Odrezek - kako je? Ustvarite in vrednotite fragment

SEO-optimizacija - je delo za povečanje relevantnosti spletnega mesta v organski izdaji iskalnikov. Če mora oseba najti izdelek, storitev ali informacijo, se bo najprej obrnila na Google ali Yandex zaradi zanimanja za svojo zahtevo. Ljudje se pogosto zanimajo za vire, ki so na straneh 1-3. V tem primeru je tudi tu več kot 30 možnosti, zato je potrebno, da si uporabnik izbere svoje.

Odrezek bo pomagal pritegniti pozornost na spletno mesto. Kaj sprašuješ? Dejansko gre za vizitko za spletni vir. Opisuje, kaj je na strani, in če je vse narejeno pravilno in privlačno, bo uporabnik z veliko verjetnostjo gledal na vas. Potrebne so, da ima uporabnik idejo o tem, kaj se nahaja znotraj spletnega mesta.

Kako narediti privlačen delček?

Začnimo z dejstvom, da odrezek v izdaji oblikuje sam iskalnik. Kljub temu pa je možnost vplivanja na videz. Glavni prikazani deli so naslov in opis. Ustvarjanje fragmentov vključuje 5 preprostih korakov, ki bodo povzročili, da bo izdajanje mesta pritegnilo pozornost: Biti mora svetel in spodbujati k ukrepanju. Ne pozabite določiti ključne fraze, ki bodo pomagale dvigniti stran z vprašanjem.
 • Opis oblikovanja meta oznake. Opis mora biti jedrnat in natančno opisati, kaj je na strani.
 • Prepričajte se, da naredite favicon. To je ikona, prikazana v izdaji poleg rezultata in prikazana na odprtem zavihku na levi. On jebo pritegnil pozornost in s tem izboljšal stopnjo konverzije na spletno mesto.
 • Spremljanje ustreznosti vsebine za povpraševanje po visokih frekvencah. Posodabljajte vsaj enkrat na mesec.
 • Prilagodite izrezke. Uporabnik bo dobil več informacij o vsebini strani, zato je verjetnost, da bo šel skozi povezavo.
 • V članku bomo podrobneje preučili, kako narediti Snippet za iskalnike. Kaj pomeni spodbujati in katere zahteve mora izpolnjevati.

  Opis meta označevanja

  Prvi opis, s katerim se stranka ob obisku spletnega mesta srečuje, je fragment. Kaj je to - vsak optimizator ve, uporabniki pa se pogosto soočajo z njim. Ampak daleč od vsakogar razume njegov pomen. Če želite, da je spletno mesto vsaj zanimivo, bodite pozorni na oblikovanje tega elementa optimizacije iskalnikov. On je vizitka - gleda na kratek odstavek, uporabnik se odloči, ali mu je zanimivo gledati te.

  Vprašajte, kateri delček spletnega mesta mora vprašati vsak lastnik in optimizator virov. Glavne točke, ki jih mora izpolnjevati pristojna meta oznaka, so opisi:
 • Resničen opis strani. To bo povzročilo zaupanje uporabnika. Izboljšajte vedenjske dejavnike, ker če oseba najde tisto, kar je iskal - bo odložen.
 • Ključne besede. Organsko vključite ključne besede v opis. To bo iskalnikom omogočilo natančno izdajanje strani za ustrezne poizvedbe.
 • Število znakov. Yandex prikazuje 250 simbolov in Google- 160. Priporočamo, da se osredotočite na zadnjo številko, tako da lahko uporabnik vidi celotno besedilo.
 • Analiza fragmentov. Pomembno je zbiranje in analiziranje tekmecev v iskanju. Oglejte si, kako ta ali druga možnost deluje, in izberite tisto, ki je najbolj relevantna in učinkovita.
 • Optimizacija za Google Slice

  Kako je sestavljen odrezek, kaj pomeni za Google in kako ga narediti privlačnega? V tem primeru je dovolj, da pravilno izpolnite naslov in opis. Za ustvarjanje informativnega in berljivega fragmenta je najbolje, da nastavite razširjen fragment. To bo vključevalo dodatno navigacijo na strani, uvrstitev strani, stolpec ali druge koristne informacije. To storite tako, da uporabite Googlovo konzolo za iskanje. Vzorčni odrezek za Google - na spodnji sliki.
  Če je mesto dodano v imenik DMOZ, iskalnik morda ne upošteva oznak in od tam vzame opis. Da bi se temu izognili, dodajte kodo meta oznake :.

  Optimizacija fragmenta za "Yandex"

  Dober fragment za "Yandex" je bolj kompleksna naloga, vendar je popolnoma rešljiv. Dejstvo je, da ima ta sistem prvih 240 znakov besedila strani. Da bi opis izgledal lep, je treba v besedilo odstavka napisati največ 240 znakov, ki se ujemajo s strukturo besedila. Ključne besede morajo biti organsko vključene, vendar z nizko gostoto, sicer se šteje za krč. Konfiguriranje dodatnih informacij o odrezkih za ta iskalnik poteka prek Yandex.Vebmaster. Tako kot Google lahko vnesete informacije o cenah storitev, dodate dodatne povezave, razširite informacije o spletnem mestu in drugenič manj pomembnih podatkov.

  Naslednji - primer fragmenta za Yandex.
  Če je spletno mesto registrirano v Yandex.Katalo, uporabite metaoznako. To je potrebno, da se iz nje ne naloži opisa.

  Ker odrezek vpliva na donos iskanja

  Vrednost fragmenta za optimizacijo je težko preceniti. Kot je navedeno zgoraj, to vpliva na prisotnost strani s spodbujanjem uporabnika, da odide na spletno mesto. Ampak to še ni vse, pravilno oblikovanje neposredno vpliva na vprašanje. Da bi iskalnik indeksiral spletno mesto, morate upoštevati relevantnost postavljenih ključev in vsebine strani. Naslov - naslov in opis - opis v očeh iskalnikov. Če odražajo bistvo, potem bo z veliko verjetnostjo vir postopoma dvignil na vrh.
  Če uporabljate razširjen fragment, potem uporabnik najprej prejme več informacij oziroma zmanjša verjetnost neciljanega prometa. Hkrati pa bo pritegnil več pozornosti. Viri bodo bistveno povečali zaupanje strank in na strani iskalnikov. Nastavitev se izvede z mikroploščo.

  In končno

  Če povzamemo članek, lahko rečemo, da je ustvarjanje optimiziranega fragmenta - ni tako zapleteno. Če upoštevate zgornje korake, lahko svoje spletno mesto zlahka dodelite konkurentom v iskalniku. Glavna stvar, ne pozabite na pravila risanja pristojni fragment. Uporabite orodja, ki so na voljo orodjem za spletne skrbnike, in vsi boste prišli tja. Na vprašanje: "Snippet -kaj je to? «- pravimo z gotovostjo: obraz strani in pomembno orodje za SEO optimizacijo. Pravilno izbrane besede in lep dizajn pomagajo pritegniti potreben promet za ciljne poizvedbe. Malo spretnosti, malo fancy - in uporabniki bodo zagotovo izbrali prvo mesto za vas.

  Sorodne publikacije