Motorola Radio: Opisi, navodila in pregledi

Portatyvnыe ratsyy Motorola predstavlenы na trgu v širokem assortymente, hvala za chemu tehnik za dannoy znamka yspolzuyut raznыh na področjih dejavnosti, - da ohrannыh podjetja za rekreacijo, igre lov in rыbalky. Kompaktnыe radijska postaja trakovi PMR - samыe Primeren je za radyoobmena, saj je trebuyut ne Rossvyaznadzora dovoljenje. Da bi popravili s Choice Vredno opyratsya na provedёnnoho Testiranje Rezultati za kotorogo vыbyralys portatyvnыe ratsyy Motorola.

Izbira ratsyy vredno zakaj Motorola?

Skoraj stoletja obstoja protyazhenyy podjetja Motorola podderzhyvaet velykolepnuyu reputatsyyu med potrošniki. Kakovost izdelkov nenehno povыshaetsya inženir, rabotayuschymy Zmanjšanje habarytov ratsyy z Motorola Shranjevanje in kakovosti, moči signala.


, v mirovanju radio Motorola pryvlekayut potrošniki prekrasnыm sootnoshenyem cena - kakovost in široko funktsyonalom.Na sehodnyashnyy dan oryentyruetsya podjetje za razvoj in izdajo novyh modelov ratsyy.

Motorola T80

Samыmy prostыmy in massovыmy schytayutsya ratsyy Motorola serije T3-T8. ONI otnosjatsja za эkonomklassu: Model E4 lahko kupite rubljev za 1300-1800, določena T6 - 1500 rubljev. Model T3, pa se uporablja prydёtsya Iskanje /, saj je proizvodnja z njo snyaly pred nekaj leti.

Ratsyya Motorola T80

kakovost Peak, zanesljivost in zaščita takega uslovyy pohodnыh učinka - potem je nekaj otlychaetsya ratsyya dannoy Motorola modela. Vodonepronytsaemыy stavba, veliko funkcij in komunikacijske polmeru 10 kilometrov pozvoljajutZahtevaj эkstremalnыh radijsko postajo v smislu komunikacije in ostavatsya kadar koli na svetu.


Uporaba ratsyy Motorola TLRK TR 80 Extreme ne zahteva oformlenyya licenco. Radijska postaja osnaschaetsya zaslon na tekoče kristale, lahko podderzhyvat Business 8 kanalov komuniciranja in peredaёt signala na razdalji do 10 kilometrov. Vstroennыy diod fonaryk in vlago zaschyschёnnыy vplivov iz stavbe pozvoljajut Zahtevaj ratsyyu Motorola T80 v vsaki situaciji.

Značilnosti ratsyy

ratsyy modelov Motorola merjenja T3-T8 эlektronnaya odynakovaya osnove, saj je laž osnaschayutsya ene in iste teme mikroprocesorja, nekaj obъyasnyaet Neko podobnost značilnosti in pomanjkljivosti. Samo Otlychaetsya razv nekaj T6 - več kot IIa bolj priročno v operaciji in pryvlekatelna vneshne.Esly sravnyvat analogi z drugim zaznamuje z ratsyyamy Motorola sopostavymы Gears Jet mini, Vortex in Midland, prychёm Nekateri jih Iz Motorola ustupayut tehničnih značilnosti in prevoshodyat na tsene.Dlya sporočila presnova v radyoэfyre dovolj yspolzuemыe ratsyy Nastavi vse na eni frekvenci in ubedytsya obsega, nekaj za vse prestave zaprohrammyrovanы odynakovыe subkodы.V kachestve akumulator ratsyy Motorola TLKR T80 Extreme 4, kot se Vloge lahko uporabljajo dosledno Ser nёnnыe AAA Tip baterije, nikelj-metal-element hydrydnыy POWER na ёmkostyu 600 mA /h in napetosti 4,8 V. "Myzynchykovыe" ustanavlyvayutsya baterije v primeru otsek posebnega ratsyy.Akkumulyator, kako in baterije velikosti AAA ustanavlyvaetsya Šele ko otklyuchёnnom POWER , Izhod bi sicer ratsyya IZ mestu. modeliT6 in T8, za razliko od drugih modelov, se lahko polnijo tako v "steklu" polnilnika, kot tudi ločeno - samo z baterijo, ki je nameščena s pomočjo posebnih plastičnih vložkov v "steklo". Drugi modeli nimajo take funkcije.
V prejšnjih modelih, T3 in T4, so se Motorola-jevi dodatki in slušalke uporabljali kot snemljive posnetke - držalo, racionalizirano ohišje z originalno zasnovo, večsegmentni zaslon in ergonomski kontrolni gumbi.

