Kako odstraniti uporabnika v operacijskem sistemu Windows 7, vključno s Super Administratorjem?

O tem, da lahko sistemi Windows registrirajo skoraj neomejeno število uporabnikov enega lokalnega računalnika, ni treba govoriti. Toda včasih je treba očistiti zapise o registraciji. Uporabnika v operacijskem sistemu Windows 7 lahko odstranite na nekaj osnovnih načinov. Ločeno bo rečeno, da je deaktivacija tako dolgočasna za vse super administratorje.

Kako odstraniti uporabnika v operacijskem sistemu Windows 7 na najhitrejši način?

V sedmi različici operacijskega sistema Windows lahko dostop do zahtevane particije izvedete neposredno prek menija Start, ki klikne zgornjo sliko in nato preusmeri v razdelek računovodskega nadzora. Podobni ukrepi so narejeni v "Nadzorni plošči". Kako odstraniti uporabnika v sistemu Windows 7?


Če želite to narediti, uporabite povezavo za upravljanje drugega računa, nato pa z desno tipko miške kliknite menijsko vrstico, da jo izbrišete. Nato boste pozvani, da shranite datoteke in mape. Če se strinjate z shranjevanjem, se na namizju prikaže nova mapa. Če ne, izberite ustrezno dejanje.

Kako odstraniti uporabniški račun v sistemu Windows 7 z računalniškim upravljanjem?

Windows ima veliko orodij za to. Eden od njih najdete v razdelku »Upravljanje računalnika«, kjer so sekcije »Lokalni uporabniki« /»Uporabniki« izbrane v programih storitev.
V središču je blok, v katerem jePredloženi so vsi registrirani vpisi. Kako odstraniti drugega uporabnika v sistemu Windows 7? Preprosto izberite zapis in kliknite gumb križec na zgornji plošči ali ustrezni postavki v meniju PCM in se strinjate z opozorilom.


Odstranitev uporabnika preko odseka za nadzor gesel

. Do njega lahko dostopate s pomočjo menija Zaženi, v vrstici, v katero morate vnesti nadzor nad ukazom userpasswords2. Kako odstraniti uporabnika v sistemu Windows 7 skozi ta razdelek?
Označite uporabnika na seznamu in kliknite gumb za brisanje, ki je nekoliko nižji. Nato bo, kot ponavadi, opozorilo, v katerem morate le izbrisati brisanje s pritiskom na gumb "Da".

Ukrepi v registru

Končno, razmislite o drugem načinu odstranitve, ki pa še zdaleč ni najprimernejši. To je, tako rekoč, splošno poznavanje, saj se navadni uporabniki verjetno ne ukvarjajo s takimi stvarmi. Torej odprite urejevalnik registra tako, da v Konzolo za zagon vnesete bližnjico regedit in se pomaknete do veje HKLM. Tukaj morate zapustiti drevo imenikov do razdelka SOFTWARE in ostati v imeniku CurrentVersion, ki ima podmapo ProfileList.
V tem imeniku nas zanimajo vse datoteke, v imenu katerih je oznaka "S-1-5". Vnašanje v takšne odseke mora dati prednost parametru ProfileImagePass, katerega vrednost mora ustrezati navedbi celotne poti uporabniškega imenika v imeniku Uporabniki na sistemskem disku. Zdaj je stvar majhna. Potrebno je samoizbrišite odsek, kjer se nahaja želeni parameter. Po tem morate izvesti celoten ponovni zagon računalniškega sistema.

Kako onemogočiti Super Administratorja?

Pravzaprav so to glavni načini za odstranitev registracij uporabnikov. Na to bi bilo mogoče končati, če ne enega, "vendar". Večina uporabnikov ve, da ima sistem od sedme posodobitve sistema Windows tako imenovanega super administratorja z največ pravicami in privilegiji. Zaradi tega morate v imenu skrbnika zagnati nekaj aplikacij, prav tako pa se strinjate z opozorili nadzornega centra računov. Raven izklopa, seveda, ni priporočljiva, vendar se lahko znebite stalnih zahtev sistema. To storite tako, da izključite zapis superadmina. Potem bodo vsi programi potekali v imenu skrbnika, nadzorni center za opozorila pa ne bo bolj zaskrbljujoč.
Za deaktiviranje pokličite ukazno vrstico (nujno v imenu skrbnika samo ta čas), vstavite ukaz, kot je prikazano na zgornji sliki, in pritisnite tipko enter. Po izvedbi ni potreben niti vnovični zagon.

Sorodne publikacije