Bliskavica se ne odpre. Piše: "Oblikuj disk pred uporabo?". Kako popraviti situacijo?

Težave, povezane z dejstvom, da bliskovni pogon včasih ni povezan z računalnikom ali prenosnim računalnikom, piše pa: "Formatirajte disk pred uporabo?" V tem primeru so včasih vidne datoteke na mediju, vendar je z njimi nemogoče, toda najpogostejši pojav je videz spremenjenega datotečnega sistema RAW, ki je, tako rekoč, surove strukture in ne datotečnega sistema v običajnem pomenu. Kako popraviti te napake, preberite naprej.

Bliskovni pogon se ne odpre (piše: "Format?"). Kaj je razlog?

Najprej na kratko razpravljamo o razlogih, vendar bomo šele po njihovi odločenosti sprejeli odločitev, ki bo hitro odpravila temeljni vzrok takšnega pojava. Najpogostejše situacije so:


 • škoda na programski opremi krmilnika (na primer, če naprava ni pravilno odstranjena iz vrat ali v času operacij datotek ali oblikovanja);
 • neprostovoljna sprememba datotečnega sistema;
 • napake delovnega datotečnega sistema;
 • vpliv virusov;
 • Napake v vratih krmilnikov USB v primeru mehanske poškodbe ali "vzleta" voznikov.
 • Bliskovni pogon se ne odpre (piše: "Format?"). Kaj storiti na prvem mestu?

  Začnimo torej z najpreprostejšimi. Recimo, da namesto predloga za izvedbo določenih dejanj pri povezovanju naprave z ustreznim pomnilniškim pomnilnikom vmesnika piše: "Oblikovanje diska?". Jasno je, da operacijski sistem iz nekega razloga, prevoznik je tako delujoč in vsebuje informacije ne določa. Deloma je to lahko posledica kratkotrajnih napak samega operacijskega sistema. V tem primeru je vredno poskusiti priključiti USB pomnilniški pogon na drugo vrata ali pa znova zagnati računalniški sistem.


  Spremeni datotečni sistem RAW

  Če ne pomaga, in spet ne odpre bliskovnega pogona, piše pa: "Format?" potrjuje prisotnost istega datotečnega sistema RAW na njem. V tem primeru ne beležijo posnete datoteke in celo zmogljivost shranjevanja. Vendar pa je dobro, da je naprava sama prikazana v sistemu.
  Poskus reševanja takšnega problema je lahko preverjanje diska, ne pa standardno orodje za Windows, temveč prek ukazne vrstice, po možnosti odposlano v imenu skrbnika. Vsebuje ukaz chkdsk N: /f, kjer je N črka naprave v Raziskovalcu. Kot dodaten atribut validacije lahko včasih uporabite kombinacijo "/x /f /r" (seveda brez narekovajev). Prav ti ukazi ne samo preverjajo napravo za napake in jih odpravljajo, ampak tudi spremenijo napačen datotečni sistem.

  Obnavljanje delovanja krmilnika

  Toda lahko predpostavimo, da ni povzročil učinka, bliskovni pogon se ne odpre in piše: "Format?". Struktura RAW-ja je takšna, da je formatiranje resnično nemogoče, zaradi česar sistem poroča, da takšne akcije RAW niso uporabne. Očitno je problem ravno programska škoda za krmilnik (sešitProgramska oprema) V takih primerih je na voljo tudi izhod.
  Za začetek lahko uporabite definicijo VID in PID, na primer v programu ChipGenius, in jo nastavite na internetu, da poiščete originalno programsko opremo, jo prenesete in namestite kot najpogostejši gonilnik EXE datoteke. Če takih dejanj ne dajejo rezultat, trenutek voziti se ne odpre in piše: "Format?", Tukaj je treba uporabiti posebne programe. Ni potrebno uporabljati pripomočkov proizvajalcev flash pogonov.
  Uporabite lahko tudi nekatere univerzalne programe, med katerimi D-Soft Flash Doctor izgleda dobro.

  Oblikovanje na nizki ravni

  Toda obnavljanje vgrajene programske opreme včasih ne dela prave stvari, in spet se izkaže, da je situacija, ko se bliskavica ne odpre in piše: "Format"? Kaj storiti v takšni situaciji? Najpogosteje uporabljena metoda je tako imenovano oblikovanje na nizki ravni, ki v nekem smislu spominja na obnovitev krmilnega programskega okolja v tovarniško stanje.
  Za izvedbo takšnih dejanj je najmočnejši pripomoček HDD LLFT, ki je sposoben zaznati tudi najbolj katastrofalne poškodovane medije, najprimernejši in obnovljen v nekaj minutah.

  Kaj storiti, če nič ne pomaga?

  Nazadnje, predpostavimo, da nobena tehnika ni delovala. Kaj še lahko omenimo kot vzrok tega pojava? Najverjetneje so se "vozniki" USB-vmesnikov povečali.
  Da bi rešili problem, morate poklicati "Device Manager" in vsaj z uporabo standardaPostopki za posodabljanje gonilnikov vseh naprav, predstavljenih na seznamu krmilnikov USB. Če operacijski sistem ne izvede takega postopka, in Windows, tudi če uporablja posodobljeno iskanje gonilnikov, vam pove, da je najprimernejši FOR že nameščen, lahko uporabite avtomatizirane programe, kot so gonilnik Booster ali DriverPack Solution, ki lahko po prepoznavanju in namestitvi naprave neodvisno najdejo potrebne gonilnike brez neposrednega sodelovanja uporabnika. Če pa to ne bo dalo rezultata, se zdi, da boste morali preveriti mehanske poškodbe in USB vrata in bliskovni pogon.

  Sorodne publikacije