Shell Hellix 10W-40 motorno olje (polsintetično): pregledi in specifikacije

Vsak lastnik avtomobila ve za potrebo po pravočasni zamenjavi hladilne tekočine in mazalnih tekočin v avtomobilu. Eden glavnih je motorno olje. Če je kakovostno in pravilno izbrana, bo v najboljšem primeru podmazala vse tangentne podrobnosti motorja, zmanjšala trenje in ohladila ter s tem podaljšala življenjsko dobo avtomobila. Danes bomo obravnavali olje Shell Helikh 10W-40 (polsintetično), njegove preglede, značilnosti, aplikacije, pozitivne in negativne strani. V tem članku smo zbrali vse najpomembnejše informacije o izdelku Shell.


Kaj je polsintetično?

Pogosto se zgodi, da ljudje, ki prvič kupujejo avtomobil, popolnoma ne vedo za razliko med sintetičnim, mineralnim in polsintetičnim oljem. Sintetika je narejena na osnovi zemeljskega plina, je najdražja od vseh vrst, ki se uporablja na dragih uvoženih avtomobilih. Sintetika ni priporočljiva za uporabo na domačih avtomobilih, saj je sama tekočina vseh olj in lahko najde izhod v majhni vrzeli ruske avtomobilske industrije! Mineral je narejen na osnovi olja, je najcenejši in se uporablja na klasičnih avtomobilih Rusije, starih avtomobilov, saj lahko ostanek produkta zgorevanja kvalitativno zajame vse nevidne očesne luknje v mehanizmu in cevi, ne uide.


Polsintetična je izdelana za kombinirano tehnologijo in je univerzalna za uporabo na ruskih starih, novih in tujih avtomobilih.Tudi polsintetična je dobra, ker združuje glavne prednosti prejšnjih olj: mineral bolje raztopi koristne dodatke, sintetični pa lahko prenesejo širši temperaturni razpon.

Motorno olje 10W-40 (polsintetično) Shell Helix HX710W-40 Shell Helix NH6 je izdelan po standardni tehnologiji, vendar obstaja posebna tehnika za dodajanje edinstvenih aditivov. Proizvajalec navaja, da ti dodatki omogočajo, da motor dolgo časa deluje s polno močjo, razen zaradi umazanije in drugih izpuha v motorju, ki popolnoma ščiti dele pred obrabo. Tudi proizvajalec pravi, da je to olje boljše v primerjavi s celo najdražjimi znamkami polsintetičnih olj.

Olje Shell Helikh 10W-40 (polsintetično): značilnosti NH7

Zaradi številnih edinstvenih aditivov v olju, motor bolj kakovostno očisti motor. Zagotavlja antioksidativne lastnosti z vrsto posebnih dodatkov. V primerjavi z analognimi olji je življenjska doba agregatov in vozlišč 20%. Zaradi zmanjšane viskoznosti je poraba goriva posledica trenutne oskrbe vseh delov motorja z oljem. Tekočina je sposobna vzdrževati raven viskoznosti za celotno življenjsko dobo olja, če to obdobje ni zamujeno. To olje počasi izhlapi, kar vodi do nižjih stroškov gorenja. Pretok v tem primeru je manj pogost, lastnik avtomobila pa prihrani denar. Pomaga zmanjšati raven vibracij in hrupa v motorju.

Osnovne značilnosti HH7 in sfereuporaba

Viskoznost olja - 10С-40. Mazivo lahko blista do 220 ° C. Olje zamrzne pri temperaturi minus 39 stopinj v tujini. Shell Hellix 10W-40 (polsintetično) olje se lahko uporablja tako pozimi kot poleti. To je vse leto. Primeren za motorje, opremljene z vbrizgavanjem goriva in recikliranjem izpušnih plinov. Za katerikoli motor uporabite olje "Shell Helikh 10W-40" (polsintetično)? Dizel, bencin s turbopolnilnikom, vmesno hlajenje.
To olje priporočajo proizvajalci:
 • Fiat.
 • Reno.
 • Volkswagen.
 • Shell Helix NH610W-40

  To motorno olje ima enake prednosti kot serija NH7, zato jih ne bomo navedli. Opozoriti je treba, da je treba pri zamenjavi analognega olja na "Shell Helikh" NH6 splakniti motor, da se prepreči penjenje ali zmanjšanje olja. Priporočljivo je sprati s posebnimi orodji za izpiranje motorja.

