Naprava ni zaznana - kaj storiti? Montaža računalniške opreme

Naprava ni prepoznana? Kaj storiti v tem primeru? Tehnika se pogosto prelomi v najbolj neprimernem trenutku. Kako ga hitro obnoviti in bo obravnavana v tem članku.

Splošne informacije

Večina težav nastane, ko poskušate priključiti USB. Ko je z računalnikom priključen zunanji trdi disk, bliskovni pogon, tiskalnik ali kaj drugega, pogosto navaja, da naprava ni prepoznana. Kaj storiti, da popravimo to težavo? Največja stvar v zvezi s tem je snuff USB 2.0 in 3.0. Omeniti je treba, da so vzroki za takšen pojav številni, zato ne moremo govoriti o obstoju neke vrste univerzalne rešitve. Zato je v članku nekaj možnosti. Eden bo delal tam, drugi - drugače, da bi rešil problem, boste morda morali vse preizkusiti. Tudi to ne zagotavlja verjetnosti, da bo identifikacija uspešna. Na žalost, vendar veliko moč navadne laik in njegove zmogljivosti v domačem studiu. Zato naprava ni prepoznana. Kaj storiti?Prva pomoč

Najprej se prepričajte, da je prišlo do napake, ki pravi, da računalnik ne prepozna naprave, kar ni posledica njegove okvare. Z drugimi besedami, če je bliskovni pogon pogosto padel, bi lahko bil elementarni. V tem primeru se lahko povežete z drugim računalnikom. Če in tam se ne izkaže, potem je problem v sami napravi. V tem primeru vam ne bo treba diagnosticiratiračunalnika in izmenljivega medija, tiskalnika ali druge aplikacije. Če drugega računalnika ni, vendar je znano, da je naprava prej delovala uspešno, lahko storite naslednje:


 • Izklopite napravo in izklopite računalnik sam. Zdaj nas najbolj zanima računalniška oprema. Vtič napajanja je potrebno izvleči iz vtičnice. Nato morate pritisniti in držati gumb za vklop pet sekund. To se naredi za odstranitev preostalega naboja iz matične plošče in dodatne opreme.
 • Nato morate računalnik vklopiti in povezati napravo, ki prej ni delovala, po prenosu operacijskega sistema. Po takih manipulacijah obstaja verjetnost, da bo naprava delovala.
 • Tudi kot hitro alternativo lahko poskusite zamenjati vrata, če naprava USB ni prepoznana. Kaj storiti, če to ne bo pomagalo, bomo zdaj razpravljali.

  Delo z upraviteljem naprav

  To je nekoliko bolj zapletena možnost. Najprej morate zagnati upravljalnik naprav. To lahko storite v meniju ali s hitrim zagonom. Zadnja možnost je, da uporabite tipko Win + R. V oknu je vrstica, v katero morate vnesti devmgmt.msc in klikniti na vnosno tipko. Kje iščemo našo neznano napravo? Najverjetneje lahko najdete v razdelkih:
 • USB krmilniki.
 • Druge naprave.
 • Kako jo prepoznati med drugo računalniško opremo? Ta možnost je primerna, če se naprava nahaja pod "Druge naprave". Podpisana bo kot »neznana naprava«. Ko se najde (inče imate internetno povezavo), nato z desno tipko miške kliknete nanj in si ogledate spustni meni. Izbrati mora element, kot je "Posodobi gonilnik" in operacijski sistem bo popravil napravo. Res je, da upanje za to še vedno ni priporočljivo. Takšne pesimistične besede je treba dodati zaradi človeško-programskega faktorja, v katerem se vozniki preprosto ne pojavijo na spletnem mestu.

  Delo z krmilniki

  Če je identifikacija potekala drugače, je nekoliko bolj zapletena. Zato morate najprej klikniti na napravo z desnim gumbom miške. Iz seznama morate izbrati »Lastnosti«. V pogovornem oknu pojdite na zavihek »Gonilnik«. Če je na voljo, kliknite gumb "Povrnitev". V nasprotnem primeru "Izbriši". Po tem boste morali iti v Upravitelj naprav in izbrati "Posodobi strojno konfiguracijo" s "Dejanje". Po tem lahko vidite, da bo delovalo, kot bi moralo. Tukaj so vsa priporočila in naprava USB ni prepoznana. Kaj storiti v tem primeru? Nato poskusite ročno namestiti gonilnik. Pred tem je zelo zaželeno izbrisati. Potreben program morate poiskati na internetu in ga sami namestiti. In če se nekdo ne pomakne navzgor, potem ne smete spustiti rok. Poskusiti morate drugega gonilnika. Če na primer namestite programsko opremo za tiskalnike, poskusite ne le za določeno napravo, ampak tudi za univerzalne konfiguracije. Ampak tukaj so priporočila, in naprava ni priznana.Kaj storiti v tem primeru?

  Oskrba z električno energijo

  To je dokaj nepričakovana, vendar hkrati učinkovita metoda. Tu sta dve različici. Razmislite o prvem. Najprej moramo odpreti okno, ki je odgovorno za napajanje preko nadzorne plošče. Po tem izberite vezje, ki ga uporabljate, in kliknite gumb "Spremeni dodatne nastavitve moči". Če želite varčevati z energijo, onemogočite prekinitev povezave med napravami ali vrati USB. Po takih manipulacijah bi morala računalniška oprema delovati brez težav. Če Windows ne prepozna naprave tudi po takšnih manipulacijah, je težko svetovati, kaj storiti. Doma, najverjetneje, ne bo mogel nadaljevati svojega dela.

  Zaključek

  In tukaj je vse narejeno in naprava ne deluje. Ok, če je tiskalnik ali optični bralnik. Kaj naj storim, če ne morem ponovno aktivirati pomnilnika USB ali zunanjega trdega diska z zelo pomembnimi informacijami? Ali obstajajo možnosti za ta primer? Da, mogoče je obnoviti podatke, vendar morate razumeti raven strokovnega znanja, ki je za to potrebno. No, ne smemo pozabiti, da potrebujete zelo moderno strojno opremo, ki jo lahko najdejo le strokovnjaki, ki sodelujejo pri obnavljanju naprav. Zato je treba ob upoštevanju vseh domačih različic opozoriti, da obstaja le pritožba na tiste, ki zaslužijo denar za to.

  Sorodne publikacije