Polnilec in napajalnik

V kompletu modelov T6 je polnilec IXTH4016A, opremljen s posebnim steklom na dveh radijskih postajah in napajalnikom z maksimalnim tokom 300 mAh in napetostjo 9 V. Polna poraba energije izpraznjene baterije Ta polnilec se ponovno vzpostavi v 2-3 urah, kar je zelo dober indikator za radijske aparate istega razreda. Motorola navodilo za uporabo določa čas, ki je potreben za popolno polnjenje baterije - 16 ur. Ta razlika v teoriji s prakso je razložena z dejstvom, da se v steklu prižge LED rdeča luč, dokler je v polnilniku radio, medtem ko raven napolnjenosti baterije ne vpliva na njeno delovanje. , ki je namenjen za zunanji vir z napetostjo 9 V. DC se uporablja v delih napajanja Motorola T6predhodniki - modeli T3 in T4. Kljub temu ima svoje slabosti.

Razpon dirk

V podatkih o potnih listih obroka proizvajalec določi polmer delovanja. Z močjo 0,5 W je maksimalna razdalja med dvema postajama enega modela od 5 do 10 km, odvisno od posameznega radia, obseg komunikacije pa se spreminja na presečnem terenu in v mestu, pa tudi v stavbah med etažami in doseže največ 500 metrov. Podobne nedoslednosti s podatki, navedenimi v potnem listu, se zaznajo pri testiranju na terenu katere koli druge radijske postaje Motorola.
Na zaslonu Motorola so prikazani različni podatki, vključno s stopnjo napolnjenosti baterije, številko kanala, podkoda (če je omogočena) in drugimi načini, ki jih uporabnik aktivira in uporablja.

Značilnosti dela s podkodami radia

Pri prenosnih žarkih, ki delujejo v območju PMR, je ena od koristnih in ločenih funkcij podkoda, namenjena za potovanja na prostem, turizem, radijske komunikacije na kratke razdalje v mestu - na primer med sosednjimi državami hiše ali stanovanja.Programiranje podkode vam omogoča, da odpravite motnje in počistite radijsko izmenjavo, tako da poslušate druge radijske postaje, ki delujejo na isti frekvenci. V modelih Motorola serije T3-T8 lahko določite 121 kombinacijo različnih podkodov na osem razpoložljivih kanalih - 83 DCS kod in 38 CTCSS kod. Na splošno je na voljo 968 različnih kombinacij, vsak od teh modelov je opremljen z načinomPreglejte vse razpoložljive kanale - 8 za vsak radio. Naprava samodejno ustavi optično branje na kanalu, na katerem se izvaja radijska izmenjava. Splošna pavza za skeniranje signalizira zvočni signal, po katerem se aktivira sprejem, to je poslušanje oddane frekvence.

Skupne napake za vse modele

V načinu prenosa podatkov so vsi brezžični oddajniki Motorola omogočeni. V praksi se to doseže na naslednji način: po neprekinjenem delovanju radia v načinu prenosa za 60 sekund se samodejno izklopi. Na zaslonu se pojavi utripajoča ikona "transfer" in pred zaustavitvijo se zasliši glasen pisk. Ikona na zaslonu zasveti, ne da bi utripala, če naprava normalno deluje brez začasnih preobremenitev. Varnostni način, ki ga uporabljajo Motorola žarki, varuje izhodno stopnjo oddajnika pred motnjami in okvarami v primeru preobremenitve in pregrevanja. Ta element na visokofrekvenčnih močnostnih tranzistorjih je najbolj draga in kompleksna oblika, ena izmed slabosti modela Motorola T3, T4, T6 in T8 pa je omejiti prenos signala za eno minuto. Ponovljen dostop do zraka je možen le s premorom za nekaj sekund. Takšna naprava ne dopušča prenosa velikega obsega informacij drugemu korespondencu, vendar se s takšnimi nameni uporablja radio Motorola izjemno redko.
Podatki o potnem listu in polje naprave kažejo območjeKomunikacije v idealnih pogojih: v jasnem sončnem vremenu s popolno vidnostjo naročnikov pri temperaturi 20 oC brez padavin in brez motenj, kot so drevesa, zgradbe, električni vodi. Ta parameter je teoretičen za določeno valovno dolžino - 70 centimetrov. Z močjo signala 0,5 W je dejanska komunikacijska razdalja v gozdu 2-3 km, na polju 3-4 km, na morju 5-6 km, v mestu 500-600 metrov, kar je standardno za vse PMR radijske postaje Motorolina uspešnost se v primerjavi z ostalimi blagovnimi znamkami z najboljšimi tehničnimi lastnostmi in cenovno ugodnejšo ceno razlikuje. Komunikacijski obseg naprav je standarden in zadostuje za prenos in sprejem podatkov v ekstremnih pogojih.

Sorodne publikacije