Volvo S60 Cross Country: opis, specifikacije, testna vožnja, pregledi

Volvo S60 Cross Country je avto, ki izgleda kot magnet, ki pritegne pozornost. Ne moremo ga imenovati navadna poslovna limuzina. Ta Volvo model je športen, močan, privlačen avtomobil s kakovostjo off-road in maksimalno varnostjo. Vendar pa je to le majhen del koristi, ki se lahko prilegajo enemu stavku. Prednosti v limuzini so veliko več. Ampak vse je v redu.

Videz
Če pogledamo na Volvo S60 Cross Country, je najprej zaščiten obod okrog oči, narejen iz nepobarvane plastike, prekrit s kromovimi vložki na pragih in odbijačevih, povečal pa se je tudi za 6,5 ​​cm (v nasprotju z navadna limuzina S60). Razdalja med tem avtomobilom je 20,1 cm, tako da je višino avtomobila mogoče oceniti s prostim očesom.

Treba je omeniti, da so bili za ta avto narejeni kolesi z edinstveno zasnovo (na voljo so 18. in 19. premeri). Visoko profilne pnevmatike prav tako pritegnejo pozornost, kar pomaga zmanjšati hrup med vožnjo po slabih cestah. Eden ne more, vendar bodite pozorni na integrirane izpušne cevi, uspešno poudarjajo močan, pomemben videz tega stroja. Utripajoča rešetka hladilnika, okrašena z mrežo z velikimi odprtinami, izgleda odlično. Nekatera mišičastost podobe daje robovom nekaj konveksnih dolgih pokrovov. Posebna izraznost oblikovanja pa je dodana odsekom z ozkimi LED meglicami in glavno optiko čiste oblike.

Notranja oprema

Notranjost Volvo S60 Cross Country je zasnovana na najvišji ravni. Notranjost je enaka kot v klasični limuzini S60. V procesu obdelave so bili uporabljeni najboljši materiali, vendar so oblikovalci modela opozorili ne le na njihovo kakovost, ampak tudi na ergonomijo. Rezultat je bil zelo premišljen in najbolj udoben salon. Najprej je na voljo večfunkcijski volan s tremi kraki, velik LCD zaslon informacijskega in multimedijskega sistema, elegantna in izvirna armaturna plošča ter nekoliko obrnjena vozniška sredinska konzola z velikim številom stikal in gumbov, ki pa sploh ne motijo. Vse je na svojih mestih in mogoče je voditi nadzor v upravnih organih.

Udobje

Volvo S60 Cross Country ima odlične električne stole za volan, ki zagotavljajo visoko stopnjo udobja. Takšni sedeži se enostavno prilagajajo anatomskim značilnostim vsake osebe. Mimogrede, mimogrede, lahko sprejme tri potnike, vendar je čim bolj udobno, se ne bodo počutili skozi "pritisk" stropa. In novi "Volvo" ni zelo zmogljiv. Vendar pa je to poslovna limuzina in za njega je normalno, da je prtljažnik 380 litrov. Poleg tega je mogoče zadnje sedeže zložiti in povečati. V podzemni prtljažnik, mimogrede, je ploščad in majhen nabor orodij za popravilo. Čeprav nekateri menijo, da bi bilo bolje, da bi tam polnopravni rezervnih. To bi bilo razumno, če bi upoštevali terenski značaj avtomobila.

Varnost

Novi "Volvo", kot vsi ostaliavtomobilov švedskega proizvajalca, je značilna visoka raven varnosti. Ni presenetljivo, ker je to vizitka podjetja. Seveda ima ta sodoben avtomobil tako vsakodnevne tehnične lastnosti, ABS, ESP, EBD itd. Veliko bolj zanimivo je lastniški sistem City Safety, ki je odgovoren za aktivno varnost. Gre za vrsto senzorjev, nameščenih nad vetrobranskim steklom. Nenehno berejo informacije o vseh predmetih, ki so pred avtomobilom, kar se takoj prikaže na monitorju.
Poleg tega so vsi sedeži opremljeni z varnostnimi pasovi z zategovalniki. Obstajajo tudi stranske in sprednje blazine, pa tudi "zavese". Na voljo je funkcija ustavitve, sistem za pomoč pri dviganju in spuščanju, zadnji parktronic, nadzor "slepih" con, kot tudi tempomat s funkcijo izbire hitrosti) in pomočnik, ki nadzoruje stanje voznika. Seveda to ni vse. Ampak dovolj je, da se spomnimo rezultatov testa trka EuroNCAP, da bi razumeli, koliko je ta Volvo (crossover limuzina) zanesljiv. Navsezadnje je prejel največ 5 zvezd varnosti, kar še enkrat potrjuje brezhibno podobo koncerna.

