Changan CS75: fotografije, značilnosti, prednosti in slabosti avtomobila, povratne informacije lastnika

Changan CS75 je kitajska crossover, ki je na voljo od leta 2013 do danes. SUV privablja pozornost voznikov ne le s svojo moderno, elegantno podobo, ampak tudi z zelo dobrimi lastnostmi, bogato opremo, kot tudi z dostopnimi cenami. No, poglejmo ta model bolj podrobno in poglejmo, ali lahko novi avto iz nebesnega imperija osvoji avtomobilski trg.

Na kratko o modelih

Prvič je bil kompaktni SUV Changan CS75 predstavljen leta 2013 na razstavnem prostoru avtomobilov v mestu Guangzhou. Kljub dejstvu, da je kitajski trg poln blagovnih znamk in da je že dolgo vpleten v takšne avtomobilske velikane, kot so Geely, Cherry, Dong Feng, Great Wall in drugi, je novost iz "Changan" še vedno pritegnila pozornost javnosti. Crossover izgleda elegantno in moderno, ne slabše od njegovih neposrednih konkurentov.


Leta 2014 se je začela proizvodnja prve generacije terenskih vozil, vendar le za domači trg. V Nebesni avto hitro postal priljubljen in našel svojega kupca, ki je omogočil, da družba razmišljati o dobavah v druge države. Spodaj si lahko ogledate fotografijo Changan CS75.
Po določenem času se je crossover začel prodajati v Evropi skupaj z novejšim modelom v seriji CS95. V letu 2016 je bilo napovedano, da bo CS75 kmalu na voljo ruskim trgom, vendar se je zaradi nekaterih težav, ki jih družba ni izrazila, proces še poslabšal. In končno, šele leta 2017 je prišel nov SUVavtomobilov in se je aktivno prodajal.

Videz

Začetek pregleda Changan CS75 sledi zunanjosti SUV. Treba je povedati, da oblikovalci podjetja niso uspeli delati in avtomobil se je izkazal za zelo privlačnega, s sodobnim videzom.

Prednji del avtomobila je videti v redu. Maska hladilnika se takoj dotakne očesa, ki vsebuje kromiran vložek z velikim napisom Changan. Pozornost pritegnejo tudi "karnevalski" žarometi z zelo kakovostno in sodobno optiko. Na sprednjem odbijaču, v posebnih nišah, so meglenke in dnevne luči. Za SUV je prav tako precej kul. Na zgornjem delu vrat prtljažnika je majhen spojler z LED zamaškom. Zadnje luči so velike, imajo tudi LED optiko in so zelo "agresivne". Kromiran trak je nameščen nad režo za registrsko tablico kot okras.
Na splošno Changan CS75 izgleda odlično. To niso prvi SUV, ki so imeli čuden in grd dizajn. Tukaj je vse: gladki prehodi, jasne meje za poudarjanje oblike telesa, različni robovi in ​​oblike, ki odlično dopolnjujejo celoten videz, vstavki kroma, so na svojih mestih in v najmanjši količini in še veliko več.

Salon

V notranjosti crossoverja se je izkazalo, da je dvoumno. Po eni strani je tipična "kitajska" s poceni plastiko, eko-kožami in ne preveč prostora. Po drugi strani pa je podjetje dobro opravilo ergonomijo in lokacijoin naredil vse, kar je bilo v njegovi moči, da bi 3 odraslim osebam omogočilo prosto namestitev v zadnjo vrsto in ne v prtljažnik, kar znaša skoraj 600 litrov. Ampak dajmo malo več podrobnosti o vsem.
Torej, zadnja vrstica. Kot smo že omenili, lahko res obstaja 3 odrasle osebe in jih omejijo, nič ne bo dovolj in dovolj prostora za njih. Če je potrebno, če boste nenadoma morali povečati obseg prtljažnika, lahko naredite "kavč", vendar le tako imenovana enaka nadstropje ne oblikuje. Sedeži niso zložljivi, zaradi česar se izkaže majhen kot. Pred Changan CS75 je udobje še slabše. Fotelji niso zelo udobni, mesta so majhna, voznik se bo očitno počutil omejeno. Čeprav, če se navadite na notranjo opremo, potem morda vse ne bo tako slabo. Med sedeži je naslon za roke, čeprav ni zelo velik in širok. Skupaj z naslonjali za roke so na voljo držala za čaše - nimajo nobenih pritožb. Kot je za zaključna materialov, kot je bilo že povedano, plastike je tukaj tako-tako-trdo, škripavih mestih, in celo teksturo pod kožo ne bi bilo privlačno. Kot obloga se uporablja ekosistem z rdečo zastavo, ki ga Kitajci dajejo večjo prednost kot draga tkanina ali naravna koža.
Prikaz multimedijskega sistema je povprečne kakovosti. V sončnem vremenu bo razstavljanje informacij na njem težavno, resnično si moraš ogledati zaslon. Na konzoli je tudi klimatska naprava, multimedijski sistem upravljanja itd. Nična splošno. Instrumentna plošča se tudi ne razlikuje veliko, ampak tukaj je osvetlitev številčnic za pohvalo - lepo, ne zelo svetlo modro, namesto grenko belo, kot v večini modelov nebesnega.