  Osnovne značilnosti in področje uporabe NH6

  Viskoznost tega olja - 10W-40. Ohranja se kot NH7 pri minusni temperaturi, enaki 39 stopinjam zunaj vozila. Obstaja možnost vžiga, ko se motor ogreje na 220 stopinj. Gostota tega izdelka - 871 kilogramov na kubični meter, v NH7 - 880 pa tudi razlika. Oljni motor 10W-40 (polsintetični) "Shell Helikux" НХ7 priporoča proizvajalcem:
 • "Audi".
 • "BMW".
 • "Henday".
 • "Mercedes".
 • "Kia".
 • "Volkswagen".
 • Lahko se varno uporablja v zimskem obdobju leta 2008. \ Tobmočja, kjer temperatura zraka ne pade na štirideset stopinj Celzija. Prav tako je idealen za letne aplikacije.

  Shell Helix Plus 10W-40

  To je tudi polsintetično olje za motor, ki je izdelan z uporabo edinstvene tehnologije Shell. Pokazal je neprekosljive mazalne lastnosti in je resnično boljši od analognih olj. Neodvisni strokovnjaki so ocenili kakovost tega izdelka in ga priporočili za uporabo. Primerno za motorje:
 • injektorski bencin;
 • turbopolnilnik;
 • večventilski motorji;
 • dizelski motorji;
 • plinski bencinski motorji.
 • Spekter njegove uporabe je širok in v skoraj vsakem avtomobilu z katerimkoli motorjem se lahko uporablja. Da bi zagotovili, da je to olje primerno za vas, preberite priporočila proizvajalca v navodilih za uporabo vozila. V nasprotnem primeru se posvetujte s strokovnjakom o možnosti uporabe tega izdelka posebej za vaš avto. Tudi to olje se ne priporoča za uporabo pozimi na območjih s hudo klimo, kjer temperatura pade na -33 stopinj, saj je pri tej temperaturi maslo zmrznjeno. Ukvarja se z ogrevanjem motorja do 210 stopinj, tako da tudi poleti pozorno spremlja temperaturo.

  Olje Shell Hellix Ultra 10W-40 - polsintetično ali ne?

  To vprašanje je zanimivo za mnoge lastnike avtomobilov, ki so v trgovini in nimajo polsintetičnega olja"Shell Helix", pomislite, ali je v NH710W-40 mogoče dodati isto 10W-40, vendar že "Ultra". Na žalost tega ni mogoče storiti, saj siv paket tega olja in oznaka "Ultra" nakazujeta, da gre za sintetiko. Ni priporočljivo mešati teh vrst olj, saj lahko aditivi delujejo na poseben način in pljunejo vso vsebino, nalijejo v motor. Tudi ti dodatki lahko padajo oborino in povzročajo poškodbe motorja.


  Pozitivne ocene o olju Shell Helikh

  Olje Shell Helikh 10W-40 (polsintetično) ima veliko pregledov. Najprej smo se odločili pisati o pozitivnih, saj so veliko več. Lastniki avtomobilov trdijo, da to olje popolnoma očisti motor, ne pušča opekline, ne zbledi, kar se včasih zgodi z drugimi olji. Obstajajo ocene, da je ob preklopu na "Shell" iz drugih olj, motor postal bolj poslušen, začne lažje in bolje potegne. Pravijo, da se tudi v najdražjih tujih avtomobilih to olje uporablja. Obstajajo ocene, da se motor začne prvič, tudi v zmrzali pod trideset stopinj. Upoštevajte nizko izhlapevanje tega olja. To je bolj ekonomično, zahteva manj pretoka. Tudi tisti, ki so opazili, da zmanjšuje porabo goriva olja "Shell Helikh 10W-40" (polsintetično). Mnenja o tem izdelku kažejo, da je malo dražja od analogov, vendar jo je treba uporabiti, saj je res dober, ugodno vpliva na delo avtomobila, prihrani denar pri polnjenju in tla.

  Negativni odzivi

  Obstajajo takšne misli po mnogih letihpri uporabi tega olja ni bilo ugotovljenih nobenih napak, kasneje pa so postale očitne. Nekdo pravi, da se je avto ustavil že v dvajsetih stopinjah, nekdo je olje začel močno izhlapeti. Lastniki avtomobilov verjamejo, da so kupili ponaredek, zato so prinesli maslo "Shell Helikh 10W-40" (polsintetično). Pregledi so takšni, da je kakovost izdelka močno upadla v primerjavi s prejšnjimi leti, lastniki avtomobilov pa so z njo vse bolj razočarani. Še vedno pa je večina nagnjena k ponarejanju. V izogib nakupu in razočaranju tega izdelka, kupite samo "Shell Helikh 10W-40" olje (polsintetično) iz dokazanih dobaviteljev in specializiranih prodajaln. Originalna embalažna fotografija je v našem članku. Upirajte se dejstvu, da ima vsaka steklenica olja originalno nalepko in jo natančno preučite. Preden kupite Shell Helix Oil 10W-40 (polsintetično), se prepričajte, da ta izdelek ustreza specifikacijam vašega vozila.

  Sorodne publikacije