Pregled hladilnika kupole DeepCool Gammaxx 400

DeepCool Gammaxx 400 je stolpni tip hladilnik, ki navdušuje ne samo po svoji velikosti, temveč tudi po svoji učinkoviti izvedbi. V današnjem pregledu bomo ta hladilni sistem podrobno obravnavali, spoznali bomo glavne značilnosti, ceno, povratne informacije in naredili majhen test. Tako bodo lahko vsi razumeli, če je ta hladilnik primeren za potrebne naloge in ga je vredno kupiti.

Vsebina paketa

Posledično se hladilnik DeepCool Gammaxx 400 dostavi v lepo pravokotno kartonsko škatlo, na vrhu katere je majhen plastični svinčnik. Izgleda lepo. Na hrbtni strani lahko vidite različne slike hladilnika, kot tudi nekatere specifikacije in priročnik za hitro namestitev. Treba je omeniti tudi, da je hladilnik opremljen z več LED, modro, to je, da ima osvetlitev ozadja.


Notranjost paketa je sam hladilnik, sponke za namestitev na matično ploščo in dve vrsti - za "Intel" in "AMD", sponke iz žice za pritrditev ventilatorja na radiator, gumijaste obloge (8 kosov), pritrdilni vijaki, navodila o montaži in montaži ter majhni vrečki termopasta z blagovno znamko. Da, komplet je impresiven, posebej poudaril več pritrdilnih elementov za različne procesorje.

Videz in oblikovanje

Videz izdelka DeepCool Gammaxx 400 je zelo zanimiv. Hladilnik je izdelan iz črne plastike, lopatice ventilatorjev pa same - od prozornega zatemnitve do vidne osvetlitve. Hladilnik priključite s kablommoč 4 pin, kar pomeni, da bo matična plošča samodejno prilagodila hitrost vrtenja.


Če govorimo o radiatorju, potem je to precej veliko in vam omogoča, da na hrbtni strani namestite še en ventilator. Pravzaprav to zagotavlja sam dizajn. Bakrene cevi se vržejo v oči, ki so tu 4. Prehajajo skozi celoten aluminijasti del. Na podnožju ali, kot se imenuje, podplat, je na cev nameščena posebna kovinska montažna plošča. Na podplatih ni neenakosti, vse je dobro polirano in obnovljeno.
Celotna zasnova montaže je precej okorna in masivna. Lahko si samo predstavljamo, kako bo izgledalo, če bo na radiator pritrjen nov 120-mm ventilator.

Glavne značilnosti

DeepCool Gammaxx 400 ima naslednje značilnosti:
 • Ventilator - 1 (obstaja možnost namestitve drugega).
 • Velikost ventilatorja je 120 mm.
 • Pihano - vzporedno z matično ploščo.
 • Pretok - 60 cfm.
 • Hrup - 21-325 dB.
 • Hitrost vrtenja je 900-1500 vrt /min.
 • Ležaj - hidrodinamičen (drsni).
 • Združljivost - Intel - 775-1150 AMD - 790-AM4.
 • Največja dovod toplote je 130 W.
 • Bakrene cevi - 4 kos.
 • Hladilnik - aluminij.
 • Prehrana - 4-polna.
 • Poraba energije - 3 W.
 • Osvetlitev ozadja - barva - modra.
 • Mere (D /W /V) - 76/135/159 mm.
 • Teža - 638 gramov.
 • Kot je razvidno, je hladilnik precej velik in tehta precej rahlo, zato morate pred namestitvijo na matično ploščo preveriti vse vijake, na katere je pritrjen,po potrebi jih povlecite navzgor.

  Namestitev

  Namestitev DeepCool Gammaxx 400 na prvi pogled se lahko zdi zapletena, v resnici pa ni vse. Najprej morate sestaviti vse dele, to pomeni, da namestite ventilator na radiator in ga pritrdite z žičnimi nosilci. Naslednji korak je namestitev montažnih okvirjev. Vse je odvisno od matične plošče, natančneje, od tega, za kaj je namenjena. Če je pod "Intel", je treba sprejeti sponke s plastičnimi ključavnicami, če "AMD", nato pa posebno originalno mount. Dereze z vijaki bodo potrebne tistim, ki imajo vtičnico za matično ploščo 2011 ("Intel").
  Pravzaprav morate po namestitvi pritrdilnih elementov na procesor nanesiti termopast, malo in ga enakomerno razmazati na površini z majhnim kosom plastike ali nepotrebno plastično kartico. V vrečki, ki prihaja, je pasta dovolj za 2-krat, ne pozabite. In zadnja stvar je, da namestite hladilnik in ga pritrdite. Vse. Po namestitvi si lahko ogledate zaseden prostor. Grafična kartica ne moti stolpa, enako je mogoče reči za pomnilniške reže. Preostala rezervna površina omogoča namestitev modulov z dodatnim hlajenjem.

  Učinkovitost in cena

  Za testiranje učinkovitosti sta bila izbrana dva procesorja iz Intel-Xeon E5 (8 jeder) in Core-i75930K (6 jeder). Najvišja temperatura prvega tovora ni presegla 40 stopinj, v stanju mirovanja - 25. Kar 5930 K, so njeni parametri naslednji: 59 stopinj pri obremenitvi in ​​27 - preprosto. To je zelo dober kazalnik za relativno nizko ravenstroškov. DeepCool Gammaxx 400 lahko kupite za približno 1400-1800 rubljev.

  Mnenja

  Pregledi DeepCool Gammaxx 400 kažejo, da so uporabniki v večini primerov popolnoma zadovoljni z nakupom. Obstajajo, seveda, tisti, ki ne mislijo, da se raven hrupa zdi previsoka, vendar je veliko 31 dB, ko gre za zelo hladno hlajenje?

  Zaključek

  ​​Če povzamem pregled, želim omeniti naslednje: DeepCool Gammaxx 400 je zelo dober in precej poceni hladilni sistem, ki lahko varno upravlja s 6 in 8-jedrnimi procesorji. Bakrene cevi, velik aluminijasti radiator, 120 mm ventilator in regulator hitrosti lahko obvladajo svoje delo in zagotavljajo učinkovito hlajenje procesorja. Kar se tiče hrupa, se buzz pojavi večinoma pri največji hitrosti, kar se zgodi redko.

  Sorodne publikacije