Krmiljenje je enostavno, ni zelo težko, z električnim ojačevalnikom moči. Obstaja ureditev, vendar le v enem položaju. Lepo je omeniti prisotnost naprav za krmiljenje, ki so odgovorne za multimedijski sistem, podnebje, križarjenje, odziv na klic itd. Posebej zanimive so 3 točke: motorji, škatle in šasije. Razmislite o vsaki od teh postavk posebej.

Motorji

SUV ima v svojem arsenalu samo 2 motorja prostornine 18 in 2 litra. Na žalost so bile različice z agregati za 2 litra prodane samo znotraj trga in v Evropi, v Rusiji pa je SUV prišel samo z motorjem 18.
Motor ima prostornino 163 litrov. z (dejansko - 177). Največja hitrost doseže oznako 180 km /h, pospešek na sto pa traja 127 sekund, kar je daleč od rekorda, a je še vedno dobro. Poraba goriva v mešanem ciklu je 75-85 litrov, v mestnem načinu - nekaj več kot 12 in vzdolž poti - približno 10, kar je sprejemljivo tudi za crossover. Po vrsti strukture ni presenečenj - serija "štirih" s prečno razporeditvijo in distribucijsko večtočkovno vbrizgavanje.

PPC

Karton za SUV je bil samo eden - stroj s 6 hitrostmi. Načeloma ni treba čakati na ničesar, kar je tu zunaj meja.Škatla je precej preprosta in deluje precej dvoumno. S preprosto in priložnostno vožnjo se ne pojavijo nobeni problemi, vse se spreminja bolj ali manj nežno, brez sunkov, trzanja ali kaj drugega. Vendar pa se razmere začenjajo spreminjati, vredno je le plina. Ročica tahometra se začne chaotizirati v različnih smereh, nato pa se spušča, nato pa pretirava obrata, ob prehodu pride do neprijetnih krč, avtomobil se zavrti, itd.

Runner

Kar se tiče šasije, je vse tukaj več kot standard. Spredaj je klasično McPhersonovo neodvisno vzmetenje, od zadaj pa je neodvisna multi-link multi-link vzmetenje. Pogon je tukaj dveh vrst - sprednji in polni 4x4. Oddaljenost od ceste je 19 cm. Če se je kontrolna točka v SUV izkazala za dvoumno, potem je vzmetenje moč modela. Buggy, bumps, jame, neenakosti, brezna - za avto, ni pomembno. Vzmetenje dobesedno "pogoltne" vse napake na površini ceste, voznik pa tega ne opazi.
Rad bi rekel moč in "sprehod", vendar je to nemogoče. Obstajajo določene trditve do nje, in sicer: ne zelo dobra okretnost, volan je premajhen, krivulje se čutijo na ovinkih, dinamika v upravljanju kot taka ni.

Paketi

Paketi v Changan CS75 samo dva - Comfort in Luxe. Med seboj se ne razlikujejo veliko, in razlika v ceni je približno 200 tisoč. Torej, kaj je to v suite, ki ni v osnovni različici? No, prva razlika je v salonu, kolo pa v eko-kožo. V različici proračuna za volanom splohNi pletenja, ampak salon standardne tkanine. Druga razlika je varnost. Samo apartma ima tempomat, stranske zračne blazine in zračne zavese.
Tretja razlika je v razpoložljivosti sistema za prostoročno telefoniranje, barvi, multimedijskem sistemu na zaslonu na dotik ter prisotnosti stranske in zadnje kamere. Pri vseh ostalih kompletih sta popolnoma enaka, tako da, če želite kupiti ta avto, morate razmisliti, ali je vredno plačati dodatnih 200 tisoč za razlike, ki jih lahko preštejemo na prste.

Mnenja o avtomobilu, njegovih prednostih in slabostih

Pregledi Changan CS75 kažejo, da je SUV izšel precej dobro, kljub svojim pomanjkljivostim. Prednosti SUV-a vključujejo zelo mehko vzmetenje, zelo močan motor, eleganten in privlačen videz, bogato opremo tudi v osnovni konfiguraciji, relativno majhno porabo goriva in stroške vzdrževanja. Tudi prednosti vključujejo prostorni salon, tudi če ima nekaj pomanjkljivosti, vendar je na splošno precej prostoren.
Zdaj v slabosti. Če pogledate lastnikove ocene, so slabosti Changan CS75 sestavljene iz očitno neuspešne zasnove menjalnika, v zelo slabem podvozju, volan je zelo lahek in ne daje občutka SUV, nadzor in dinamičnost na cesti. Poleg tega je treba spomniti poceni plastične v kabini, ne zelo kakovostnega prikaza multimedijskega sistema, enojnega podnebja in pomanjkanja klimatske naprave.

Stroški

Nakup novega crossoverja Changan CS75 v Rusiji je lahko od 13 milijonov rubljevza osnovno opremo, vendar s polnim pogonom. Če ste zainteresirani za različico Luxe, potem bo treba plačati 145-15 milijonov rubljev. Verzije samo s pogonom na prednja kolesa bodo stale malo ceneje: od 12 milijonov do 14 milijonov, lahko pa greste tudi na sekundarni trg, kjer bo cena avtomobilov manjša od 100-200 tisoč ali celo manj.

Sorodne publikacije