Televizorji 8K: pregled, funkcije, pregledi

Trenutno obstaja način za ustvarjanje velike funkcionalnosti televizorjev. Treba je opozoriti, da je najbolj znana med njimi jasnost podobe. Naprave z veliko ločljivostjo zaslona so trenutno na vrhuncu priljubljenosti, saj slike slabe kakovosti niso več v modi. Namesto tega je prišel s 4K napravo. Treba je opozoriti, da bo ta kazalnik 4-krat večji kot v polni visoki ločljivosti. Hkrati pa mnogi pristojni strokovnjaki pravijo, da ni jasno, zakaj je reševanju dano veliko pozornosti. Navsezadnje obstaja veliko število drugih slikovnih parametrov, ki močno vplivajo na zaznavo same slike. Vendar pa je treba opozoriti, da je število prodaje še vedno več naprav z dobro resolucijo. Nato upoštevajte trenutni razvoj - naprave z najnovejšim indikatorjem 8K (7680x4320).

Televizorji 8K

8K so novi izdelki. Moramo biti prepričani: veliko število zaposlenih v podjetju in raziskovalci so se ukvarjali z razvojem takšnih naprav. Nenavadno je, da se je prodaja take naprave že začela celo z enakim odtenkom, kot je zdaj namenjen elitnemu segmentu trga. Televizorji s to resolucijo imajo neverjetno kakovost slike, kar potrjujejo naprave LG, Samsung in Sharp. V tem primeru podoba ni praktično niti besedni opis. Če uporabljate zaslon velikosti 80 palcev, kjer je več kot 33 milijonov točk, upoštevajte elemente, ki sestavljajo sliko v obliki slikovnih pik,nemogoče. Opozoriti je treba, da bo gledalec videl ogromno sliko, oko pa jo bo dojemalo kot resnično.


Ali je to potrebno?

Vendar se strokovnjaki sprašujejo, zakaj še vedno ni gotovosti, da je tehnologija 8K res potrebna zdaj? Prvič, da bi izkoristili to, morate namestiti velik zaslon. Ko govorimo o današnji 4K, bo dovolj za ogled na zaslonu, ki je debel do 65 palcev. Včasih lahko ta parameter, odvisno od značilnosti samega zaslona, ​​doseže 75 ". Drugič, trenutno ni skoraj nobene video vsebine, ki bi jo lahko prikazali s parametri 8K. Treba je opozoriti, da je bila tehnologija 4K izdana pred približno štirimi leti, tudi na Danes ima veliko video ustvarjalcev glavobol, ki vključuje obdelavo velike količine podatkov za ogled vsebine v tej kakovosti, zato bo navodilo, ki ga boste morali upoštevati, da bi sliko pretvorili v resolucijo 8K, resnično prizadelo vsakogar.

Olimpijske igre z ultra visoko definicijo

Na Japonskem ena od lokalnih izdajateljev načrtuje olimpijske igre leta 2020 s kakovostjo 8K. Že avgusta bo 180 ur tega dogodka potekalo v odlični resoluciji. Enako bo potekala tudi oddaja zaključne in otvoritvene slovesnosti. Ob upoštevanju, da trenutno 8K ni praktično porazdeljen, bodo navadni ljudje lahko videli olimpijado v polni HD ali v 4K skalirani. Treba je opozoriti, da za delo s kakovostjo 8K bo treba uporabiti močne video procesorje, kot večSlabe podobne slike ne potegnejo.

CES 2016

Če pogledamo 8K televizorje, moramo povedati o Samsungu in LG-ju. Na CES 2016, ki je potekal v Las Vegasu, so predstavljene televizije z naslednjimi funkcijami. Če govorimo o Sharpu, potem je že na začetku prodaje v Aziji. Cena te naprave je od 16 tisoč dolarjev.
TV Sharp 8K Aquos LED je bil predstavljen leta 2015 na isti razstavi. Napravo napaja posebna tehnologija, ki deli piksle na 4 dele. Na račun tega je bilo doseženo izvajanje resolucije 8K. V tem času naprava še ne more delovati s polno vsebino, oblikovano za to kakovost. Televizor je zdaj sposoben prikazati slike ultra visoke ločljivosti. Hkrati pa je povečanje ločljivosti enostavno doseči le, če so gledalci preblizu zaslona.

