Osnove vohunske programske opreme v "TF2"

Team Fortress 2 - igra za multiplayer strelec, ki jo je izdal Valve leta 2007. Prvi del igre je izšel leta 1996 in je bil v teh letih sprememba priljubljenega Quakea. Toda pravi uspeh serije je prišel le z drugim delom. Zaradi dinamičnega in priročnega igranja, karizmatičnih likov, raznolikosti taktičnih odločitev in zanimivih nalog na bojišču, je igra postala pravi hit in sprostitev CS: GO je ostala glavna multiplayer strelec.

Mehanika igre

"TF2" je ekipni strelec, kjer potekajo bitke na različnih zemljevidih ​​med modro in rdečo. Ekipa, ki je po več rundah uspela dokončati nalogo na bojišču, zmaga. Igra ima deset možnih načinov igre, vsak z različnimi nalogami in različnim številom krogov za določitev zmagovalca. Igralec lahko izbere enega od devetih razpoložljivih razredov za igro: vojak, borec, mitraljez, zdravnik, ostrostrelec, skavt, gasilec, inženir in vohun. Razredi se razlikujejo ne le v naboru orožja, ampak tudi v hitrosti vožnje, zdravju in velikosti. Sposobnost, da en razred pripelje do več igralcev, večkrat poveča možne kombinacije ekipe, zaradi česar ni vsaka igra podobna prejšnji.


Spy Mechanics

Spy je najbolj nenavaden razred od vseh devetih predloženih. Večina razredov ima na voljo le tri orožje, vendar je špijunsko orožje TF2 nož-metulj, revolver, nevidna ura, komplet za maskiranje in žuželka. S pomočjo maskiranja lahko vohun dobi obliko članasovražnik poveljstvo in prodreti na njihovo ozemlje, uro nevidnosti zagotavljajo svojo indiskrecijo, žuželke zapreti in razbiti strukture sovražnika inženirjev, in udarec v nož v hrbet takoj ubije sovražnika. Vse to naredi vohuna izredno nevarnega in nepredvidljivega sovražnika, ki lahko v vsakem trenutku krši načrte ekipe nasprotnikov.

Kibersportna tekmovanja

Vendar kljub moči vohuna v "TF2" skoraj ni prisoten na tekmovanjih v kibernetskem športu. Ekipe raje brez tega sploh ne počnejo ali pa jih vzamejo kot eksperiment. Zakaj tako? Dejstvo je, da je zmožnost prikrivanja popolnoma neuporabna proti igralski ekipi, ki nenehno poroča drug drugemu o svoji lokaciji. Izračun prikritega nasprotnika ne predstavlja dela. Enako se zgodi z njegovo nevidnostjo - vidimo, da so nasprotniki manj in da vedo, da se nekje skriva vohuna, profesionalni kibernetičarji pokrivajo drug drugega, ne da bi mu dali priložnost za napad. Čeprav je vohun v konvencionalnih igrah zelo močan, se slabo prilega za kibernetske športe, kar pa ne pomeni, da je manj zanimiv za igro.

Sorodne publikacije