Enostavno odstranjevanje prask na karoseriji brez barvanja

Kasneje so na vsakem avtomobilu čipi, praske in druge pomanjkljivosti premaza za barve in laki. Seveda, njihova prisotnost v bistvu pokvari videz. Zato se lastniki avtomobilov soočajo z vprašanjem, kako odstraniti praske na telesu avtomobila. Brez barvanja je povsem mogoče. Vendar ne v vseh primerih. Torej, poglejmo, kakšne praske na telesu avtomobila je mogoče odstraniti in kako se to stori.

Vzroki

Kje prihajajo čipi in druge napake v barvi? Razlogi za njihov nastanek so lahko več. To ni vedno posledica manjše nesreče, ko "sosed" slučajno "vozi" vaš avto.
Ker barva prihaja iz majhnih kamnov in prašnih delcev, ki se neizogibno pojavljajo na naših cestah. Predvsem je to sprednji del avtomobila, in sicer pokrov motorja, odbijač in maska ​​hladilnika. Pri trčenju telesa z vejami se lahko pojavijo praske. Ne glede na to, kakšna je napaka in kako je nastala v avtomobilu, jo je treba nujno odpraviti. Konec koncev, če ne odstranite prask na telesu avtomobila pravočasno, lahko pride do korozije na kovini. To bo veliko težje izpeljati.

Ocenjujemo obseg popravil

Preden odstranimo praske na telesu avtomobila, morate določiti njihovo globino. Površina telesa je sestavljena iz več plasti:
 • Lak.
 • Osnovni emajl.
 • Primer.
 • Fosfatna plast.
 • Kovinska pločevina.
 • Odvisno od plasti, ki jo je povzročila škoda,izbran je način popravila.
  Lahko je tudi poliranje in popolno prebarvanje. Strokovnjaki priporočajo, da opravite pregled s svetlo dnevno svetlobo. Poleg tega lahko uporabite povečevalno steklo.

  Odstranite problem s svinčnikom

  Mnogi so slišali oglaševanje čudežnih barvic, ki, kot z eno roko, takoj odstranijo praske. V teku naprej, upoštevajte, da bo učinek slabši.
  V 90 odstotkih primerov bodo vidne praske in barva bo dobila drugačen odtenek. Zato je treba izbiro svinčnika obravnavati s posebno pozornostjo. Torej, če želite uporabiti to metodo, najprej operite avto. Nanesite tekoči svinčnik samo na čisto površino z nizko vsebnostjo maščob. In če želite odstraniti oljne madeže, lahko beli špirit ali antisilicij. Tudi za te namene bo ustrezal običajni bencin. Torej, počistite želeno površino površine, nadaljujte z risanjem sredstev. Posušimo barvo 5-10 minut. Po tem lahko začnete vsakodnevno delovanje. Upoštevajte, da je svinčnik učinkovit le, če je tovarniška zemlja ohranjena. Mimogrede, za tiste, ki želijo prihraniti, obstaja tudi cenejša možnost. Uporabite lahko ženski lak za nohte (primernejši za odstranjevanje čipne barve). Stane veliko manj kot svinčnik. Vendar pa obstaja tveganje, da ne boste dobili barve. Nanesite tudi na skrbno oprano in posneto površino.

  Poliranje

  Če je "osnova" ohranjena in je poškodovan le lak, bo v tem primeru pomagalo običajno poliranje prask na karoseriji. Lahko se uporabljavosek ali brusni lak. Kakšna je razlika? To je agresivno delovanje. Voski zdravijo LKP le površinsko. Njena plast ostane enaka kot prej. Medij je nizke trajnosti. Brusilni material vsebuje tudi majhna zrna, odstranite plast laka iz barve. Potrebno je biti zelo natančen, saj obstaja nevarnost, da se LKP drgne na tla. To velja za ročno poliranje in delo z brusilnikom. Takšno napravo prodaja v ceveh ali plastenkah (slednji - najpogosteje voski).
  Kako odstraniti praske na telesu avtomobila brez poliranja z barvo? Najprej morate temeljito umiti avto. Nato vzemite mehko krpo (ali posebno kolo za mlinček) in nanj namestite orodje. Potem začnejo delati. Skladišče se drgne po obodu poškodovanega dela. Če uporabljate brusno pasto in mlinček, izberite najmanj število zavojev. Ne pritiskajte močno na telo. Poliranje se ne sme izvajati pod neposredno sončno svetlobo. Sestava (še posebej vosek) hitro umre in uporaba na cilj ne bo več delovala. Bolje je, da delate v zaprtih prostorih ali pozno ponoči, da se izognete sončni svetlobi na karoseriji.

  Koristni nasveti

  Odstranitev prask na vozilu brez barvanja se izvaja v več fazah. Vsak del telesa je razdeljen na več elementov. Polirano ločeno krila, nato dno vrat, polovico kapuco in tako naprej. Zakaj je del podrobnosti? Ker na velikih predmetihpasta se lahko hitro posuši, tudi v senci. Samo nimate časa, da bi ga dali na LKP. Zato vizualno delite element na več delov. Največji element na tem območju je streha. Delimo ga na štiri dele.
  Mimogrede, ni potrebno uporabljati posebnega stroja za poliranje. Odstranitev prask na karoseriji avtomobila brez barvanja se lahko izvede tudi z vrtalnikom (z uporabo filca). Pomembna točka - če naprava ne nadzoruje hitrosti, je orodje bolje ročno postaviti. Barvo lahko nenamerno obrišete do kovine. Enako velja za "Bolgarje". Šobe za njih je treba kupiti samo, če je naprava regulirana z vrtenjem samega kroga.

  Kako učinkovita je?

  Najbolj učinkovit je brušenje. Vendar pa se ne uporablja več kot enkrat na pet let. Rezultati dela si zaslužijo pozornost. S pravilnim pristopom k telesu izginejo ne samo praske, temveč tudi druge napake (na primer, "splet", ki se lahko vidi na svetel sončen dan). Upoštevajte, da mora biti krpa ali brusilna plošča čista. Če imajo vsaj eno zrno umazanije, bo pustilo oznako vzdolž celotnega obdelanega roba elementa.
  Ne bodite leni za nakup nekaj krp ali dodatkov. V nasprotnem primeru lahko naredite še več prask kot prej.

  Če je rja

  Kako odstraniti zarjavele praske na telesu avtomobila brez barvanja? To lahko storite samo s prebarvanjem. Predhodno poškodovano mesto se obdelujepretvornik rje. Sestava se nanese na površino, korozija pa razjeda in jo pretvori v zaščitno cinkovo ​​plast. Potem se površina pripravlja na barvanje - je zmleta in je ozemljena. Nato se na element nanese barva s pomočjo brizgalne pištole. Končni del dela je nanos laka. Podrobnosti se lahko naslikajo kot celota ali kot prehod. Če ni ustreznih izkušenj, je bolje uporabiti slednjo metodo.

  Zaključek

  Tako smo ugotovili, kako odstraniti praske na telesu avtomobila brez barvanja. Kot lahko vidite, lahko operacijo opravite z lastnimi rokami. Če "osnovni" sloj ni poškodovan, se vsa dela zmanjšajo na osnovno poliranje. To ne bo trajalo več kot eno uro.

  Sorodne publikacije