Kako ustvariti svoj program: pregled orodja

Razvoj programov je ena najbolj obetavnih smeri sedanjega časa. Ljudje vstopajo v visokošolske ustanove, študirajo 5 let, da bi dobili programsko diplomo in v prihodnosti delali na tem poklicu. Vendar, da bi ustvarili lastne programe za Window, ni potrebno imeti visokošolskega izobraževanja, se lahko naučimo popolnoma katerega koli, glavna stvar je, da imamo željo. Obstaja veliko programov za razvoj programske opreme, nekateri celo ne potrebujejo programskega znanja! V tem članku se pogovorimo o tem, kako ustvariti lastne programe in katera orodja uporabiti.

Construct 2

Ta program je razvijalec iger in programska oprema za različne platforme. Vendar ne smemo podcenjevati njenih možnosti. Ustvarjanje programov Konstrukcija 2 se odlično prilega, še posebej, če se šele začenjate in ne poznate programiranja. Vse je zgrajeno na dogodkih, preprosto. Prvo igro ali program lahko ustvarite na prvi dan treninga. Za začetnike bo Construct 2 odlična rešitev za spoznavanje sveta razvoja programske opreme. V zvezi s ceno je prenos tega programa brezplačen. Če želite povečati funkcionalnost, morate kupiti licenco, ki stane približno 100 USD.


Delphi

Za mnoge je ta program znan, morda iz šole. Prav tam, na pouku računalništva, so vsi učenci razvili svoje prve programe. Pravzaprav je to zelo močno orodje v pametnih rokah. Če omenjate programe, kot so Winamp, Total Commander, so ustvarjenito je s pomočjo Dephi. Programski jezik, ki se uporablja v njem, je Pascal, ki se ga je zlahka naučiti. Mnogi verjamejo, da je to orodje zastarelo in da njegova uporaba pri razvoju ni vredna, vendar to ni ravno tako. Dejstvo je, da so bile izdane nove različice Delphija. Imenujejo se Delphi XE. Funkcionalno se je znatno povečala, tako kot cena. Dejansko je cena tega orodja za ustvarjanje programov precej visoka, vendar če to storite na profesionalni ravni, bodo stroški povrnjeni v kratkem času. Zaželeno bi bilo omeniti še, da Delphi XE omogoča razvoj programov ne samo za Windows, temveč tudi za druge platforme, vključno z mobilnimi. Seveda se naslednje vprašanje nanaša na pomembnost dela s tem orodjem. Če želite razviti programe zase, to je, da jih izpustite v svojem imenu, potem ni nobene posebne razlike, toda pri oblikovanju programske opreme po naročilu ta jezik preprosto ne bo povpraševan na trgu, to je treba upoštevati. Vendar, če ste razmišljali o tem, kako ustvariti svoj program, potem je to orodje za vas.


Visual Studio

Orodje je že bolj resno kot Delphi, bolj funkcionalno. To je eno od glavnih orodij za programerje za razvoj programske opreme. Na splošno je bil Visual Studio prvotno ustvarjen za razvoj v programskem jeziku C #, C ++, vendar je pred kratkim dodal možnost pisanja kode na Pythonu. Čeprav je močnejši od Delphija, je še težje študirati Visual Studio. Poleg tega, sistemske zahteve v "vizualok" je veliko višja, in na preprost računalnik pisarnine moreš delati. Ampak, če imate željo, da to storite na profesionalni ravni in na dolgi rok želite ustvariti velike projekte, potem Visual Studio je odlično orodje. Treba je opozoriti, da poleg razvoja programov v okviru Windows na "okno" lahko ustvarite tudi spletne strani, mobilne in spletne aplikacije. Za preučevanje tega orodja je na voljo veliko knjig in lekcij, tako v besedilu kot v video formatu. Visual Studio sam je mogoče prenesti popolnoma brezplačno na uradni strani, samo je treba najprej registrirati. Ustvarjanje programa z Delphi in Visual Studio je enostavno, kar je najpomembnejše - ne bodite leni in začnite učiti.

Studio za izdelavo iger 2

Game Maker Studio 2 je zelo podoben funkcionalnosti Construct 2. Oba orodja sta zasnovana za hiter razvoj aplikacij. V bistvu ustvarjajo igre, lahko pa tudi ustvarite programe na njih. Za razliko od Construct 2 ima viseča mreža lasten skriptni programski jezik, imenovan GML. V študiji je to precej preprosto, pri razvoju pa ni nujno, da je njegova uporaba. Dejstvo je, da lahko programe ustvarjamo z uporabo dogodkov, brez uporabe programskega jezika, vendar njegova uporaba močno poveča funkcionalnost tega orodja. Ampak želim povedati, da je Game Maker Studio 2 plačan, seveda, je brezplačna različica, vendar je večina funkcij odrezana tam. Na srečo je cena nizka, le 100 dolarjev, ki lahko odkupijo vaš prvi izdelek. Na internetu, seveda, obstajajo pokvarjene različice, vendar ne pozabite, da ko prenesete aplikacijo za razvoj aplikacij, lahko naletite invirusi Spoštovati moramo delo razvijalcev tega orodja, saj 100 $ ni tako velik znesek in ga lahko kupite. Če morate ustvariti program v majhnih vrsticah, hkrati pa ne želite razumeti kompleksnega vmesnika, potem lahko varno gledate proti "viseči mreži", ker je za te namene ustvarjena.

Izdelujemo sklepe

V tem članku smo obravnavali nekatera orodja za razvoj programske opreme. Nič ni univerzalno, vsakdo izbere za svoje okuse. Kaj vam je všeč, s tem in delom. Še vedno razmišljate o ustvarjanju lastnega programa? Prenesite in začnite učiti zdaj!

Sorodne publikacije