Južna Bridge Motherboard: Kaj je to in za kaj je potrebno? Zakaj se južni most ogreva?

Vsi neustrezni uporabniki računalnikov in prenosni računalniki so verjetno slišali za takšne koncepte, kot sta severni most in južni most. Vendar pa je ena stvar, da slišimo, in povsem drugo, da razumemo, kaj je to in kaj potrebuje. V primeru neuspeha teh sestavnih delov so serviserji omejeni na brezoblične fraze, kot so "spali severni /južni most, potrebujejo zamenjavo." In nihče ne bo poskrbel, da bi revnemu uporabniku pojasnil, kaj se je točno zgodilo z njegovim računalnikom. In poznavanje je zelo koristno. Oglejmo si to temo v tem članku.


Kaj je južni most?

Južni most matične plošče je upravljavec, ki je odgovoren za delo nekaterih pomembnih komponent računalnika. Upravlja delovanje USB vrat, PCI konektorjev, napajalnika, direktnega dostopa do pomnilnika, krmilnika prekinitev, uro realnega časa, krmilnika zvoka in drugih pomembnih komponent. Brez te komponente normalno delovanje računalnika ni mogoče. Samo ne bo se vklopil, če most nenadoma ne uspe. Zato ga je treba skrbno spremljati.
Seveda, če južni most laptopa ne uspe, ni tako usoden kot na severu, vendar je še vedno neprijeten. Konec koncev, potem PC ali laptop samo ne začne. Toda z diagnostiko ni problema. Takoj je jasno, da je bila izgorela. Vendar pa preidimo na diagnostiko in razumemo, kako razumeti, da ta most ni uspel.

Diagnostika napak

Kakopravilo je diagnosticirati okvaro - to je prvi korak k razumevanju problema in razumevanju nadaljnjih ukrepov. Kako razumeti, da je južni most "naročil dolgo živeti"? Zelo preprosto. V večini primerov se računalnik preprosto ne vklopi in poje grozno. Ampak tukaj je vse odvisno od stopnje poškodbe krmilnika. V primeru prenosnih računalnikov morda ne bodo delovala vrata USB, sledilna ploščica in druge zunanje naprave, kar je v celoti odvisno od tega mostu.


Tudi simptom okvare tega elementa je lahko napačen globalni čas v BIOS-u in samem operacijskem sistemu. To ni izključeno in možnost s popolnim izginotjem zvoka. Tudi ena stvar, da se južni most segreje nad dovoljeno temperaturo, je lahko zelo zaskrbljujoč simptom. To lahko pomeni le eno stvar: zelo hitro se bo zažgalo. Zato je nujno sprejeti ukrepe.

Vzroki za neuspeh

Lahko so številni, vendar najpogostejši - pregrevanje. Južni most je v bistvu čipset. Zato zahteva visoko kakovostno hlajenje. Kadar sistem za hlajenje računalnika ali prenosnika ne deluje pravilno, je zelo verjetno, da bo krmilnik zažgal. Tudi zelo priljubljene so telesne poškodbe. Samo majhen udarec na pravem mestu - in krhka struktura čipov bo nepopravljivo poškodovana. In to je neposredna pot do servisnega centra. Vseeno brez tega.
Obstaja tudi zelo velika verjetnost, da tekočina pride v matično ploščo na območju južnega mostu. Dovolj je ene kapljice za kratek stik. Krmilnik bo hitro izklopil. Še en pogost vzrok razčlenitve -čipov za poroko Vendar pa je zelo enostavno preveriti, saj proizvajalci opisujejo seznam okvarjenih kartuš. Na kakršenkoli način se zlomijo. In to ni pomembno, ta južni most je severno.

Popravila

Vsa težava je v tem, da popravilo take komponente ni mogoče. Pomoč le zamenjavo južnega mostu. Dejstvo je, da oseba ne more popraviti čipov, ker je ustvaril visokotehnološko delo. Oseba nima natančnosti. Da, takih instrumentov ni. Torej, brez obiska servisnega centra, serviserji še vedno ne bodo. To je samo ni vredno, da vaš računalnik v roke vseh vrst "ljudski obrtniki", ki obljubljajo, da spremenijo mesto na pol cene. Takšna žalostna oseba lahko z lahkoto uniči ne le vse mostove, ampak tudi druge zelo občutljive komponente računalnika. Posvetujte se samo s strokovnjaki.
Če ima vaša matična plošča nameščeno zamenljivo kartušo z napako na južnem mostu in jo proizvajalec potrdi, jo lahko takoj po nakupu spremenite. To ne bo stalo niti penija, ker je to garancijski primer. Namestite čipset brez napake. Bolje je, da ne odlašate in nemudoma stopite v stik s pooblaščenim servisnim centrom, ker so posledice lahko zelo žalostne, če to podjetje prestavite v dolgo polje.

Preprečevanje

Da bi južni most matične plošče deloval dolgo in brez težav, je treba upoštevati relativno preprosta pravila delovanja računalnika ali prenosnega računalnika. Prvič, ne pozabite na čiščenje naprave pred umazanijo inprahu Tudi majhen sloj prahu lahko poškoduje krmilnik mostu. Hladilniki z blatom in prezračevalne reže lahko zlahka povzročijo pregrevanje in odpoved elementa. Drugič, ni priporočljivo izpostavljati naprave za fizični učinek. Najmanjša škoda ima lahko najbolj žalostne posledice. To ni vredno zanemariti, saj lahko izgubite ne le južni most naprave. Tretjič, nimajo navade, da bi jedli in pili v bližini računalnika. Razliti čaj in kava lahko povzročita usodne posledice. Ena kapljica tekočine je dovolj, da pride do kratkega stika, in južni most ni v redu. Prav tako ne prinesite prenosnika v kopalnico. Tudi če je ne mokre roke, nihče ni preklical kondenzata. Četrtič, ne približujte se računalnikom ali računalnikom. Volna hitro zapre zračnike, hladilnike in druge komponente hladilnega sistema. Zato pregrevanje in izstop južnega mostu nista v redu. Napravo uporabite lepo. In potem ne boste imeli težav.

Sklep

Tako zgoraj omenjena komponenta matične plošče računalnika ali prenosnega računalnika, kot južni most. Zdaj veste, za kaj je odgovoren. Čeprav ta regulator ni tako pomemben kot severni most, vendar brez njega, vklopite računalnik ali pa prenosnik ne bo deloval. Da je ta komponenta varna in varna, je dovolj, da izvedete preprosta pravila za varno delovanje računalnika. Nato vam bo prenosni računalnik dolgo služil z vero in resnico. Zdaj veste, kako diagnosticirati neuspeh te posebne komponentesistemov. In nikoli se ne obrnite na "ljudske obrtnike". Boljše zaupanje pripomočku strokovnjakom.

Sorodne publikacije