Panasonic GD55 miniaturni telefonski pregled

Panasonic ni mogel postati močnejši na ruskem trgu mobilne telefonije zaradi močne konkurence kitajskih in korejskih blagovnih znamk (Samsung, Huawei, Xiaomi, Meizu). Vendar pa je pustila dober spomin v obliki nenavadnega telefona Panasonic GD55. Kaj je ta telefon in kakšna je njegova funkcija?

Značilnosti Panasonic GD55

Takoj opazite, da nastavitve telefona niso impresivne. Standardni so v skladu s takratnimi standardi (leto izdaje: 2002). Telefon podpira komunikacijske standarde GSM900 /1800/1900, ima zaslon z modro osvetljenostjo in ločljivostjo 112x64 pik, lahko prikaže 4 vrstice besedila in tehta samo 65 gramov. Toda glavna značilnost je velikost. Ta "dojenček" je dolg le 77 cm, širok 43 in debel 17. Panasonicova baterija GD55 ima do 8 ur pogovorov in v stanju pripravljenosti drži 430 ur. Glede na nizko porabo energije je to logično.


Dodatni parametri

Panasonic GD55 je imel, tako kot kateri koli drug takratni telefon, kul organizator: budilko, uro, kalkulator, tapeto, pretvornik različnih valut itd. lahko govorite z glasno govorečo povezavo, z vibriranjem. Poleg tega je bil celo na voljo standard WAP 1.1, ki je omogočal dostop do interneta. No, potem je vse standardno: 250 imen v telefonskem imeniku, 4-tonska polifonija, spomin za zadnjih 10 neodgovorjenih in sprejetih klicev. Pošiljanje in prejemanje besedilnih sporočil je dodano. Na splošno, Panasonic GD55 nima nobenih edinstvenih značilnosti, ampak velikostres impresivno

Edinstvena velikost - glavna prednost

Pri velikosti iz vžigalnika ali vžigalnika je bil telefon zelo udoben. Najprej se tipke enostavno in natančno pritisnejo. Prijetna svetloba pomaga pri obvladovanju temi in glede na povratne informacije uporabnika nikoli ni imela težav z napačnimi kliki gumbov. Seveda, če imate velike roke in prste, potem tak "baby" ne ustreza točno, ampak za vse druge - precej.
Zanesljivost in sprejem signala sta tudi na visokih nadmorskih višinah. Če drugi mobilni telefoni izgubijo povezljivost, Panasonic GD55 prikaže 1-2 palice in to je prednost razrednih radijskih modulov. Če se spomnite, je polifonija leta 2002 veljala za kul "čip". Po analogiji, je polifonija v letu 2002 nekaj podobnega dobri dvojni zadnji fotoaparat danes. Tako lahko Panasonic GD55 napišete na tistega časa. Čeprav ta izraz ni bil uporabljen za telefone. O zanesljivosti lahko rečete tudi veliko, vendar to ni le pravica telefona Panasonic GD55. Veliko podobnih mobilnih pripomočkov tistega časa je zanesljivih. Doslej delajo in bodo desetletja delali brez zlomov in "napak". V tem smislu lahko Panasonic GD55 pohvalite, vendar tega ni mogoče poudariti.

Sodobni analogi

Sodobni mobilni pripomočki lahko tekmujejo z GD55. Vendar pa se je treba zavedati, da je danes tehnologija daleč pred nami, tako da je sodobna elektronika lahko veliko manj primerljiva z elektroniko tistega časa. Zato je GD55 izdelal resničnovelikost mobilnega telefona.


Prvi konkurent je Long-CZ J8. Ta telefon izgleda kot avto ključ, čeprav ima vse potrebne funkcionalnosti.
Drugi analog je tako imenovani Cardphone z miniaturnim zaslonom in velikimi ključi. Dejstvo je, da niso tako velike, toda na ozadju majhnega zaslona so videti le ogromne. Tak telefon je neuradno dobil ime "babushchofon" zaradi dejstva, da ga nekateri uporabniki kupujejo za starejše. To je preprosto narečje, ki ga ni več vredno. Tudi v zadnjem času je moda šla na telefone, ki so zasnovani kot ključna veriga za avtomobile BMW, Mercedes, Porsche. Niso le podobne, ampak enake, vključno z velikostjo. Najverjetneje so ustvarjeni za ljudi, ki želijo v družbi pokazati, da imajo stroje. Toda to je tema drugega članka.

Sorodne publikacije