Zmogljiv motor za igro Unity: opis

Razvoj računalniške tehnologije je privedel do oblikovanja različnih programov pomožne in zabavne narave. V zvezi s tem so se na trgu programske opreme pojavile platforme za razvoj aplikacij, med katerimi je tudi mehanizem za igro Unity, ki je popolno orodje za razvoj aplikacij za različne platforme. Igre v njem se lahko izvajajo v dvodimenzionalnem ali tridimenzionalnem formatu.

Program se distribuira s plačano in brezplačno licenco. V prvem primeru uporabnik dobi celotno orodje z vsemi razpoložljivimi možnostmi. V brezplačnem licenciranju je možen tudi razvoj igre, vendar funkcionalnost nima nekaterih funkcij. Poleg tega je v tej različici omejeno število podprtih platform. Če je prihajajoči izdelek namenjen računalniku, Androidu ali spletnemu predvajalniku, potem ne bo težav. Delo z drugimi platformami zahteva nakup plačane licence. Do danes je veliko razvijalcev izbralo Unity (motor za igre) za svoje projekte. Igre, ustvarjene v njem, vedno uživajo kakovost vmesnika in visoko zmogljivost!

Vmesnik

Mnogim razvijalcem svetujemo, da uporabijo Unity za začetnike. Lahko ga v celoti preučite v nekaj tednih zaradi preprostega vmesnika. Priročnost pri uporabi ne poslabša funkcionalnosti, in celo profesionalni razvijalci uresničijo svoje ideje s tem motorjem. Delovni prostor v njem je razdeljen na več razdelkov:
 • v Sceni lahko izberete perspektivo in si ogledate prizor;
 • Hierarhijavsebuje vse objekte scene;
 • Inšpektor vam bo pomagal spremeniti želeni predmet;
 • Orodna vrstica je nabor orodij;
 • Projekt vsebuje vse vire projekta.
 • Priložnosti

  Razvoj enotnosti je možen na javascript in C #. Za popolno delo morate uporabljati oba jezika. Fizična komponenta ustreza tehnologiji NVIDIA PhysX, ki kaže odlične rezultate. Igralni stroj Unity uživa pri delu s predmeti. Lahko jih združite, naredite prazne, izpolnite komponente, povezane s skriptom, in podajte imena in oznake, ki izboljšujejo interakcijo s kodo. Predmeti se lahko kombinirajo z različnimi colliders, kar bo pospešilo in poenostavilo razvoj.

  Animacija modelov se najpogosteje izvaja v programih tretjih oseb, vendar je med orodji programa še vedno vredna rešitev za to nalogo. Materiali so sestavni del projekta, zato je tudi njihova interakcija na višku. Priročna uporaba teksture bo pripomogla k temu, da bo predmet viden, shaderji pa bodo naredili lepši čas.

  Razvojni proces

  Motor za igro Unity je nastal v oddaljenem letu 2005, potem pa ni bil posebej priljubljen zaradi majhnega števila funkcij. Vendar pa razvijalci pogosto izdelujejo posodobitve, zaradi česar je njihov izdelek bolj kakovosten. Stalno dodajanje novih platform je pritegnilo pozornost uporabnikov. Postopoma se je funkcionalnost razširila in udobje uporabe se je izboljšalo.
  Časovni razpored je pritegnil nove učinke na trenutno raven. Posodobljena fizika omogoča bolj živahno igranjein bolj realistično. Tudi delo s skripti se nenehno izboljšuje, kar je pritegnilo pozornost razvijalcev. S prihodom sponzorjev se je enotnost pospešeno razvijala, danes pa je vodilna med konkurenti.

  Značilnosti enotnosti 5

  Tehnologije, kot so stopnja podrobnosti in okluzija, so razvoj iger prinesle na novo raven in te inovacije so se pojavile v enotnosti 5. Motor za igre skupaj s takimi orodji spremeni načelo izračuna. podrobno. Zdaj bo naprava morala obravnavati samo tisto, kar vidi igralec, in to bo izboljšalo zmogljivost.
  Stopnja podrobnosti bo poslabšala podrobnosti o oddaljenih objektih na lokaciji. Obremenitev procesorja se bo bistveno zmanjšala, vendar igralec ne bo opazil slabšanja grafike.

