Kateri usmerjevalnik je primeren za Rostelecom? Kaj je Wi-Fi router potreben za Rostelecom

Rostelecom je zanesljiv ponudnik različnih storitev, kot so internet, celične komunikacije in interaktivna televizija. Uporabljajo jih številni ljudje. Internetna povezava je prek usmerjevalnika. Vendar oprema morda ne bo uspešna, zaradi česar je dostop do interneta omejen. Kateri usmerjevalnik je primeren za Rostelecom, kot je opisano v članku.

Ponudba podjetja

Rostelecom svojim strankam ponuja opremo za najem. To velja za modeme, usmerjevalnike, optične ONT terminale. Vendar te naprave ne izda ponudnik. Naprave izdelujejo tako znane družbe, kot so Asus, TP-Link, D-Link, Apple, Netgear. Ampak ne vsi vedo, kateri usmerjevalnik je primeren za Rostelecom?


Pomembno je, da je naprava kakovostna in zanesljiva. Nič manj zaželena značilnost je preprosta nastavitev. Vmesnik večine naprav je dostopen, tako da lahko ljudje sami vzpostavijo povezave.

Izbira

Kaj je usmerjevalnik potreben za Rostelecom? Mnogi želijo izbrati kakovostno, udobno in hitro napravo. Vendar pa proizvajalci težko združijo vse funkcije v eni napravi. Običajno v usmerjevalniku s priročnim in razumljivim vmesnikom, minimalnim številom funkcij in načinov.
Uporabniki korporacijskega omrežja naprave ne morejo konfigurirati v nekaj klikih, ker to zahteva izkušnjo. Zato je pomembno izbrati ustrezno opremo.

Zamenjava

Če je zamenjan WiFi usmerjevalnikRostelecom mora upoštevati uveljavljene zahteve za svoje naprave. Če bo oprema uporabljena za zabavo in standardno delo z običajnimi aplikacijami, igricami, brskanjem po spletu in filmi, se bo število povezanih naprav zmanjšalo.


Standardni usmerjevalniki s klasičnimi značilnostmi so primerni za te ljudi. Pri hitrih povezavah pa morate upoštevati hitrost internetnega prometa in kupiti modem, ki izpolnjuje te značilnosti.

Ustrezni usmerjevalniki

Kateri usmerjevalnik je primeren za Rostelecom? Njegov videz je odvisen od hitrosti, hitrosti interneta. Samo, če bodo lastnosti opreme delovale pravilno. Internetna povezava:
 • S tehnologijo GPON (PON).
 • Zahvaljujoč povezavi ETTH.
 • Tehnologija ADSL.
 • Če je povezava izvedena s prvo tehnologijo, se optična vlakna izvedejo v prostorih zaradi terminala "Rostelecom", ker so terminali ločeni od ponudnika. Proizvajalci naprav s to funkcijo vključujejo Eltex, Huawei, ECI in D-Link. Uporabnike zanima povezava modema z ETTH povezavo z uporabo optičnega kabla. Kateri usmerjevalnik je primeren za Rostelecom? Znamka Zyxel je primerna za to. Imajo uporabniku prijazen vmesnik. Če uporabljate 3D tehnologijo, bodo naprave D-Link in Sagemcom delovale.

  Za tehnologijo ADSL

  Če je internetna povezava prek telefonske linije, potem za pravilno izbiro napravemorate poznati standard povezave. To je lahko v Prilogi A ali Prilogi. Za učinkovito delovanje morate kupiti model s štirimi vrati. To bo priročno, še posebej, če obstaja televizija iz podjetja. Bolje je izbrati takšne usmerjevalnike za Rostelecom kot Intercross, Sagemcom in D-Link.

