Ocena video kartice Nvidia po zmogljivosti

Video kartice Nvidije so bile vedno priljubljene. Kot rezultat testiranja iger je očitno, da pogosto presegajo konkurenco od proizvajalca AMD, vendar so hkrati dražji. Toda katere grafične kartice so najboljše? Iz ocene grafičnih kartic Nvidia boste izvedeli. Pregled se sestavi v padajočem vrstnem redu produktivnosti.

1. mesto - Asus GeForce GTX 1080

Povprečni strošek tega čipa je 52.000 rubljev. Značilnosti te grafične kartice se nekoliko razlikujejo glede na proizvajalca. Najboljši razvijalec, ki je izdelal izdelek na tej kartici, je Asus. Ustvaril je eno najuspešnejših grafičnih kartic z novo Pascalovo arhitekturo s tehnologijo VR. Kot trdi Nvidia, presega kartice prejšnje generacije. To do neke mere upravičuje tako visoke stroške in postavlja model na prvo mesto v oceni video kartic Nvidia.


Pros:
 • Najvišja zmogljivost, ki se lahko poveča s širitvijo čipa na višje frekvence.
 • Tiho deluje pri zmernih obremenitvah.
 • V naslednjih petih letih ne bo treba razmišljati o zamenjavi grafične kartice.
 • Cons:
 • Visoka cena.
 • Zvoki pri največji učinkovitosti. Vendar pa v tem ni nič presenetljivega, saj mora ventilator pri največjih obremenitvah grafičnega procesorja nameniti ogromno toplote. Zato so močni zvoki.
 • Upoštevajte, da je to eden prvih čipov, ki so bili izvedeni s 16-nm tehnologijo, ki deluje na novi arhitekturi Pascala. Njegova največja urafrekvenca je 1733 MHz, kar ni niti najmočnejša kartica NVIDIA GeForce GTX TITAN X.


  2. mesto - GeForce GTX 1060

  Drugi korak v oceni grafične kartice Nvidia GeForce je GTX 1060. Tudi proizvajalec Asus je uspel uvesti najboljši hladilni sistem. Upoštevajte, da obstajajo GTX 1060 in drugi proizvajalci, vendar je najuspešnejša različica na trgu - od Asusa. Družbi je uspelo preseči že tako močan čip. Ta rešitev je namenjena tistim uporabnikom, ki potrebujejo visoko zmogljivost, vendar nimajo dovolj denarja za GTX 1080. Cena GTX 1060 je v povprečju 35.000 rubljev. Sodeč po povratnih informacijah, je ta grafična kartica zlahka overclockana in v procesu težkega tovora se ne segreva veliko. Najvišja temperatura med natovarjanjem se giblje med 75 in 80 stopinjami. Seveda, to je drago, in stroški presegajo dovoljeni proračun za številne igralce. Prav tako ima veliko hrupa, ne podpira VGA (mora uporabljati adapter), ima velike dimenzije. Za razliko od prejšnjega v oceni grafične kartice, ima 192-bitno frekvenco pomnilnika pomnilnika.

  3. mesto - MSI GeForce GTX 1070 GAMING X

  Svetel in lep model proizvajalca MSI GTX 1070 je na 3. mestu v kategoriji najboljših grafičnih kartic Nvidije. Njegova povprečna cena je 55.000 rubljev. In to je celo več kot model, ki je na prvem mestu. 256-bitni čip s Pascalovim grafičnim procesorjem je sestavljen iz 16-nm procesne tehnologije, frekvenca pa je 1607 MHz. Če je potrebno, se frekvenca lahko dvigne na 1797 MHz in to je osupljiv rezultat. To pomeni, da v vsakemigre, bo ta grafična kartica dala 60 FPS tudi pri najvišjih nastavitvah grafike. Značilnost modela je razumen hladilni sistem, ki se izklopi, če temperatura čipa ne preseže 60 stopinj. Tudi velik tovarniški overclock lahko imenujemo prednost.

  4. mesto - MSI GeForce GTX 1050 Ti GAMING X

  Med vsemi proizvajalci je MSI lahko ustvaril najboljšo kartico, ki temelji na čipu GTX 1050. Ta grafična kartica je bila na tem mestu na četrtem mestu v grafični kartici Nvidia. V primerjavi z modeli zgoraj, je poceni (stane samo 14-15 tisoč rubljev), vendar po značilnostih in zmogljivosti slabše. Značilnosti:
 • Pnevmatika: 128 bitov;
 • Pomnilniška frekvenca: 7000 MHz;
 • frekvenca jedra: 1354 MHz z overclockom na 1468 MHz;
 • Hladilni sistem TWIN FROZR VI ni dober.
 • Ena od prvih prednosti je tiho delo kartice. Če se ne naloži na maksimum, bo deloval dokaj tiho. Še posebej zadovolji šibko ogrevanje, tudi pri velikih obremenitvah. Ob testiranju modela na igri Far Cry 4 njeni oboževalci niso niti leteli. Pomanjkljivost modela je frekvenca pomnilnika - 128 bitov. S tem parametrom lahko dvomite v njegov igralni namen, saj imajo igralne plošče običajno višjo frekvenco vodila. Toda četrto mesto v oceni grafičnih kartic Nvidia je vsekakor vredno.

  5. mesto - GeForce GTX Titan X

  Zaključil je pregled modela GeForce GTX Titan X, katerega povprečna cena je 62.000 rubljev. Prav tako je zelo zmogljiva rešitev za igralne sisteme s 384-bitno pomnilniško kartico. Značilnosti:
 • frekvenca GPY: 1000 MHz zoverclocking na 1075 MHz;
 • Dejanska frekvenca pomnilnika: 7000 MHz;
 • Zemljevid ima 12288 MB pomnilnika, kar je njegova edinstvena značilnost. Seveda se pričakuje izjemno visoka zmogljivost, vendar glede na visoko ceno model ni zelo priljubljen na trgu. Pogosto ni potrebe po takšni dragi rešitvi. Za zagon sodobnih iger z maksimalnimi nastavitvami je na voljo dovolj rešitev, ki se nahajajo na 1-3 mestih v tej oceni delovanja Nvidia video kartic.

  V zaključku

  so se grafične kartice podjetja Nvidia vedno razlikovale po visokih in visokih zmogljivostih. Torej, pri izbiri te komponente je tudi zaželeno, da bodite pozorni na model družbe AMD. Moram reči, da je ocena video kartice Nvidia za prenosne računalnike drugačna. Konec koncev so mobilni čipi zelo različni od običajnih. Zato vam ni treba oblikovati te ocene za kategorijo prenosnih računalnikov.
 • Sorodne publikacije