  Koristi

  Novice bodo takoj ocenile Unity (motor za igre). Učenje je čim bolj preprosto, poleg tega pa se izdelek ponaša s številnimi drugimi prednostmi, tukaj pa so glavne:
 • Uporabniku prijazen vmesnik, ki vsebuje vse potrebne elemente.
 • Veliko število podprtih platform, ki vam omogočajo ustvarjanje iger, ne samo za vaš računalnik, ampak tudi za pametni telefon, igralno konzolo in številne druge naprave.
 • Obsežne zmožnosti skriptiranja. Unity komunicira z dvema priljubljenima programskima jezikoma, ki zagotavlja visokohitrostno skriptno prevajanje.
 • Številna orodja za ustvarjanje visokokakovostne grafike. Različni načini osvetlitve, shaderji, učinki in druge tehnologije zagotavljajo prijetno vizualno zasnovo.
 • Velik fizikalni motor.
 • Visoka zmogljivost.
 • Brezplačna različica programa, ki vsakomur omogoča, da preizkusi svoje zmogljivosti.
 • Slabosti

  Uporabniki, ki ne govorijo angleško, se lahko soočajo s težavami pri uporabi enotnosti. Igralni motor v ruščini še ni na voljo. Tudi ruski prevajalci za to platformo niso prisotni. Poleg tega je Unity popolnoma zaprt in izvorne kode ni mogoče dobiti. Dodajanje fizike tretje osebe ali nekaj podobnega ne bo delovalo. Vendar pa je treba omeniti, da so obstoječe skripte dovolj, zato bo napaka, zakaj klicati tako resno napako. Veliko ljudi se sploh ne sooča s potrebo po izvorni kodi.

  Negativi se lahko kažejo tudi v razvoju velikih iger ali preprosto v majhnih podrobnostih. Toda vse slabosti se nenehno popravljajo in okolje se hitro izboljšuje.

  Primerjava s konkurenčnimi proizvodi

  Tekmovalci v programu so malo, med njimi je mogoče identificirati UDK in CryENGIN. Vsi ti trije predstavniki so vredni pozornosti, vendar ima vsak od njih edinstvene strani. V žanru FPS strelec koristi UDK zaradi uporabe edinstvenega programskega jezika. V nekaterih primerih izboljša skriptiranje.
  CryENGINE je bolj zasnovan za platforme naslednje generacije in zagotavlja neverjetne igralne igre. Vendar pa taka prilagoditev ne dopušča, da bi bila univerzalna. Za ustvarjanje mobilnih iger pogosteje uporabljamo enotnost. Igralni motor vam omogoča razvijanje dostojnih izdelkov za katero koli platformo. Vsa ta razvojna okolja imajo svoje prednosti in izbirenajboljša kopija je nemogoča. Vendar se Unity hitro razvija in ima vse možnosti, da bo v prihodnosti na prvem mestu med svojimi konkurenti.

  Sklepne ugotovitve

  Če se načrtuje oblikovanje obsežnega projekta, je najbolje uporabiti lastno razvojno okolje. V vseh drugih primerih se motor za igro Unity odlično prilega. Malo je verjetno, da bo pomagal pri izvajanju AAA - projekta, v katerem dela več deset ljudi. Toda verjetnost, da bo takšna ekipa uporabila javno razvojno okolje, je zelo majhna. Enotnost je bila ustvarjena za srednje do majhne projekte. Za enega ali nekaj razvijalcev bo zagotovil široko paleto možnosti in bo pomagal uresničiti vsako idejo. Med vsemi platformami je spletno okolje danes izjemno privlačno in ga je mogoče osvajati brez težav. Enotnost vam bo pokazala visoko hitrost razvoja in maksimalno udobje. Rezultat je lahko res presenečenje! Vse prednosti predstavljene platforme ga razlikujejo glede na druge. In če vas zanima razvoj iger, je treba to kopijo zagotovo preizkusiti. Obsežne funkcije, priročna orodja, prilagodljive nastavitve delovnega prostora in vse druge funkcije vsebujejo vse ideje!

  Sorodne publikacije