Preprosti in priročni pretvorniki XPS v PDF

Razširitve XPS je mogoče preprosto odpreti s katero koli različico sistema Microsoft Office, izdano pozneje kot leta 2007. Kaj pa, če želite poslati dokument v tej obliki osebi, ki ne uporablja Windows? V tem primeru boste uporabili pretvornik XPS v obliki PDF. V članku bomo razpravljali o najboljših programih.

Virtualni tiskalnik

Z uporabo navideznih tiskalnih medijev lahko preprosto pretvorite XPS datoteke v PDF. To storite tako, da odprete dokument v Wordu in ga nato pošljete za tiskanje. V tem primeru morate izbrati Microsoftov virtualni tiskalnik. Določiti boste morali samo pot za shranjevanje nove datoteke in nato potrditi operacijo - na koncu boste prejeli dokument v obliki PDF.

Pretvornik Mgosoft XPS

Glavni namen tega programa je enostavno razumeti iz njegovega naslova. Če želite pretvoriti, morate dodati dokument XPS z gumbom Dodaj datoteko, izberite PDF v razdelku Output Format, kliknite Start Converting in počakajte na konec operacije.


Mimogrede, s to koristno pripomoček lahko pretvorite XPS ne samo v PDF, ampak tudi v druge priljubljene formate. Izbira končne razširitve se izvede tudi v razdelku Output Format.

Print Conductor

Ta program je namenjen samodejnemu tiskanju velikega števila dokumentov. Toda ima še eno funkcijo. Dejstvo je, da je vgrajeni modul, imenovan Universal Document Converter, ki ga lahko enostavno uporabite kot pretvornik XPS v PDF.
Če želite spremeniti obliko datoteke, ki vas zanima, kateremorate ga odpreti v programu in ga nato poslati za tiskanje. Nato morate podati tiskalnik univerzalnega pretvornika dokumentov in PDF kot končno velikost.

Spletni pretvornik

To je mogoče storiti tudi brez namestitve dodatnih programov ali dejanj z virtualnimi tiskalniki. To storite tako, da uporabite eno od spletnih storitev, ki vam omogoča spreminjanje oblike dokumenta XPS v dokument PDF. Podobnih spletnih pretvornikov je precej, vendar vsi delujejo po istem načelu. Bistvo je, da naložite datoteko XPS na spletno mesto in tako dobite povezavo že na novem dokumentu v obliki PDF. Na primer, ta operacija vam omogoča izvajanje storitve Xpstopdf, vendar nikakor ni edini te vrste.

Sorodne publikacije