Dizelske enote

"Volvo" - crossover limuzina, ki je na voljo s tremi motorji. Od tega dva delata na dizelsko gorivo. Eden od njih je nameščen pod različicami pogona na prednjem delu motorja. To je 190-močni 2,4-litrski turbodizelski motor D4 iz znane linije Drive-E. Avto s takšnim motorjem pod pokrovom se pospeši za 8,9 sekunde do 100 km /h. Njegov maksimum pa je 205 km /h. Pri 100 "kilometrih" kilometrov je le 6,8 litrovdizelsko gorivo. In na cesti - približno 5. Ta motor deluje v tandemu s 6-stopenjskim "avtomatskim strojem". Toda pod pokrovom vseh različic pogona na vsa kolesa je nameščena 181-litrska 2,4-litrska enota. Ponuja se tudi v parih s 6-avtomatskim menjalnikom. Ampak ima večji strošek. Mesto je približno 8,5 litrov goriva, in ob poti - 5,3 litrov. Model "sto" s to enoto pospeši v 10,2 sekunde. Največja je omejena na istih 205 km /h.

Bencinski motor

Ponuja se v eni različici. Toda "Volvo S60 Cross Country" z bencinskim motorjem je veliko močnejši. Zato je 4-valjni turbopolnilni motor nameščen na različici s štirikolesnim pogonom. Njegova prostornina je 2,5 litra, moč pa je 245 konjskih moči. Deluje v tandemu z 8-stopenjskim "avtomatom". Poraba motorja je kljub svoji moči precej skromna. Pri 100 "mestnih" kilometrih je manj kot 9 litrov. In ob poti - okoli 5,5 litrov. Dinamika pri tem zadovoljuje, saj oznake v 100 km /h puščici dosežejo 6,7 sekund po štartu. Največja pa je omejena na 210 km /h.

Dopolnitev

Ne moremo govoriti o opremi, ki se ponaša s to elegantno crossover-limuzino. Komplet vseh treh - Summum, Kinetic in Momentum. In tudi z zgledom prvega, ki je najbolj ekonomična možnost, je mogoče prepričati, da ima avto resnično vso potrebno sodobno opremo za voznike. Popoln seznam funkcij, možnosti in tehnik izračuna več deset naslovov. Omeniti je treba le nekaj. V notranjosti, na primer, je kabinski filter, parkirno ogrevanje,elektronska klimatska naprava, ogrevanje zadnjega stekla, laminiranje vetrobransko steklo, alarmni sistem z več senzorji, imobilizacijo, LCD z daljinskim upravljalnikom, dodatno razsvetljavo "na poti domov" (vključeno po odprtju vrat v temi), polni moči in zaščite ključavnice mehanski oddelek. Tudi kaljenega stekla uporablja. Ni treba posebej poudarjati, da prisotnost prilagoditev toplotnih sedežev in ogledal. Obstajajo tudi avdio zmogljivosti, 5-palčni barvni zaslon, CD-predvajalnik, jack, analogna ura, naslon za roke, osvetljene stranska ogledala in opcijsko avtomatski vklop nevtralne mere (vključno z vsebino zavor več kot 5 sekund, ko ste prenehali). Čeprav je videti na tem seznamu, lahko razumeli bogastvo avtomobilske opreme, in v resnici ni niti 1/5 vseh razpoložljivih tehničnih strojev rozinami.

