Kako namestiti "Windows" na zunanji trdi disk drugega računalnika?

Windows sistemi so danes med najpogostejšimi operacijskimi sistemi, kljub prisotnosti hroščev v njih. Hkrati mnogi uporabniki ne upoštevajo slabosti in raje uporabljajo te sisteme kot glavne, zato jih namestijo na izmenljive medije, da bi tako rekoč delali v običajnem okolju pri povezovanju z drugimi računalniki. Nato boste videli, kako namestite operacijski sistem Windows Vista na zunanji trdi disk za prenosni računalnik ali namizni računalnik z najpreprostejšimi možnostmi, ki so na voljo za IBM-združljive naprave in računalnike Mac.

Možnosti namestitve "Windsor" na zunanje medije

Pri izbiri možnosti namestitve sistema rešitve niso toliko. V grobem lahko operacijski sistem Windows Vista namestite na zunanji trdi disk na dva načina: bodisi kot stacionarni HDD /SSD, ki bo po namestitvi operacijskega sistema nameščen na drug računalnik kot primarna naprava ali drugi pogon, ko ustvarite polje RAID, ali to bo USB pogon, ki se uporablja kot prenosna naprava. Standardni postopek za namestitev sistema v kontekst izvedljivih dejanj programa Windows in stopnje namestitve glavnih komponent za oba primera so enake. Toda tukaj se prejšnji ukrepi precej razlikujejo.


Dejanja s standardno nastavitvijo

Če želite začeti, na kratko poiščite, kako namestite operacijski sistem Windows Vista na zunanji trdi disk, čeNaprava spada v razred standardnih trdih diskov HDD ali sodobnejših SSD diskov SSD. Pravzaprav, pred namestitvijo sistema, ob predpostavki, da mora uporabnik obravnavati novo napravo, ki ni bila nikoli povezana z računalnikom, bo potrebno samo vzpostaviti pravilno povezavo, inicializirati operacijski sistem, ki že obstaja na glavnem trdem disku, za ustvarjanje. Enostavna oblika naprave. Brez te priprave na stopnji izbire particije za kopiranje sistemskih datotek bo namestitveni program izdal napako ali pa sploh ne bo prepoznal diska.


V nekem smislu so vse izvedljive datoteke podobne namestitvi drugega OS v logično particijo, katero vlogo bo izvedla povezana naprava. Ampak tukaj so njene nianse. Dejstvo je, da bodo glavni gonilniki nameščeni samo za tiste naprave, ki so na računalniku, ki se uporablja za namestitev sistema. Ko priključite trdi disk na drug računalnik ali ga namestite v prenosni računalnik, bo sistem sam namestil dodatne gonilnike in če bo potrebno, bo treba odstraniti drugo nameščeno programsko opremo (če je potrebno), tako da odstranite odklopljene komponente skupaj s svojimi gonilniki. Upravitelj naprav.

Kako namestiti operacijski sistem Windows Vista na zunanji trdi disk USB: pre-razčlenitev

Zdaj pa poglejmo podobno situacijo, vendar je že povezana z namestitvijo trdega diska Windows Vista, ki se lahko priključi na operacijski sistem na njem.bo uporabljen pri povezovanju in prenosu v drugo računalniško napravo.
Najprej predpostavimo, da ima naprava tovarniško inicializacijo, in za udobje bomo govorili o tem, kako namestiti "Windows 10" na zunanji trdi disk, saj je ta sistem v zadnjem času največja prednost. Prva stvar je, da ustvarite območje namestitve, na primer, če ima disk na primer več kot 200 GB. Kako na najlažji način namestiti operacijski sistem Windows Vista na zunanji trdi disk? Nekateri strokovnjaki vam svetujejo, da naredite razčlenitev z naknadnim ustvarjanjem sistemske particije preko ukazne vrstice, vendar je povprečen uporabnik za izvajanje takšnih operacij precej težak, zato se bodo začetne operacije opravile v programu AOMEI Partition Assistant.
Na seznamu samo izberite našo napravo in na levi strani menija uporabite element za spremembo velikosti particije. V novem oknu morate le premakniti drsnik in osvoboditi vsaj 100 GB sistema (za manj kot 60 GB za Windows 7). Nato pritisnete tipko za potrditev.

Dejanja z particijami za namestitev

Zdaj, ko govorimo o namestitvi "vetrov" na zunanji trdi disk, ne pozabite, da še ni pripravljen za namestitev.
Naslednji korak je, da pokličete standardni razdelek za upravljanje diska operacijskega sistema, kjer morate izbrati ustvarjanje preproste glasnosti prek PCM na neoklopljenih področjih zunanjega trdega diska USB in se dogovoriti o formatiranju v NTFS na eni od zadnjih stopenj. Po zaključku operacije "Master" pred namestitvijo operacijskega sistemasistemi se lahko začnejo neposredno.

