Classic Shell - Kaj je program in zakaj je potreben

Danes obstaja veliko programov, ki popolnoma spremenijo konfiguracijo grafičnega vmesnika uporabniškega vmesnika Windows. Vsi niso enako pomembni, saj je večina teh programskih izdelkov zasnovana tako, da "okrasi" sistem. Toda tukaj lahko med vsemi tovrstnimi aplikacijami izločimo majhen, a precej funkcionalen aplet - Classic Shell. Kaj je ta program in kako koristen je in se bo še naprej upošteval. Za tiste, ki aplikaciji iz nekega razloga niso všeč, bodo podana navodila za popolno odstranitev.

Klasična lupina: Kaj je ta program?

Da bi razumeli namen tega programskega paketa, morate vsaj prevesti njegovo ime, ki ga lahko razlagamo kot standardno lupino.
Classic Shell za Windows 10 je na primer isto orodje, ki vam omogoča, da vrnete klasičen videz glavnih elementov sistemskega vmesnika, vključno z vrsto menija Start, skoraj vsemi paneli, temami in brskalnikom Internet Explorer. V programu je veliko nastavitev. Oživimo jih ločeno, nekaj besed o postopku namestitve.


Namestitev programa

Classic Shell za Windows 10 se namesti s standardnim namestitvenim programom in postopek namestitve v večini primerov ne povzroča težav. Res je, da obstaja nekaj odtenkov. Z njimi se ne bodo mogli ukvarjati, ker je paket Classic Shell na voljo v ruskem jeziku za prenos (najbolje je, da se obrnete na uradni vir razvijalca). Zdajo glavni stvari.
V fazi izbire za elemente programa je zaželeno našteti vse, kar je na voljo, saj nekatere funkcije morda niso na voljo, če ne namestite ene komponente. Dodatek (orodje za posodabljanje) je označen kot želen. Če je predvidena dolgoročna uporaba tega programskega paketa, ga je bolje aktivirati. Kar zadeva sam program, je združljiv z vsemi znanimi različicami sistemov Windows, začenši s posodobitvijo sistema Vista. Toda namestitev v sistem pod osmo, na splošno, nima veliko smisla, saj je lupina teh OS in tako je klasičen videz. Toda za osmo in deseto različico sistema za mnoge je ta aplikacija lahko resnična najdba. Upoštevajte, da bo program po namestitvi vedno deloval v ozadju. Če onemogočite njegove procese, se nastavitve vmesnika izgubijo. Toda, glede na ustanovitelje programa, tudi v takem načinu porabe sistemskih sredstev je zmanjšana.

Osnovne nastavitve za klasično lupino

Zdaj neposredno o nastavitvah. Privzeto so nastavljene optimalne nastavitve. Glavno okno vsebuje več glavnih zavihkov, ki se večinoma nanašajo na meni Start in prikazujejo ustrezen gumb.
Za dostop do dodatnih parametrov je potrebno aktivirati točko njihovega zaslona, ​​ki je nad njim. Po tem bodo zavihki postali več, kot tudi prilagodljive možnosti. Hkrati pa je treba opozoriti na trenutek, ko je zavihek Classic Shell "Start"Nastavljiv v treh različicah (v slogu). Za nastavitev dodatnih možnosti lahko uporabite kartice, povezane z glavnim menijem.

Spreminjanje osnovnih elementov vmesnika

Taka aplikacija je Classic Shell. Kaj je ta program malo jasen. Obravnavamo druge elemente.
V bistvu je zanimanje kontekstni meni opravilne vrstice, kontekstni meniji, teme naslovnice, splošno vedenje, zvoki, jeziki (ki se lahko spremenijo glede na vrsto spremembe vmesnika na samem sistemu, vendar veliko lažje) itd. morate paziti na zavihek oken. Odvisno od različice sistema, v katerega je aplikacija integrirana, bo prikazala trenutno spremembo (na primer Windows 10). V sami aplikaciji lahko preprosto spremenite vrstni red elementov ali skrijete nepotrebne uporabniške funkcije, pri čemer za ta PCM uporabite element z izbiro ustrezne postavke. Na splošno ni mogoče opisati vseh nastavitev, zato je najbolje, da se preizkusite z razpoložljivimi možnostmi in si ogledate, kako se spreminja sistemski vmesnik. Mimogrede, za isti Windows 10, lahko preprosto nastavite temo Aero, ki je bil tako priljubljen veliko od Windows 7. Enako velja za vrnitev na klasični videz brskalnika Internet Explorer (poseben vtičnik je vgrajen v brskalnik). Svoje nastavitve lahko shranite tako, da jih izvozite v datoteko XML. Če ugotovite, da so nastavitveni parametri rahlo preveliki, lahko funkcijo vračanja uporabite za privzete nastavitve.

Kako odstranitiaplikacijo?

Toda predpostavimo, da je uporabnik namestil program, ga uporabljal nekaj časa, vendar mu iz kakršnega koli razloga ni bil všeč in se je odločil, da ga odstrani iz računalnika. Kako to storiti?
Aplikacija se s standardno metodo izbriše z uporabo komponent »Aplikacije« in »Nadzorna plošča«, s predhodnim izhodom iz programa v sistemski vrstici in zaključkom postopka v Upravitelju opravil. Vendar, da ne bi ročno očistili "repov", je bolje uporabiti deinstalacije iObit Uninstaller (tako rekoč, za zvestobo). Takšni programi z omogočeno poglobljeno analizo samodejno poiščejo preostale datoteke, mape in registrske ključe ter jih nato odstranijo iz sistema.

Potrebujete program v računalniku?

To je vse o aplikaciji Classic Shell. Kaj je program, so ugotovili. Edino vprašanje, ki ostaja, je vprašanje, koliko je smiselno namestiti ta programček in spremeniti videz operacijskega sistema.
Tukaj lahko samo rečemo, da je namestitev tega programa lahko v sistemu osme različice in zgoraj. Se strinjam, zakaj naj ta aplikacija v operacijskem sistemu Windows 7, če je vmesnik in ima klasičen videz? Poleg tega lahko spreminjate tudi nastavitve brez tega programa, pri čemer uporabite ta del zmogljivosti, ki onemogoča vizualne učinke z možnostjo zagotavljanja največje hitrosti (tako da lahko dobite nekaj v duhu še zgodnejših sistemov). Toda, če se vrednotenju tega programa približate objektivno, se zdi zelo impresivno zaradi velike količinenastavljive uporabniške možnosti in majhna obremenitev sistemskih virov.

Sorodne publikacije