Carl Benz: biografija, fotografije in zanimiva dejstva

To je prava legenda, oseba, ki je v zgodovino vstopila kot ustvarjalec največjega izuma, izjemno pomembnega za človeštvo - avto imena tega človeka - Karla Benza.

Kratka biografija

Pionir avtomobilske tehnike je bil rojen v Nemčiji, v mestu Karlsruhe, 25. oktobra 1844. Njegov oče, inženir lokomotive Hans Georg Benz, je umrl, ko je bil deček star samo dve leti. Njegova mati, hčerka žandarja, Josephine Waiyan, katere usodo je ponovil Charles, je bila tudi zgodaj siroče. Benz je vedno z njo govoril z veliko ljubeznijo in spoštovanjem. Mati je bila vedno zraven njega. Kljub precej skromnemu bogastvu družine je sinu uspela dati ne le dobro izobrazbo, ampak tudi dostojno izobraževanje.


Carl Benz, katerega biografija je bila že v zgodnji mladosti povezana s tehnologijo, je študirala na njegovi šoli v rodnem mestu Karlsruhe. Deček je že v mladosti pokazal zanimanje za trajekt. Ob opazovanju velikih sposobnosti svojega sina v tej smeri je Josephine Vayyan leta 1853 dal Charlesu gimnazijo, ki se je takrat štela za najboljšo v mestu. Najbolj priljubljeni predmeti bodočega izumitelja enega najpomembnejših človeških tehničnih sredstev potovanja so bili kemija in fizika.

Diplomirani inženir

Konec septembra 1860 je Karl Benz vstopil na Tehnično univerzo v Karlsruheju - na Politehnični šoli. Usposabljanje mu je bilo enostavno. Mladenič je uspel uspešno zaključiti petletni tečaj v samo štirih letih. VPri devetnajstih letih je Carl Benz že diplomiral iz inženirstva.


Med študijem je mladenič pokazal veliko zanimanje za vsa vozila na parni pogon, vključno z lokomotivami. Karl Friedrich Benz, ki je že od nekdaj povezan z mehanskim inženirstvom, po diplomi na Politehniški šoli dela v tovarni v rodnem Karlsruheju, kjer so izdelovali lokomotive. Kasneje se je preizkusil v servisni delavnici, na kmetijskih proizvodnih obratih na Dunaju, v Pforzheimu in Mannheimu.

Stečaj zagonskega podjetja

In Carl Benz, ki je sanjal o ustanovitvi lastnega podjetja, je ves čas poskušal dobiti priložnost, da bi sčasoma začel ustvarjati popolnoma nov tip motorja. In leta 1871 so se njegove ideje začele uresničevati. V Mannheimu je skupaj z Augustom Ritterjem odprl svojo mehanično delavnico. Tukaj so partnerji izdelali kovinske rezervne dele.
Vendar je Ritter močno nasprotoval Benzovemu načrtu za začetek razvoja novega motorja. Partner je v kratkem napovedal umik. Prodor je bil na robu neuspeha. Delavnica "izvlecite" o dolgovih Karla je pomagala očetu očetu Bertieju Ringerju, s katerim se je takrat srečal.
Prihodnji test je v avgustu Ritter kupil ves njegov lot. Po zaslugi Burtovega tasta je Carl Benz postal polnopravni mojster delavnice. Julija 1872 so mladi igrali poroko. In posojilo, ki ga je junak naše zgodbe prejel od Carla Friedricha Riggerja, je dobil Bertie.Nadarjeni izumitelj, Carl Benz, katerega fotografija je danes vidna v nemških muzejih inženiringa, se je vrnila v proces razvoja motorja z notranjim zgorevanjem, pri čemer je posel pustil brez nadzora. Zato je bila do leta 1877 njegova delavnica na robu propada. Zelo hitro se je podjetje spremenilo v stečaj - to se je zgodilo potem, ko so banke, ko so videli njegov ravnodušen odnos do lastnega podjetja, izmenično zavrnile izdajo posojila.