, na cesti

Zdaj se lahko pogovorite in ki so pokazali na kateri strani avtomobila Volvo S60 Cross Country preizkus pogona. No, teren limuzina že poskušali veliko motoristov. Gotovo ceni novosti izključno pozitivni. 2,5-litrski motor je kot nalašč ta stroj. To pa potegne iz vseh vrtljajih na minuto, omogoča spretno manevrirati v absolutno vsakem okolju. In to ne stane, je mit. Tudi v najbolj nepredstavljivo hitrostjo, "konjske dirke" in igre na srečo naprej proti golu in poraba ne bo presegla 12 litrov na 100 kilometrov. 20,1-palčni tal - to je pravi zastava zaupanja v avtu. In vzmetenje je nesmrten. Nasprotno, vsako novo jamo inNjena ovira je vožnja do "stiskanja vzvodov". Popoln avto za rusko taljenje. Tudi za zimo. Popolna vožnja se kaže na najvišji ravni. Poleg tega v naravi vožnje ni športne agresije in ostrine. Avto se obnaša zelo nežno, lahko celo rečete bonus. Vendar so impresivne specifikacije in popolnoma prilagojene nastavitve podvozja še ena vizitka Volvo.

O prednostih

Lahko bi že zagotovili, da so Volvo S60 Cross Country specifikacije zelo močne. Zdaj morate paziti na ocene, ki ostajajo pravi lastniki tega avtomobila. Ljudje pravijo, da v prvih dneh sploh ne želim vklopiti avdio sistema - toliko se sliši robot motorja. Ampak ne glasno, ampak pridušeno, kot da bi bilo pod blazinami. Na račun rednih glasov elektronskih sistemov, ki sledijo slepim conam, razdalji pred avtomobili in oznakami, občutek, da je "Volvo" navdihujoč predmet. Salon je na splošno zelo udoben. In zelo ergonomsko. Njegova končna obdelava lahko zadovolji tudi skeptike prepričanih. Vsi lastniki upoštevajo pozornost sedeža. Vozniki pri dolgih dolgih potovanjih zagotavljajo, da se hrbet sploh ne utrudi. Zdi se, da fotelj pridobi obrise profila človeškega telesa, tako da ga celo ne želi. Tudi za potnike zadnje vrste so ustvarili najbolj udobne pogoje. Obstaja udoben naslon za roke z dvema držaloma za pijačo in nišo za vse vrste stvari, osvetlitev, ogrevanje, vtičnica za 12V,prezračevalni deflektorji. Na splošno je odličen večnamenski avto. Ne padec za dušo, lahko samo poslovneži, ki je pomemben ogromen prtljažnik. Ampak to je poslovna limuzina in njegovo imenovanje je povsem drugačno.

Ali obstajajo slabosti?

Da, vendar se njihove prednosti prekrivajo. Vendar ljudje ob odhodu na preglede Volvo S60 Cross Country še vedno omenjajo pomanjkljivosti. Pravijo, da so v off-road novosti obstajale vse slabosti, ki so bile prisotne v "asfaltni" različici. Takšni ljudje vključujejo ozek rez za noge, nelogičen vmesnik multimedijskega sistema, kratek pokrov prtljažnika in preobčutljive zavore. Vendar pa je slednje bolj značilnost kot pomanjkljivost. Da, zavore so "majhne", zelo mehke, tako da najprej vsi vozniki, ki so navajeni na druge avtomobile, ob pritisku uporabijo preveč prizadevnosti.

Stroški

O ceni v podjetju Volvo S60 Cross Country bi rad nazadnje omenil. No, off-road novost ponuja uradni trgovec od 224 milijonov rubljev. Za to ceno bo oseba dobila različico avtomobila s štirikolesnim pogonom z 2,5-litrskim bencinskim motorjem v celotnem Summumu. Trenutno je to najbolj ugodna ponudba. Kljub precej visoki ceni, je ta avto v veliko povpraševanje. Tako ima vse možnosti, da postane najbolj izvirna in iskana limuzina švedskega proizvajalca. Poleg tega tega sploh ni treba dvomiti, saj so tudi v sedanji krizi na tisoče izvodov novih izdelkov našli svojega kupca.

Sorodne publikacije