Preverjanje besedil o napakah: najboljši programi, priporočila

Vsi, ki delajo z besedilnimi dokumenti, dobro vedo, da kakovostno in kompetentno sestavljeno besedilo v veliki meri določa zavest njegove percepcije občinstva. Brez razlike, objavljate objavo na internetu, spremljate predstavitev predstavitve ali kaj drugega. Po pismenosti lahko takoj sklepamo o osebi, ki je napisala besedilni del. In če je to pomembno pismo poslovnim partnerjem, potem je pismenost na prvem mestu. V tem primeru preverjanje besedila, popravljanje napak, ločil, pravopis postane tisto, kar je najprej posvečeno pozornost. Kako narediti tak pregled, če niste prepričani o svojem znanju jezika? To lahko storite na več načinov.


Preverjanje napak v besedilu in popravljanje napak: možnosti ukrepanja

Za začetek se morate odločiti, kaj je treba preveriti v pisnem besedilu. Če gre le za napake, črkovanje in ločila, lahko uporabite isto besedo, ki je priložena pisarniškemu paketu, ali pa uporabite pomoč številnih spletnih storitev.
V primeru testa edinstvenosti, na primer pri pisanju besedila za spletne strani ali pri delu na disertaciji, bo treba uporabiti specializirane programe. Razumete, da plagiatorstvo ni dobrodošlo.

Preverjanje besedila za ločila (napake) z uporabo Worda

Toda začnimo s standardnimi metodami. Preverjanje besedil o napakah je mogoče storiti prav v tej zadeviurejevalnik besed. Kljub dejstvu, da napačne besede, ki jih program poudarja ali samodejno popravlja, če je aktivirana funkcija samodejne korekcije, z ločili ni zelo dobro.


Dejstvo je, da preverjanje com (napake v besedilu so veliko take vrste) z uporabo Worda se zdi nekoliko nedokončano. Program pogosto predlaga, da se ločila, vključno z istimi vejicami, postavijo na mesta, kjer jih pravila ruskega jezika ne predvidevajo. Ste opazili modro podčrtano? To je ravno dokaz, da sistem samodejnega preverjanja meni, da je določen znak izpuščen (ali beseda case ni povezana z vsebino stavka). Preverjanje črkovalnih napak prav tako ni vedno na ustrezni ravni. Problem je v tem, da mnogi uporabljajo vnos tujih besed v ruski transkripciji (na primer Android in Android). Preskusni motor za takšne situacije se ne izračuna. Ustvarjalce urednika je težko obtoževati v nesposobnosti, vsaj zato, ker danes na svetu ni avtomatiziranega sistema preverjanja, ki bi deloval bolje kot kateri koli specialist ali učitelj ruskega jezika. Toda na njenem območju
Končno, če vam ni všeč samodejno preverjanje besedil za napake, lahko uporabite klic posebnega orodja tako, da pritisnete tipko F7 in nato preberete predlog za popravljanje besed ali možnosti zamenjave z drugimi. Po drugi strani pa je program neznanv slovar lahko dodate besede, da se jih nato ignorira (čeprav se besede uporabijo v ustreznih primerih, razen v izvirnih, boste še vedno dobili napako). Toda, ko pišete besedilo preko PCM-ja, lahko takoj pokličete tezaver, kjer je izbrana sopomenka besede ali ustrezna zamenjava.

Storitev «Yandex Speller»

Samoumevno je, da se preverjanje besedil zaradi napak lahko izvede tudi s pomočjo specializiranih spletnih virov.
Na primer, v storitvi Yandex Speller neposredno na spletnem mestu lahko preprosto vstavite ali ročno vnesete v posebno polje in kliknete gumb za začetek preverjanja. Deluje kot Word. Podobno lahko preskočite neznan sistem besed, ga dodate v slovarje ali uporabite druge možnosti.

Jezikovna orodja

Smo še en dober ponudnik storitev. Prav tako vstavi besedilo v posebno polje in opravi preverjanje.
Bodite pozorni na dno okna virov. Tukaj je povezava za prenos dodatkov v nekatere priljubljene brskalnike. Po namestitvi razširitev lahko preverjanje izvedete neposredno v njih, ne da bi obiskali spletno mesto sistema.

Preverjanje edinstvenosti z uporabo orodij in storitev Advega in Etxta

Končno, v primeru, ko morate preveriti besedilo za edinstvenost (plagiatorstvo), lahko uporabite dve priljubljeni pripomočki, ki delata na skoraj enakih načelih, vendar se razlikujeta seznam virov, na katere se izvaja postopek pregleda, in metodepreverjanje
Zaradi tega je lahko rezultat nekoliko drugačen, vendar ne toliko, kot da vpliva na končni rezultat. To so Advego Plagiatus in Etxt Antiplagius. Res je, da prvi program preverja dlje, čeprav ne manj učinkovito.
Mimogrede, zaradi nedavnega omejevanja dostopa do ruskih lokacij in storitev v Ukrajini se lahko preverjanje uporabe teh programov v tej regiji odloži do neskončnosti, programi pa včasih celo zamrznejo. V tem primeru nastavitve preprosto morate onemogočiti preverjanje na Yandexu, včasih pa tudi Rambler in QIP, ki ob preverjanju zahtevajo uvedbo captcha. To je samo rezultat, morda ni to, kar je v resnici. Ampak to je bolje kot ne. Samoumevno je, da je za pravilno delovanje teh pripomočkov v sistemu treba namestiti aktivno povezavo z internetom.
Poleg uporabe teh pripomočkov se lahko sklicujete na njihove spletne vire z istim imenom. Tudi tam morate v polje vstaviti besedilo in počakati, da se prikaže kontrolna točka, potem pa bo ustrezen rezultat izdan s podčrtanim stavkom, ki so vir plagiatorstva.

Priporočila za uporabo programov in storitev

Nazadnje je še vedno treba podati nekaj nasvetov o kvalitativnem testiranju. V prvem koraku je najbolje uporabiti Word ali podoben program. Če rezultat ni zadovoljen z vami, se lahko obrnete na zgoraj navedene brezplačne storitve. Za izračun odstotka plagiatorstva (če ga res potrebujete), morate namestiti ustrezne pripomočke (mesta naimajo najmanj trdi disk). In seveda, če imate možnost, da uporabite kateri koli drug program, ne iz danega števila, v tem ni nič strašnega, ker zgoraj opisanega postopka ne moremo obravnavati kot dogmo.

Sorodne publikacije