Prvo odkritje

Vse to se zgodi v času, ko je Carl Benz že sestavil svoj prvi prototip motorja z dvema kontaktoma. Pred njim je težka izbira: vrgel vse moči za obnovitev poslovanja ali gredo z glavo v inventivni dejavnosti.


Benz sprejme odločitev o prenehanju proizvodnje rezervnih delov. Ustvari svojega prvega otroka, vendar ga ni mogel patentirati. Izkazalo se je, da so takšne motorje že sestavili drugi izumitelji. Carl Benz prejme patent za izdelavo sistema za gorivo. Zahvaljujoč temu papirju lahko začne celo majhno, a še vedno proizvodnjo, in da svojega otroka da na trg. Prvi Bentsov dvotaktni motor, ki je svetlobo videl leta 1885, je zelo zainteresiran za vlagatelje, z nekaterimi pa se Carl odloči, da bo ustvaril novo podjetje, ki bo svojo majhno delavnico za proizvodnjo rezervnih delov zaključil.

Prvi stroj

Ob vseh dnevnih urah nove proizvodnje, Benz ponoči še vedno dela na razvoju lastnega avtomobila.lastnega motorja. Končno, po dolgem, bolečem napetem delu, istega leta 1885, je Carl Benz javnosti predstavil svoj prvi model odprtega trikolesnega dvonadstropnega avtomobila s štirivalnim motorjem.
Benz se je brez roke v celoti ukvarjal z avtomobilom, ki je bil brez svoje glavne službe (podjetja). Imel je vse: od nadzornega sistema in motorja do zasnove. Januarja 1886 je Bentz prejel prvi patent za ta model vozila, nato pa ga zapustil na potrošniškem trgu.
In čeprav samega kupca novost ni posebej zanimala, je motorju prvega prototipa všeč veliko. Postal je najuspešnejši element v avtu. Motor se je začel aktivno prodajati in na prvem mestu na samem ozemlju Nemčije. Zelo hitro Benzi uspe prodati patent za svojo proizvodnjo in v Franciji. Tu nemudoma nadaljujte z montažo motorja. Panhart in Lewassor - poslovneži, ki v imenu Charlesa predstavljajo svoj avto, vendar opremljeni z motorjem, - leta 1889 na razstavi v Parizu so intenzivno tekmovali s Daimlerjem, ki je tudi pokazal svojo novost. Ta okoliščina ni omogočila, da bi se izumiteljevo ustvarjanje uspešno prebilo na trg.

Konec črne črte

Od takrat pa je prišlo do številnih neuspehov, ki jih je Carl Benz toliko prizadel. Izum tega človeka - je rezultat njegove neverjetne trmastosti in ogromnih naporov.
Kmalu ustvari še eno izvirno zasnovo, ki jo preizkusi na številnih poteh testnega kroga. To je nov motorna osnovi dvocilindrske ureditve, ki ima vodoravno lokacijo kamer. Podjetje Benz ga pripelje na trg in ga dopolni s športnim avtomobilom. Avto, ki je hitro zavzel ljubezen, privablja veliko kupcev.

Zanimivosti

Nekaj ​​let po dokaj uspešni prodaji in oprijemljivem povečanju proizvodnega potenciala se skupina Benz združi z drugim nemškim proizvajalcem Daimlerjem. Vse to se dogaja v šestindvajsetem letu prejšnjega stoletja po gospodarski krizi, ki je prizadela Nemčijo. Zaradi tega je nastala znana blagovna znamka Daimler-Benz, ki je tako priljubljena med vozniki.
4. aprila 1929 je Karl Benz zapustil svet. To se je zgodilo na oseminpetdesetem letu svojega življenja v Ladenburgu. To je bila kratka biografija enega najbolj znanih in uglednih proizvajalcev avtomobilov na svetu.

Sorodne publikacije