  Z ETTH-povezavo

  Ta možnost povezave vključuje povezavo internetnega kabla z omrežno kartico računalnika. Če imate doma računalnik 2, potrebujete usmerjevalnik. V teh primerih bo ustrezala katera koli naprava, ki ustreza hitrosti internetne povezave. Izberete lahko 4-portni usmerjevalnik z dostopom do interneta.
  Konfiguracija opreme po tej tehnologiji je praktično enaka kot na telefonski liniji. Kabel mora biti povezan z WAN ali INTERNET priključkom in nato izvajati nastavitve PPPoE v skladu s klasično shemo. Če prej niste morali konfigurirati usmerjevalnikov, bi se znamka Zyxel ujemala. Ta oprema ima samodejni vmesnik.

  Za GRON

  Za take naročnike se povezava z omrežjem izvaja z optičnim terminalom. Naprave morajo biti iz Rostelecoma, saj so prikazane pod tem ponudnikom. V tem primeru je najbolje, da se seznanijo z informacijami na spletni strani za nakup primerne naprave.

  Zamenjava

  Če kupite WiFi usmerjevalnik za Rostelecom, ga morate pravilno namestiti. Zamenjavo opravi nova naprava z avtomatsko funkcijo brezžične komunikacije. In vse je ročno. To ne zahteva klica čarovnika, ker morate povezati napravo in nato z njimilahko ga uporabite.
  Za izvedbo preklopa usmerjevalnika je treba preveriti, ali so vsi osebni podatki. Če je prisotna, je treba izvesti konfiguracijske nastavitve na podlagi naslednjega algoritma:
 • Kabel mora biti priključen na vrata WAN. Ponavadi je označena z ločeno barvo.
 • Naprava mora biti priključena s preklopnim kablom na vrata LAN, ki se nahajajo.
 • Napajalni adapter morate priključiti.
 • Nato pritisnete gumb za vklop.
 • Če je indikator na sprednji strani vrat WAN osvetljen, je oprema pripravljena za uporabo.

  Ustrezni usmerjevalniki

  Za izbiro primernega usmerjevalnika za Rostelecom morate ugotoviti, katere naprave so povezane s svojo tehnologijo. Te informacije so objavljene na spletni strani podjetja. Kliknite na razdelek »Za sebe«, izberite »Podpora« in nato »Domači internet«. Nato morate poiskati povezavo »Oprema«, na katero morate iti. Odpre se stran, podobna katalogu spletne trgovine. Tam bodo predstavljene vrste WiFi usmerjevalniki "Rostelecom", ki delajo v njihovi regiji, tako da mesto mora izbrati kraj bivanja. V vsakem območju so lahko razlike v uporabljenih napravah. Na primer, v Moskvi se uporablja Upvel, v drugih pa D-Link, Sagemcom, Zyxel. Toda, če se takšne blagovne znamke ne uporabljajo v svoji regiji, potem nastavitev opreme ne bo delovala.

  Splošna priporočila

  Pri nakupu naprave se morate osredotočiti na močbrezžični kanal, naprava za hitrost povezave in številka vrat. Lahko se obrnete na tehnično podporo, da ugotovite, kateri usmerjevalnik bo ustrezal. Pogosto strokovnjaki ponujajo modele, ki so na voljo strankam s povezljivostjo. Po drugi napravi pa ne svetujejo. Posebni Wi-Fi routerji podjetja Rostelecom so tudi zanesljiva oprema, ki jih je mogoče najeti tudi v podjetju.
  Zaželeno je, da se seznanite z več lokacijami, ki imajo pregled strank. Pogosto vam to omogoča pravilno izbiro. Nekateri viri zagotavljajo nasvete za nakup opreme. Usmerjevalnik ima običajno navodila, ki vam omogočajo pravilno konfiguracijo opreme. Običajno se spopadanje z delom z njimi lahko začne tudi pri začetnikih. Tako za Rostelecom lahko ustrezajo različni usmerjevalniki. Morate razmisliti, katere naprave priporočajo strokovnjaki, saj bo internet visoko kakovosten.

  Sorodne publikacije