Sistem zvočnikov Edifier R980T: Lastnosti in pregledi

Čeprav večina uporabnikov svoje sisteme za prostorski zvok namesti z glavnim televizorjem, konzolo ali računalnikom, mnogi med njimi poslušajo glasbo v parih starih dobrih zvočnikov. Po njihovem mnenju je stereo zvok boljši od kompleta 5.1 ali 7.1. In v tem se lahko strinjate z njimi. Seveda so stereoskopski zvočniki v različnih oblikah in velikostih, kot tudi iz različnih materialov, toda na koncu se vse zniža na potrebe in seveda na sredstva, ki so jim dodeljena. Na primer, močnejši in dražji modeli tal so primerni za velike prostore, medtem ko so manj produktivni dvosmerni zvočniki zasnovani za manjše prostore. Z izjemo ljubiteljev glasbe, večina ljudi ne bo porabila veliko denarja za stereo, in ker talni zvočniki zavzemajo preveč prostora, bolj kompakten model postane očitna izbira. Edifier trenutno proizvaja veliko število aktivnih zvočnikov, vendar je njegov model R980T, ki je predstavljen tukaj, namenjen zadovoljevanju potreb potrošnikov, ki želijo dobiti nizkocenovne stereo zvočnike z dobro kakovostjo zvoka in odličnimi basi.


Zgodovina podjetja

Edifier je specializiran za visoko kakovostno akustiko, ki jo odlikujejo tehnološke inovacije in elegantna oblika. Proizvajalec poslušalcem ponuja izjemen zvok, zahvaljujoč širokemu frekvenčnemu območju zvočnikov, zvočnikov in glasbenih sistemov, ki so namenjeni tako osebni kot profesionalni uporabi.Edifier, ustanovljen maja 1996 v Edinburgu, je zamisel majhne skupine ljubiteljev glasbe. Pod vodstvom načela strasti do zvoka se je podjetje v dveh desetletjih spremenilo v vrhunskega razvijalca in proizvajalca nagrajenih akustičnih sistemov. Izdelke podjetja odlikuje drzno oblikovanje in visoka kakovost, ki je dostopna mnogim. Danes Edifier deluje globalno prek distributerjev v več kot 70 državah Severne in Južne Amerike, Evrope, Bližnjega vzhoda in azijsko-pacifiške regije. Podjetje letno proizvede 8 milijonov enot za domače, potrošniške elektronike in multimedijske aplikacije za osebne računalnike.


Razpakiranje
Pakiranje Edifier Studio R980T verjetno ne bo naredilo vtisa na nikogar, vendar je dovolj veliko, da je jasno, da stolpcev, kljub majhnemu faktorju, ni mogoče imenovati majhnega. Na hrbtni strani škatle so osnovne informacije o zvočnikih, kar daje splošno predstavo o funkcionalnosti sistema zvočnikov. Komplet zvočnikov vključuje več kablov, vključno s standardnimi povezovalnimi žicami z rdečimi in črnimi priključki, pa tudi zvočni kabli. Eden od njih ima RCA vhode in izhode, drugi pa 35 mm vhod za priključitev na zvočno kartico ali prenosni predvajalnik glasbe. Ker ima glavni zvočni stolpec dva vhoda na zadnji strani, lahko hkrati povežete računalnik in drugo napravo.

Edifier R980T: Pregled oblikovanja

Zvočniki so videti kot navadni. So popolnoma črni, za sebojz izjemo rdečih barv na hrbtni strani. Sprednji del penastega materiala, ki ga je mogoče odstraniti, z logotipom na dnu, prevladuje sprednja stran. Glavni del stolpa Edifier je izdelan iz MDF, katerega celotna površina je obdelana pod drevesom črne barve, kar ji daje dražjo obliko. Če odstranite penasto poliuretansko prevleko na sprednji plošči, lahko vidite fazni pretvornik in sam zvočnik. Možnost odstranitve dekorativnega zaslona ali zamenjave pravi, da čiščenje stolpcev ne bo povzročalo težav. Vsa vrata, kontrolniki in priključki za napajanje se nahajajo na zadnji plošči. Obstaja standardna povezava za napajalni kabel in štiri avdio vhode. Poleg njih so gumbi za nadzor basa in glasnosti, kot tudi odklopnik. Na dnu vsakega monitorja so rdeči in črni priključki akustičnega kabla.

