Multitronics UX-7 potovalni računalnik: navodila, pregledi

Računalnike za osebne avtomobile pred pol stoletja bi lahko šteli za fantastične. Takšno tehnologijo je potem začela obvladovati letalska in vesoljska industrija. Danes so se okoliščine spremenile v nepriznavanje, in večina sodobnih avtomobilov je že opremljena s tako preprosto, a tudi potrebno napravo iz tovarne. Toda kaj storiti lastnikom domačih avtomobilov, ki so bili dobavljeni brez te potrebne naprave? Multitronics UX-7 prihaja s pomočjo nizke cene, enostavne namestitve in kompaktne velikosti. Vzemimo si trenutek, da preučimo prednosti in slabosti te naprave.


Kaj predstavlja vgrajen računalnik za uporabnika?

Opozoriti je treba, da je ta model dobil zelo minimalistično zasnovo, ki ne zavzema veliko prostora na plošči in jo je mogoče namestiti povsod. Ta preprostost je bila dosežena s pomočjo izbire za prikaz treh znakov sedem segmentov. Povsem dovolj je, da odda vse potrebne informacije o gonilniku. Hkrati pa je zelo kompaktna.
Glavna enota, Multitronics UX-7, zbira informacije in dekodira kode napak, skrite pod pokrovom, in jih uporabnik sploh ne vidi. Torej, zunaj, ne bo vsakdo lahko razumel, kaj točno je bil ta stroj predmet izboljšanja.

Enostaven za namestitev

Ta model je uspel osvojiti številne začetnike motoristov. Razlog je bila izjemna preprostost namestitve. Dejstvo je, daV tem računalniku ni priključkov za priključitev dodatnih senzorjev. Vse informacije prihajajo neposredno iz diagnostičnega avtomobila avtomobila, ki ga tudi ne morete povezati z novim. Po priključitvi je potrebno varno pritrditi centralno enoto in prikazati prosti prostor za stikalo.


Pri nameščanju Multitronics UX-7 ne bi smelo biti težav. Uporabniški priročnik vsebuje vse nianse za nastavitev in umerjanje. Če vaša izbira zahteva prihranke pri stroških, potem boste s tem modelom dobili dvakrat - prvič na nakup računalnika na krovu, zaradi nizkih stroškov, drugi pa - pri namestitvi, saj lahko to storite sami, brez pomoči drugih.

Kako voznik javi napako

Kljub nekaterim uporabnostim, majhen zaslon prav tako nalaga določene omejitve. Na primer, izhodne kode napak bodo predstavljene v obliki trimestnih številk. Da bi ugotovili, katera naprava ali vozlišče bo signalizirala napako, boste morali pogledati v tabelo. Ta manipulacija se bo seveda morala zaključiti le, če tabele še ne poznate srca. Sčasoma se zapomnijo najpogostejše napake v Multitronics UX-7 in potreba po tabeli izgine.
Poleg vizualnega prikaza informacij je na voljo tudi zvočni signal, ki omogoča pravočasno opazovanje odstopanja pri delu avtomobila. V stanju pripravljenosti lahko zaslon prikaže druge informacije, potrebne za postopek premikanja. To bi lahko bilotrenutno napolnjenost akumulatorja, preostalo gorivo v rezervoarju za gorivo in celo nadzor hitrosti. To funkcijo bomo podrobneje analizirali.

Sporočilo o načinu hitrosti

Ker vgrajeni računalnik Multitronics UX-7 lahko prejema informacije o trenutnih hitrostih neposredno iz računalnika, se je proizvajalec odločil, da bo to funkcijo uporabil v korist voznika. V spodnji vrstici je nastavitev določenega indikatorja hitrosti, ko se bo križišču izdal kratek pisk. Kako lahko to izgleda v praksi? Recimo, da ste nastavili pisk na 60-kilometrskem presečišču. V tem primeru, če greste okoli mesta in slišite zvočni signal, boste vedeli, da so začeli presegati hitrost, tudi če ne gledate plošče. Ponovno klicanje vas bo opozorilo na zmanjšanje hitrosti na zahtevano raven.
Nasprotno, na poti boste lahko slišali, ko bo hitrost gibanja prenizka, in lahko motijo ​​druge udeležence, ki gredo z vami v eni stezi. Pravilna uporaba te funkcije bo v veliki meri zmanjšala verjetnost prekoračitve globe in omogočila manj odvračanja pozornosti na merilniku hitrosti med vožnjo.

Posodabljanje vdelane programske opreme

Proizvajalec je omogočil posodobitev programske opreme naprave. Skupaj z nadgradnjami se lahko pojavijo nove funkcije, ki bodo razširile zmogljivosti vgrajenega računalnika Multitronics UX-7. Za izvedbo nadgradnje morate imeti poseben izvorni kabel, ki vam bo omogočil povezavo naprave z računalnikom prek USB-ja. Sledenje preprostim navodilom,lahko izvedete vse potrebne operacije.

