Prihodnost pametnih telefonov: projekcije in koncepti

Pametni telefoni so danes ogledalo, ki odraža najbolj inovativne tehnologije. Že zdaj so sposobni izvajati toliko različnih nalog, ki resnično navdušujejo domišljijo. Toda pametni telefoni prihodnosti bodo postali resnično fantastični pripomočki, katerih možnosti se lahko danes odražajo le v najbolj divjih fantazijah. V tem članku bomo z vami delili najbolj presenetljive in obetavne napovedi o prihodnosti teh pogonov.

Tri impresivne nove funkcije

Prihodnost pametnih telefonov, seveda, za njihovo uvedbo s popolnoma novimi funkcijami in zmožnostmi. Poglejmo najbolj neverjetne od njih:
 • Biometrične funkcije. Naši pametni telefoni so se že naučili razlikovati gostitelja s prstnim odtisom - kot se spomnite, je to inovacijo napovedala znana Apple Corporation. Ampak to ni meja - v prihodnosti bodo naprave lahko spoznale značilnosti našega obraza. Isti "Eple" deluje na novem senzorju prstnih odtisov - identifikaciji uporabnika na mrežnici. Lenovo pametni telefoni že lahko določijo svojega lastnika glasu (model Baidu-Lenovo A586 je že na voljo v Ljudski republiki Kitajski).
 • Heatgram. Govorimo o tem, kaj bo prihodnji pametni telefon, upoštevajte, da se je "naučil" videti v termalnem območju, sprejeti termalne fotografije in videoposnetke. Čeprav bodo takšne naprave še vedno zanimive le za ozko občinstvo strokovnjakov (za iskanje mest z visoko vlažnostjo, za določitev lokacije puščanja cevi, za iskanje napak v ožičenju), je možno, da bodo razvijalci to funkcijo zanimali zavečina, ki dopolnjuje pametni telefon s funkcijo nočnega vida.
 • Osebni zdravnik. Mnogi od svojega časa hit Samsung Galaxy S5 s pulsometer. Toda v prihodnosti to ni meja. Epl in Samsung sta prejela ali želita dobiti patent za naslednje neverjetne možnosti: izračun odstotka telesne maščobe, "težji" srčni napad, "pametna" zapestnica, ki določa telesno temperaturo in pulz. • Kaj bo "železo"

  Zainteresirane za prihodnje pametne telefone Windows, Samsung, iPhone, Lenovo itd., So radovedni glede "polnjenja" novih pripomočkov. Intel Corporation zagotavlja novinarjem, da bodo v 5-10 letih lahko zagotovili 48-jedrni procesor za te naprave. 3D video, večstopenjsko "pametno" iskanje, ki napoveduje vaše želje kot glasovni pomočnik, je le majhen del tega, kar lahko ponudi pripomoček s takšnim "železom".

  Fantastični nano-zasloni

  Hitro objavljamo, da bodo v prihodnosti pripomočki prešli v virtualno realnost, v kateri tudi najbolj izbirčni pogledi ne bodo našli razočarajočega porušitve slike na slikovni plošči - ločljivost zaslonov prihodnjih pametnih telefonov bo presegla 4K! Uživajte v svetu, ki lahko nadomesti resnično barvitost, ste lahko oblečeni s posebnim germoshlem. Koraki za novo realnost se že danes čutijo na policah trgovin, možno je najti naprave, katerih ločljivost presega 2K.
  Znano je tudi, da Amazon trenutno dela na ustvarjanju "pametnega" z 3D zaslonom. Njegova prednost je, da tehnologija omogoča, da uživate v tridimenzionalni tridimenzionalni sliki brezposebna 3D očala.
  Vsi znani prikazi so se morda projicirali na veliko ravnino. To nenavadno možnost lahko že preizkusijo lastniki tabličnih računalnikov Lenovo Yoga Tab 3 Pro. Ne zaostaja in možnost zvoka - zvok zvočnikov vas bo udaril v prihodnje stereo - in celo kvadroobyomom. Zato je verjetno, da bo vsaka od futurističnih naprav do neke mere postala osebni žepni kino.


  Ohišje - pregledno, prožno, močnejše jeklo

  Koncept prihodnjega pametnega telefona bo neposredno povezan z dosežki n znanstvenikov. Konstantin Novoselov in Andrei Geim sta leta 2010 prejela Nobelovo nagrado za odkritje takega materiala, kot je grafen. Ima veliko neverjetnih lastnosti: fleksibilnost, preglednost, izredno moč (100-krat močnejša od jekla), neobčutljivost na delovanje večine tekočin in plinov. Točno tako kot prihodnji material za njegove stvaritve, so podjetja "Epl", "Microsoft", "Samsung" opazili. Najzgodnejše grafenske naprave je treba pričakovati ne prej kot tri leta kasneje.
  Razvijamo razvijalce in do kakovostno novih oblik ohišja naprav. Že predstavljena ukrivljena Samsung Galaxy krog. Nova oblika prinaša tudi novo možnost Roll Effect - pod določenim kotom bo telefon prikazal čas in datum. Isti "Samsung" obljublja, da se lahko njegova naprava na dolgi rok popolnoma zvija, upogne, zavrti okrog roke kot zapestnica ali pa se nosi na obrazu kot očala. Seveda, te manipulacije se bodo pojavile ne samo zaradi zabave - vsak posamezen ovinek bo opravljal katero koli funkcijo: poglede-pošta, opozorilo o sporočilih itd.