Specifikacije

Edifier R980T je niz aktivnih zvočnikov s skupno močjo 24 W RMS (vsaka po 12 W) s frekvenčnim območjem 70 Hz-20 kHz, razmerje signal /šum 85 dB in popačenja, ki ne presegajo 05% . Vsak od njih je izdelan iz MDF (srednje gosta lesena vlakna) in je opremljen z 13-milimetrskim nizkofrekvenčnim zvočnikom s silikonskim difuzorjem (4 ohmov), 106 mm zvočnikom (6 ohmov) in kalibriranim faznim pretvornikom. V smislu povezljivosti ima Edifier R980T dva RCA vhoda (4 vrata), tako da lahko zvočnike povežete na dve napravi hkrati. Zahvaljujoč dvema gumboma za nastavitev na zadnji strani glavnega zvočnika, opremljenaUniverzalni napajalnik z napetostjo 110-240 V, lahko prilagodite celotno glasnost in bas. Stikalo se nahaja tam. Torej aktivni zvočni stolpec vsebuje parametre, ki jih oglašuje proizvajalec?

Testiranje

Testni zvočniki so poslušali veliko glasbe in jih uporabili za igre in gledanje filmov. To jim je omogočilo dobro predstavo o kakovosti zvoka zvočnikov v različnih scenarijih in jim dalo dovolj časa za preverjanje vseh parametrov, da bi dosegli najboljšo zmogljivost naprave.
Delovanje poceni sistema je bilo prijetno presenečeno. Ko gre za igre na srečo, stolpci Edifier zagotavljajo zahtevano glasnost zvoka, sprejemljivo raven nizkih tonov in jasnost, ki zadostujejo za reprodukcijo eksplozij in posnetkov. Prav tako se spopadajo z bolj mirnimi igrami. Zvočniki lahko odlično prenašajo grozljivo vzdušje, polno zvokov kapljanja cevi in ​​škripanja navijačev. "Xenomorph" zveni bolj kot kadarkoli grozno, kar je verjetno najboljša ocena akustike Edifierja. Zvočniki zagotavljajo zadostno glasnost, majhna soba pa se zlahka napolni z zvokom. Odličen je tudi stereo učinek, razen če uporabljate nastavitve prostorskega zvoka. Seveda, vertikalni stereo je bil zasnovan ne le za igralce, lahko tudi predvaja glasbo in, kljub relativno nizki ceni, to zelo dobro. Zvočniki se borijo za izdelavo nizkih tonov, toda za proračunski sistem je kakovost zvoka zelo hvalevredna. Za popolnoreprodukcija potrebuje nekaj drugega, ki lahko prenaša nižje frekvenčno območje, saj so nizkofrekvenčni testi na ultra nizkih ravneh dali nič drugega kot gluhi šum, vendar bodo povprečne nizke frekvence zadovoljile najbolj zahtevne ljubitelje glasbe.
Glede na povratne informacije uporabnikov, so zvočniki dobra zamenjava za običajne zvočnike, ki se prodajajo skupaj z že pripravljenimi računalniki, in bodo postali najbolj stroškovno učinkovit način za drastično izboljšanje kakovosti zvoka. Čeprav je čudno imeti zvočno kartico, ki je dražja od sistema zvočnikov, če pa jo je mogoče kupiti na sekundarnem trgu, je smiselno, da jo uporabite - prav tako lahko pomaga izboljšati dinamiko in zategniti bas. Spodnji gumb za nastavitev na zadnji strani glavnega zvočnika je treba skrbno nastaviti. Če ga obrnete previsoko, bo to negativno vplivalo na splošno kakovost zvoka, bas pa bo postal manj smiseln in počasen.