Proizvajalčeve specifikacije

Kot pri vsaki drugi tehniki je proizvajalec priskrbel seznam osnovnih specifikacij, na podlagi katere naprave in naprave, ki naj bi se priključil in konfiguriral.
Med njimi so najpomembnejše naslednje:
 • Moč za napravo je sprejemljivo območje napetosti od 9 do 16 voltov.
 • Poraba pripomočka pri delu ne bo presegla 015 amperov.
 • V stanju pripravljenosti naprava porabi približno 0018 amperov.
 • Zelo prijetno je, da računalnik deluje pri temperaturah od -20 do +45 stopinj. Vendar pa pregledi kažejo, da je ta obseg lahko višji.
 • Napravo lahko prevažate pri temperaturah, ki niso nižje od -40 stopinj in ne višje od +60.
 • Na voljo je oranžna ali zelena barva sedemsegmentnega indikatorja, ki prikazuje informacije o vgrajenem računalniku Multitronics UX-7. Navodila za nastavitev izhoda posameznega parametra so v dokumentaciji.
 • Ko se je seznanil z glavnimi značilnostmi, je že mogoče določiti dokončen zaključek. Kaj pa na računalnikih na vozilu?

  Pozitivne točke, ki jih zaznamujejo uporabniki

  Glavna prednost tega računalnika v vozilu se imenuje veliko nizkih stroškov. Že za to bi mu bilo mogoče odpustiti nekaj majhnih težav, vendar pa niso toliko. Konec bolj podrobno, poglejmo malo kasneje. Torej, za relativno majhno ceno, uporabnik prejme napravo, ki lahko glede na znamko vozila meri do 66 različnih kazalnikov. Primerna jevečina rednih avtomobilskih forumov, in opazijo, da je takšen kazalnik povsem sprejemljiv in vam omogoča izdelavo potrebne diagnostike vozila na cesti, kot tudi spremljanje njenega stanja.
  Še ena pomembna pozitivna točka je zmožnost ponastavitve ene ali druge napake. Po signalizaciji okvare lahko ponastavite podatke v računalniku in blokirate nadaljnje signale. To je potrebno, da se upošteva okvara, da se vaš tečaj prinese v najbližji servisni center. Če sporočila o motnjah ne izklopite, lahko ECU blokira nadaljnje premikanje, kar lahko privede do nepredvidenih posledic. Toda, če ste prepričani v svojo moč, lahko popolnoma blokirate to blokiranje z računalnikom. V podobnih situacijah uporabniki Multitronics UX-7 pišejo mnenja na forumih in jim povedo, kako je ta funkcija pomagala pri varčevanju. Tretji plus se je že obravnaval - preprosto ga je namestiti. Brez izletov na storitve in stroški dodatnega denarja - vsa dela se izvajajo neodvisno. V primeru Multitronics UX-7 postaja namestitev hitrejša in bolj zabavna kot pravo delo.
  No, četrto pozitivno se lahko imenuje dejstvo, da po mnenju uporabnikov, tudi v ledenih zimskih dneh, ko temperatura pade pod -20 stopinj, naprava še naprej deluje v običajnem načinu. Ne ve, kako škodljiv je, vendar pa še ni zaznanih napak zaradi zelo nizkih obratovalnih temperatur. To je drugopotrjuje zanesljivost modela.

  Proti tega računalnika na krovu

  Morda so dvoumni odzivi posledica prikaza, skozi katerega so prikazani dogodki. Če so nekateri uporabniki zadovoljni z minimalističnim dizajnom, se drugi soočajo s problemom, ko je določena koda, ki je prikazana na zaslonu, potrebno poiskati tabelo dobesedno za volanom. Druga pomanjkljivost je slaba združljivost z avtomobili, ki niso na seznamu, ki ga priporoča proizvajalec. Seznam je precej kratek in vključuje le nekaj znamk domače proizvodnje. Seveda, z naključnim protokolom prenosa podatkov, bo računalnik Multitronics UX-7 deloval na vsakem avtomobilu, vendar je njegova funkcionalnost lahko zelo poenostavljena.

  Sklepi

  Ta model avtomobila na vozilu računalnika je najbolj primeren za lastnike domačih strojev zadnjih generacij. Namenjen je varčevalcem, saj ima nizke stroške in je enostaven za namestitev.
  Uporabnik potrebuje dober spomin za številke, da se spomni, kaj pomeni ta ali tista koda napake. Če je naprava pravilno nastavljena, bo v realnem času prikazala zahtevane parametre in celo dala zvočne nasvete. Multitronics UX-7 bo odlična rešitev za začetnike motoristov, vendar je ne smete opredeliti kot končni cilj. Ne pozabite, da ga lahko kadar koli zamenjate z bolj informativnim računalnikom, na primer z uporabo naprave Android kot zaslona.

  Sorodne publikacije