Ustvarjanje zagonskega nalagalnika in nameščanje sistema v program WinNT Setup3. Samoumevno je, da je bila namestitvena slika sistema že prenesena in shranjena na glavnem trdem disku računalnika in nameščena na navidezni disk (na Windows 10 se to stori s preprostim dvoklikom na slikovno datoteko). Zdaj - pozornost!
V prvem polju s pritiskom izbirnega gumba najdemo izvorno mapo na navideznem disku in v njej podamo datoteko install.wim. Drugo polje z zagonskim nalagalnikom ostane nespremenjeno (morate ga izbrati le, če je razdeljen skozi ukazno vrstico).
V tretjem polju pokažite na prenosno napravo in pritisnite gumb za nastavitev.

Postopek namestitve

Zdaj, ko govorimo o tem, kako namestiti "vetrove" na zunanji trdi disk, bi rekel nekaj besed o naslednjih korakih, ker je še prezgodaj za veselje.
Na seznamu izbirnikov zagonskega programa BootSect morate podati primarni sistem, ki je nameščen na vašem računalniku (ali UEFI BIOS). In šele po potrditvi se bo začel postopek namestitve. Ko se pojavi zahteva za vnovični zagon, potrdimo dejanje in izberemo nov sistem (npr. Deseta sprememba domačega posameznega jezika). Nato boste sledili navodilom in namigom, po katerih bo sistem popolnoma pripravljen za uporabo.

Opomba: Ko priključite izmenljivo napravo na drug računalnik v primarnem sistemu, boste morali kot prvo zagnati napravo z nameščenim operacijskim sistemom.

Kako namestiti "vetrove" na zunanji trdi disk za macbook: začetne akcije

Pri pojavnih oknih ni tako enostavno. Če sistem namestite na prejšnji način, ne bo delovalo. Zato je treba uporabiti drugo metodo. Kako namestiti Winds na zunanji trdi disk za Mac? Najpomembneje - od svojega "maka", da prenesete iz uradne strani Microsofta posebno podobo 64-bitnega sistema, prilagojenega za namestitev na "jabolčne" naprave.
Za lažjo namestitev bodo potrebni tudi dodatni programčki (BootCamp Assistant in Rufus zagonske medijske aplikacije).

Najlažji način namestitve "vetrov" za "jabolčne" računalnike in prenosne računalnike

Zdaj pa se pogovorimo o samem postopku namestitve. Za izvedbo namestitve morate narediti nekaj osnovnih korakov:
 • na "maski" preko Boot Campa prenesemo vse potrebne gonilnike in podporo za Windows (mapa WindowsSupport na "Namizju" bo ustvarjena samodejno);
 • kopirajte imenik WindowsSupport in prenesite sliko sistema iz pojavnega okna na pomnilniški pogon (ne na zunanjem pogonu);
 • priključite pogon USB, zunanji pogon na računalnik z operacijskim sistemom Windows in v programu Rufus izdelamo zagonski zunanji pogon iz bliskovnega pogona, izberemo sliko in preklopimo v način Windows To Go;
 • Kopiranje v zunanjo mapo HDD z gonilniki (WindowsSupport);
 • priključite disk, miško in USB tipkovnico na "mak";
 • pridržite tipko Alt in izberite zunanji USB HDD, ki mu sledi navodilo namestitvenega programa (med namestitvijo je lahko pojavno okno večkrat ponovno zagnano, zato boste morali ob ponovnem zagonu vedno znova izbrati zunanji medij, s pritiskom na tipko Alt ob zagonu);
 • Na koncu namestitve in inicializacije sistema Windows, gremo v mapo BootCamp v imeniku WindowsSupport na zunanji napravi in ​​z namestitvijo namestitvene datoteke (Setup) zaključimo namestitev gonilnikov.
 • Kratki rezultati

  Tu smo tudi ugotovili, kako namestiti "Windsor" na zunanji trdi disk, ob upoštevanju več tipičnih situacij. Kot je že jasno, je proces precej zapleten. Zato pri izbiri vsakega dejanja in na vsakem koraku, bodite zelo previdni (še posebej pomembno je, da ne zamenjate povezave bliskovnega pogona in zunanjega diska z različnimi računalniki in izbire dejanj z njimi). V nekaterih primerih je smiselno tudi paziti na priključitev fiksnega trdega diska, ki bo kasneje nameščen na drug računalnik (pravilna namestitev Master /Slave). Če priključeni zunanji trdi disk ni zaznan, bo treba inicializacijo operacijskega sistema opraviti neodvisno in istočasno ter formatirati disk v NTFS.

  Sorodne publikacije