Ocena dela

Acoustics Edifier R980T je bil izdan že več let, vendar se tehnologija, ki podpira avdio sistem, za razliko od večine industrijskih podjetij, ni popolnoma spremenila. Zaradi tega so zvočniki tako cenovno dostopni in kažejo dobre srednje frekvenčne in visoke frekvence, ki niso popačeni, z zadostnimi basi tudi za najzahtevnejše potrošnike. Vendar pa ne morejo neposredno konkurirati sistemom 2.1 v smislu nizke frekvence, čeprav lahko presežejo nekatere resnično poceni modele, vendar pa za Acoustics 2.0 kit deluje izjemno dobro. Žal vgrajeno impulzno napajanje ne zagotavlja dinamike z zadostno močjo,zato lahko uporabnik med uporabo, recimo, multimedijskega predvajalnika, ostane nezadovoljen s svojim obsegom. To je seveda odvisno predvsem od vira signala, saj je pri povezavi, na primer z osebnim računalnikom, tabličnim računalnikom ali pametnim telefonom, zvočna moč precej dobra za velikost Edifier R980T. 42-vatni RMS Edifier R1100 se lahko sprosti v primerih, ko mlajši model ne more ravnati, vendar bo povečal velikost in ceno naprave.
Prednosti in slabosti
Glede na povratne informacije uporabnikov so prednosti sistema zvočnikov dobra kakovost montaže, kristalno čist zvok, dobre nizke frekvence, prisotnost ojačevalnika, zadostna zvočna moč, ki pa je odvisna od vira signala, dvojnega Vhod RCA, prisotnost nadzora glasnosti in nizkih tonov ter nizka cena. Hkrati pa nezadovoljstvo zaradi pomanjkanja sposobnosti za urejanje RF in neprimerno lokacijo upravljanja.

Ali je vredno kupiti Edifier R980T?

Uporabniki priporočajo nakup tega modela, če je proračun omejen, zato morate posodobiti standardne zvočnike, ki so priloženi računalniku. Zvočniki z lahkoto zapolnijo majhen prostor z zvokom in igrajo presenetljivo veliko nizkih frekvenc tudi brez namenskega subwooferja. Poleg prostornine so zelo jasni in dobro prenašajo mikrovalovno območje. Glasba, igre in filmi so enaki. Z bolj zapletenimi kompozicijami se akustika slabša, vendar je zaradi skromne cene akustičnega sistema nemogoče biti preveč kritična.
Tega modela verjetno ne zanimajo ljubitelji glasbe. Ampak, če obstajaV želji po izboljšanju zvoka prenosnega ali srednjega igralnega sistema, ne da bi upoštevali možnosti za uporabo slušalk, bo R980T v redu. Kakovost izdelave je zelo spodobna, in čeprav je material primera preprost MDF, trim pod drevesom ne bo omogočil stolpci opazno izstopajo na podlagi druge opreme in perifernih naprav. Na splošno je Edifier R980T odličen način, da začnete svojo pot do avdio popolnosti. To je le prvi, a presenetljivo velik korak za akustični sistem po taki ceni.

Sklepi

Koliko bo stalo vertikalni stereo prodajalec? To je ena od najmočnejših strani modela, saj je proizvajalec zavzel zelo agresiven tržni položaj, zaradi česar bo nakup zvočnikov stala le 6999 USD. Razumljivo je, da po ugodni ceni najdete najboljši akustični sistem podjetja Edifier ali drugih proizvajalcev. Zvočniki R980T pustijo dober vtis, vendar ne morejo doseči ravni glasnosti, ki daje druge modele polic. Kakovost izdelave je dobra, zvok je povsem jasen, z veliko basom, in vse za zelo dobro ceno.

Sorodne publikacije