Značilnosti

Glede na značilnosti televizorjev 8K je treba povedati tudi o njihovih parametrih. Skupno je v napravi Android trenutno nameščenih 8K naprav, ki so združljive z velikim številom tehnologij, ki omogočajo prenos videa z odličnimi parametri. To omogoča delo z kontrastom. Televizorji uživajo v veliko odtenkih, tudi ko gre za temne odtenke.

Treba je opozoriti, da je bil septembra lani uveden 85-palčni TV Sharp, ki se prodaja v Singapurju, na Japonskem, v Maleziji. Načrtuje se širitev trga v vse države Azije. Predstavljena je tudi druga naprava, kiimenovan LV85001. Proizvaja ga Sharp. Njegov LCD zaslon je zasnovan za ločljivost 7680x4320 slikovnih pik. V tem primeru lahko to napravo kupijo le bogata in precej velika podjetja, saj naprava stane 133 tisoč dolarjev. Ko gre za Super Vision Hi, to podjetje običajno uporablja za uporabo posebne tehnologije indijevega oksida in nekaterih drugih snovi. Zaradi tega se lahko pri nizki porabi energije prenaša veliko število valov.

LG-jev 98-palčni zaslon

Upoštevati je treba tudi preglede televizorja LG 8K. Na novo uvedena 98-palčna naprava, ki ima zdaj poseben vmesnik SuperMHL. Slednje je prvič predstavil Samsung. Ta tehnologija se uporablja za ustvarjanje tankega zaslona. Obstaja tudi funkcija preklopa, ki je že bila predstavljena na televizijskih od Sharp na razstavah v letih 2012 in 2014. Na žalost naprava še ni v celoti zajeta v medijih, zato lahko poudarite le glavne možnosti. Vgrajen je LCD zaslon, ki omogoča ustvarjanje širokega kota pogleda, obstajajo pa tudi nekatere dobre lastnosti. Zagotavljajo priložnost za izboljšanje svetlosti in kontrasta ter celo povečanje razpona barv. Z platformo WebOs 3.0 je navigacija na tej napravi čim enostavnejša, zato je dostop do vsebine enostaven.

Samsung Samsung

Samsung je predstavil tudi 8K TV. Deluje z 10-bitnimi kvantnimi pikami. Naprava ima posebno tehnologijo, ki se imenuje Black Ultra. Omogoča vam tudi, da zmanjšate refleksije na skoraj ničdobite jasno sliko. Naprava nima okvirja, ima ukrivljeno obliko in podpira tudi internetno funkcijo. TV ločljivost je 98 palcev.

Kvantne pike

Kvantne pike na televizorjih 8K omogočajo izboljšanje svetlosti in prenosa barv. Še posebej, ko gre za LCD zaslone. Ko naprava vstopi v fotone iz modre LED, torej iz zunanjega sveta, se pojavi val, katerega odtenek je v celoti odvisen od dimenzij kristala. Nanokristali oddajajo rdečo svetlobo, če so velika, in zelena v drugih primerih. Zaradi dejstva, da so povezane z glavno (modro) barvo, postane senčna slika naravna in popolna. Zato so značilnosti takšnih zaslonov veliko boljše od tistih, ki so bile predstavljene prej.

Zgodaj?

Mnogi strokovnjaki opozarjajo, da bo nastanek 8K tehnologij le oviral pojav 4K trga. Vendar pa ljudje tiho pridobijo najnovejšo različico, saj najnovejši razvoj še ni žep. Toda ideja, da bo takšna funkcija na voljo širokemu potrošniku, je všeč vsakemu kupcu. Priznati moramo, da se stroški take naprave še ne bodo zmanjšali, zato bodo ljudje morali kupiti 4K.

Sorodne publikacije