HP LaserJet M1005 MFP: funkcije, možnosti in pregledi

Večnamenska začetna naprava HP LaserJet M1005 vam omogoča ustvarjanje majhnih sistemov za upravljanje dokumentov. Hkrati je njegova predstava resnično visoka. Tudi omejitev tiska za mesec je resno povečana in je približno 5000 strani. Toda kakovost tiskanja je precej povprečna. Gre za univerzalno rešitev za implementacijo sistemov za upravljanje z dokumenti in bo obravnavana.

Pozicioniranje. Dokončanje

Kot je bilo že omenjeno, HP LaserJet M1005 pripada vhodni ravni MFP. Temelji na metodi laserskega tiskanja. Njegove prednosti vključujejo visoko hitrost in večjo omejitev izhoda strani na mesec. Slaba stran pa je zmanjšanje kakovosti natisnjenih listov.


Glavno področje uporabe večnamenske naprave so majhne pisarne, v katerih število osebnih računalnikov ne presega 5-7 kosov. V tem primeru bodo lastnosti in specifikacije obravnavanega sistema tiskanja maksimalno vključene. V drugih primerih takšna MFU ni primerna za uporabo. Opremljena je naslednja oprema:
 • MFP.
 • Vmesniški kabel.
 • Napajalni kabel.
 • Disketa s programsko opremo.
 • Kartuša.
 • Uporabniški priročnik, ki ima tudi garancijsko kartico.
 • Osnovne nastavitve

  Precej visoka hitrost tiskanja in kopiranja se lahko pohvali s HP LaserJet M1005. Kot v prvem in v drugem primeru znaša 14 strani na minuto. Prav tako dovoljenje izvorne dokumentacije v vsaki od tehnačinov je enak 600x600. Seznam podprtih formatov vključuje standardne A4 (največja velikost strani), A5 B5 in C5 DL ovojnice. Gostota strani za tisk mora biti najmanj 63 g /m 2 in ne več kot 163 g /m 2. Če pogoj ni izpolnjen, podajalnik listov ne deluje in to ni več garancija za popravilo.


  Pri skeniranju dovoljenja digitalnih kopij zaradi uporabe na ravni strojne opreme se tehnologija digitalne interpolacije poveča na 19200Х19200. Načini tiskalnika in kopirnega stroja so monokromatski, pri optičnem branju pa lahko dobite črno-belo kopijo in barvo. Osrednji procesor tega MFU je čip Tensilica, ki deluje na frekvenci 230 MHz. Količina notranjega pomnilnika v tej zunanji rešitvi je 32 MB. Največja vrednost porabljene električne energije je 230 W.

  Kartuša. Komunikacije

  Tiskalnik HP LaserJet M1005 mora biti opremljen s kartušo Q2612A za delovanje. Njegov vir je 2000 strani. Odsotnost mikroprocesorskega merilnika v njej močno poenostavi proces njegovega polnjenja, kar se zniža na dejstvo, da je potrebno le napolniti zalogo tonerja. Seznam komunikacij te večnamenske naprave je predstavljen samo z vrati USB.

  Ocene

  Prisotnost nekaterih pomanjkljivosti so navedli lastniki HP LaserJet M1005. Ocene so osredotočene predvsem na skromen nabor programske opreme na CD-ju. Vendar pa je to težavo mogoče rešiti z uporabo programske opreme tretjih oseb. Pričakuje se povprečna kakovost tiskanjatehnološke značilnosti obravnavane rešitve in od nikoder naprej. Tudi proizvajalec tega modela MFU je opremljen samo z enim pristaniščem. Vendar je to posledica proračunske pripadnosti te odločitve.
  Lastnikom v pregledih so:
 • Hitrost.
 • Mesečna omejitev.
 • Sposobnost polnjenja kartuše.
 • Enostavnost uporabe.
 • Zanesljivost.


 • Zaključek

  Vsi zgoraj omenjeni HP LaserJet M1005 kaže, da je najbolj optimalen tak kompaktni sistem za upravljanje dokumentov primeren za pisarniško uporabo. Še eno možno področje njegove uporabe je hiša. Pod določenimi pogoji se lahko uporabi v kopirnem centru. Toda v zadnjem primeru obstajajo dodatne periferne naprave.

  Sorodne publikacije