503 Storitev začasno ni na voljo - Kaj pomeni popraviti?

Pri brskanju po internetu nekateri uporabniki pogosto naletijo na dejstvo, da nekateri viri ne delujejo pravilno, strani so naložene predolgo ali pa sploh niso odprte. Seveda, za potencialne obiskovalce mesta to ne predstavlja velikega problema, ampak kaj storiti spletnemu skrbniku, če se na njegovem "možganih" pojavi storitev 503 začasno nedostopna? Za reševanje tega problema se ne smemo zateči k temeljnim metodam hkrati. Morda je vse mogoče rešiti s preprostejšimi manipulacijami.

Kako dešifrirati
\ t Razlogi za nastanek takšne opombe so lahko ogromni. Morda se strežnik ne spopada z velikim prilivom obiskovalcev in morda je problem veliko resnejši.

Če se na spletnem mestu pojavi napaka storitve nginx 503 za storitve, zadnji del tega sporočila kaže, da je težava najverjetneje na samem strežniku.

Razlogi za pojav

Ko oseba vstopi v spletni vir, se zdi, kot da kliče, kot po telefonu. Če je linija zasedena, potem ne bo mogel videti, kaj se zanima za njegovo stran. Enako se zgodi, ko je "klic" predolg. V tem primeru se strežnik odloči prekiniti povezavo, tako da ne porabi sredstev, in izda napako 503 Storitev začasno ni na voljo. To, kar to pomeni, je zdaj enostavno razumljivo, vendar odkaj storiti z njim

Preveč strežniških zahtev

Ta najpogostejša napaka ima lahko več razlogov hkrati: 1. Strani virov vsebujejo več php, java in kup drugih skriptov, ki so odgovorni za slog itd. po zahtevi za spletno mesto se zahteva pošlje v vseh smereh, kar vodi do 503 storitve začasno ni na voljo. Kako popraviti to situacijo? Vse je zelo preprosto. Dovolj, da optimizirate celotno spletno stran, se znebite nepotrebnih skriptov in zmožnosti stiskanja datotek, ki so odgovorne za slog.

2. Preveč pogoste iskanje botov iskalnikov na strežniku spletnega mesta. V tem primeru števci udeležencev na to ne bodo vplivali, zato se boste morali prijaviti. Če je razlog v robotih, potem je rešitev preprosta - zapreti jih morate skozi robot.txt. 3. Če spletno mesto uporablja ajax, bo to privedlo tudi do velikega števila poizvedb in 503 Service Temporarily Unavailable. Pogosto se tak problem pojavi na virih s klepeti, igrami, virtualnimi konferencami itd. To stanje lahko popravite le s spremembo gostovanja, saj je potrebno povečati zmogljivost sistema. 4. »Naloži« z drugih spletnih mest. Če vir uporablja slike, videoposnetke in druge vsebine tretjih oseb, se obremenitev strežnika znatno poveča. V tem primeru je dovolj, da se znebite "tujih" scenarijev. 5. Napad hekerjev. Vsak napad na ddos ​​bo neizogibno povzročil 503 storitev začasno ni na voljo. Če spletna stran ni močno poškodovana, jo morate obnoviti in poskrbeti za večzanesljiva varnost portala. Priporočamo, da namestite domeno SSL certifikata in preklopite na https. Današnji CMS ima veliko število vtičnikov in razširitev, ki vam pomagajo odpraviti neželene komentarje na spletnem mestu, napade neželene pošte, pošiljanje pošte in nadlegovanja.

Hitrost obdelave padajočega skripta na strežniku

Poleg zgoraj opisanih razlogov je lahko tudi servisna koda za začasno nerazpoložljivost 503 rezultat počasnega prenosa skriptov. V tem primeru se lahko dogodki razvijejo v več temah:
 • Preveč "težkih" skriptov je nameščenih na viru, ki ga spletno mesto v bistvu ne stoji. Zato od vseh nepotrebnih in neizkoriščenih potreb, da se znebite.
 • Če spletno mesto teče skozi PHP, lahko skozi njega prehajajo zelo velike datoteke statičnega tipa. Ne smemo pozabiti, da je takšno posredovanje velika napaka. Treba je zagotoviti, da se datoteke prenašajo neposredno.
 • Baza podatkov na strežniku ni optimizirana. V tem primeru jo je potrebno obnoviti samostojno ali pa ga obrniti na ponudnika gostovanja.
 • Poštni strežnik je nastavljen. V tem primeru lahko tudi spremenite tarifo, izberete bolj produktivno ali se prijavite za storitve na drugo gostovanje.
 • Inženirji spletnega mesta CMS

  Modern vam omogočajo, da ustvarite svoj portal brez znanja programiranja. Večina skrbnikov spletnih mest dostopa do naprednih funkcij s pomočjo različnih vtičnikov in razširitev. Seveda pa poenostavijo življenje in naredijo vasi privlačnejšeza potencialne obiskovalce. Vendar pa niso vse razširitve licencirane in primerne za vse CMS. Če namestite samo eno "bitno" datoteko, lahko pokličete napako 503 Storitev začasno ni na voljo. Kaj to pomeni in ali je kritično?

  Dejansko je težavo mogoče rešiti z izklopom podaljška enega za drugim. Če je po deaktivaciji enega od njih napaka izginila - to pomeni, da je dovolj, da preprosto odstranimo "škodljivca". Po tem morate podrobno preučiti vse vtičnike za njihovo skladnost z določenim CMS-om. Prav tako ni priporočljivo namestiti razširitev s portalov tretjih oseb. Dejstvo je, da se lahko njihovi ustvarjalci izkažejo za scammers, ki prenesejo na spletno stran škodljivo in nevidno za webmaster.

  Če nič ne pomaga

  Če po vseh manipulacijah ostaja problem, potem ostane le ena stvar - pojdite na novo gostovanje. To ne pomeni, da bo celotno delo šlo v pozabo. Danes lahko preprosto preklopite na drugo gostovanje in prevedete že obstoječe spletno mesto. Toda pred tem je treba od svetovalcev pojasniti, da takšne manipulacije proizvajajo z obstoječimi portali. V vsakem primeru ni smiselno zavrniti spletnega mesta, saj ni takšnih problemov, ki jih ni mogoče rešiti sami.

  Sorodne publikacije