolnoma lesena stavba. In moč teh stebrov in popolnoma prispodoba v jezikih. To kakovost poudarjajo vsi.

Negativne povratne informacije od lastnikov

Vendar obstajajo tudi takšni snobovi, ki ne ustrezajo kakovosti zvoka tega sistema zvočnikov. Ni dovolj risbe srednjih in visokih frekvenc (in to je res). Ohišje po toliko letih uporabe je samo kreten. Nizka frekvenca hiti neenakomerno. Toda, tovariši, za vsako stvar, ki jo potrebujete, da pazite in izvedete pravočasno preprečevanje. To velja za stolpce. Po ustreznih postopkih zvenijo povsem drugače. Nezadovoljni lastniki S90 - upoštevajte!

Sklep

Sovjetski radijski sistem Radiotehnika S90 se nanaša na najboljše proračunske možnosti. Bolje je, da se spopade s svojimi odgovornostmi kot katera koli sodobna akustika, ki izvira iz Kitajske, popolnoma nadgrajena in lahko zagotovi zvok razreda Hi-End. Kaj še potrebuje za srečo ljubitelj glasbe?

Sorodne publikacije