Preusmeritev HTML: upravljanje pretoka obiskovalcev

Mehanizem za preusmeritev (html preusmeritev) iz enega naslova v drugega je pomemben predvsem od točke optimizacije naslovne vrstice brskalnika. Odvisno od kompetenc razvijalca spletnega mesta, je lahko napisano karkoli, medtem ko je povsem dovolj, da obstaja samo ime spletnega mesta. Ob obisku spletnega mesta lahko obiskovalec v naslovno vrstico vpiše: URL: //index.html, URL: //index.htm, URL: //index.php URL: //index.phpp Preprost mehanizem strežniškega pravila naredi "preusmeritev iz html-ja" na brez html ", to pomeni, da vam omogoča, da v naslovni vrstici odstranite nezaželene nožice (.htm, .html .php) in ne samo njih:


 • RewriteEngine On.
 • RewriteBase /.
 • RewriteRule (. *). (Html ​​| htm | php | phpp) $$ 1 [R = 301, L].
 • Prijavljen .htaccess v korenu mesta bo vodil do naslovne vrstice: URL: //index

  Preusmeritvena vsebina

  Brskalnik je na splošno banalen izhod iz prostora IP naslovov. Zahvaljujoč številnim DNS, DHCP in drugim mehanizmom, je ves ta prostor projiciran na specifične, domenske, preproste zaznavanje. Vendar v vseh primerih ni smiselno prikazati, kaj je dejansko v naslovni vrstici. Naredite preusmeritev html - dobra rešitev. V nestandardnih primerih ali za tehnične potrebe, na primer, ko delate s phpMyAdmin ali pri nastavitvi spletnega mesta, je mogoče dovoliti, da se nekaj v naslovni vrstici ne zazna, kot je prikazano na spodnji sliki.
  Toda v praksi je bolje, da obiskovalec ne prenese odveč informacij. Obiskovalec je prišel na spletno mesto za blago, storitve in informacije, ki ga najmanj zanimavsebino naslovne vrstice brskalnika.


  Vendar bi moral razvijalec z vidika zaznavanja mesta pravilno v naslovni vrstici natančno prikazati naslov spletnega mesta, to je aktivna stran in način, kako se je najbolje spomniti obiskovalca.

  Tehnična potreba

  Ob predpostavki, da strežnik pri prijavni točki deluje brezhibno, lahko začnete načrtovati preusmeritev iz njega. Nekaj ​​redkih strani je ustvarjeno enkrat, da obstaja večno, občasno je potrebno opraviti popravilo posameznih strani ali virov. Če je bilo prej mogoče pisati, da so tehnična dela na spletnem mestu in ne, da bi preusmerila HTML, je danes do njih dojemajo kot nespoštovanje lastnika strani. Izraz "opravičujemo se za nevšečnosti!" To le poslabša situacijo.

  Običajna praksa preusmerjanja

  Niso vsi razvijalci ali imajo vedno možnost, da opravijo delo na obnovi ali izpopolnitvi spletnih mest na svojih strežnikih. Pogosto se dela izvajajo na aktivnem viru. Preusmeritev v html je najlažja in najučinkovitejša rešitev.
  Pokazuje META HTTP-EQUIV = Osveži na CONTENT = "" in poizvedbe, ki so prišle do imena domene, lahko preusmerite na pravilen naslov v spletu.

  Preusmeritev - pomemben del spletnega mesta

  Tehnologije so postale popolne in središče konkurence se je preusmerilo v storitev: kakovost storitev, blaga, informacij itd. postal pomemben trenutek pri odločanju. Hitrost in učinkovitost pretoka odjemalcev sta prav tako v ospredju.
  Če je včeraj mesto besedapomeni en naslov IP ali eno ime domene, danes redka spletna stran v svojem delu ne uporablja html preusmeritve preko drugih strani preko drugih spletnih mest. To so lahko strani za avtorizacijo, zbiranje statističnih podatkov in obrazci za prenos informacij.
  Trenutno mesto še zdaleč ni vedno - eno ime domene in en naslov IP. Spletna stran se pogosto imenuje spletni vir, kar pomeni, da so mnogi deli mesta porazdeljeni po resničnih geografskih položajih ali pa so tehnično konfigurirani za distribuirano obdelavo informacij. Html preusmeritev omogoča obiskovalcem iz Rusije, da pošljejo na strežnik v Moskvi, in obiskovalci iz Amerike - na strežnik v Washingtonu. Čeprav je hitrost komunikacijskih linij redko odvisna od razdalj, pa takšna shema omogoča, da se ruski del spletnega mesta osredotoči na rusko govoreče obiskovalce in ponudi naslove za dostavo storitev, nakup blaga v bližini IP naslova obiskovalca, in Američani - da ponudijo vse v angleškem jeziku in njihove razpoložljivosti.
  Pomembna sestavina katerega koli spletnega vira je tehnična stran: zanesljivost, stabilnost, varnost. Html preusmeritev vam omogoča, da takoj preklopite strežnike. Vsi obiskovalci, ki so prispeli v času preusmeritve, so še vedno vročeni na glavnem strežniku, vendar so že v drugem pomožnem. Takoj, ko prvi izpolni interes zadnjega obiskovalca, postane profilaksa. Povratni Html preusmernik izprazni pomožni strežnik in glavni strežnik ponovno zažene svoje odgovornosti. Takšni sopreklapljanje omogoča izvedbo celotnega preventivnega dela, nevidnega za obiskovalce. Preprosta preusmeritev na html stran je čim večja.

  Sorodne publikacije