  Možnosti nadzora

  Pametni telefoni prihodnosti, katerih fotografije so predstavljene v tem članku, ne bodo dovolile, da se vaše roke zamrznejo v času študentov - lahko se uporabljajo v rokavicah, ne nujno senzorične Za ljubitelje, da kliknete na gumbe obljubo, da uvedejo tehnologijo Tactus - zaslon na dotik bo šel gor in padejo pod prste. Zvočno in zelo drzno izjavo vodilnih proizvajalcev - naprave v prihodnosti je mogoče upravljati brez materialnega stika - pogled, virtualni dotik ali celo moč misli.

  Koncepti fotoaparata pametnega telefona

  Ni presenetljivo, da bodo prihodnje novosti za pametne telefone imele popolnoma drugačen fotoaparat. Novi standard, ki, mimogrede, proizvajalci naprav so že začeli izvajati v svojih modelih, bo postala dvojna kamera. Eden od senzorjev se bo ujemal z barvno sliko, drugi bo črno-bel. Tako boste dobili bolj kakovostne in bogate fotografije. Možno je, da bodo pametni telefoni prihodnosti izdelani brez kamer. To je, brez kamer tradicionalnih, mehansko podvojene slike na zaslonu. Znanstveniki nameravajo "naučiti" pametni telefon, da pozna predmete. Pomagajte mu pri tej nevronski mreži, navigacijskih orodjih, posebnih programih in strojnem učenju. Kot rezultat, prepoznavanje oranžne barve, bo vaš "pameten" fotografiral kot idealno oranžno, ne glede na kakovost osvetlitve in prisotnost drugih ovir. Enako velja za portrete. Za napravo lahko zaprosite za najboljši izraz svojegaobraz, in ga bo kopiral v različnih variacijah na vaše selfe.
  Google in Apple že danes učita svoje naprave, da naredita prve korake v tej fantastični smeri. Telefoni lahko prepoznajo obraze in predmete na posnetih fotografijah in temu ustrezno razvrstijo zadnje od teh albumov. V prihodnosti bodo naprave to lahko storile v realnem času. Nevronska mreža bo prav tako pomagala pametnemu telefonu takoj odvzeti fotografijo motenj, dodatne podrobnosti in zapolnila prazen prostor z ustrezno teksturo. Možno je, da bo z analizo vaše lokacije, dneva in leta, vremenskih razmer in tudi posnetka milijonte baze fotografij iz tega mesta pripomoček lahko ponudil najboljši kot in poziranje za vaš posnetek.

  Zmogljivosti prenosa podatkov

  Najhitrejši mobilni internet je danes LTE (4G). Omrežje omogoča prenos podatkov s hitrostjo 75 Mb /s. Vendar pa za zamenjavo pametnih telefonov v prihodnosti, to je res smešno številke. Nedavno je korejski Samsung Corporation testiral novo tehnologijo 5G, ki vam omogoča prenos informacij na 10 Gb /s. Z drugimi besedami, film lahko prenesete v HD kakovosti s samo nekaj sekundami. Samsung načrtuje uvedbo množične tehnologije v Koreji do 2020.
  Progress nas pripravlja na dejstvo, da je prihodnost pametnih telefonov dejansko zamenjava denarnice, bančne kartice, vozovnice, ključev od avtomobilov, apartmajev in celo potnega lista. Zagotavlja vso to raznolikost razvoja tehnologije prenosa podatkov NFC. Dovoljujepametne naprave za izmenjavo potrebnih podatkov le, če so v neposredni bližini. Prvi koraki, ki jih lahko že opazimo na področju negotovinskih plačil - isti sistem Apple Pay.

  Napolnite baterijo v 10 sekundah.

  Kot veste, bo glavna valuta prihodnosti čas. Zato je nič vredno preživeti eno uro ali celo dve na polnjenju vašega pripomočka. Mimogrede, že leta 2015 veliko modelov telefonov "so bili sposobni" za polnjenje v pol ure. Ampak za prihodnje generacije so pametni telefoni smešne številke. Leta 2014 je izraelska korporacija StoreDot patentirala tehnologijo, ki vam omogoča, da napravo napolnite v nekaj sekundah. Presenetljivo je, da je temeljil na lastnostih molekul družine peptidov, ki so bili spoznani za krive Alzheimerjevega sindroma. Ti drobni elementi snovi imajo neverjetno sposobnost za kopičenje energije. StoreDot je nameraval v letu 2016 masovno distribuirati svoje nanobaratorje, vendar pravijo, da so še vedno na poti. Podjetje prav tako napoveduje pomembno pomanjkljivost svojega izuma - izprazni se 30% hitreje kot običajne litij-ionske baterije. Razvijalci slednjih prav tako ne mirujejo. ROHM, Aquafairy, Kjotska univerza že delajo na novih baterijah, katerih energetska intenzivnost se bo znatno povečala na račun molekul vodika. Univerza v Illinoisu se ukvarja z novim konceptom litij-ionske baterije, katere zmogljivost bo 2000-krat bolj moderna, hitrost polnjenja pa se bo povečala za 1000-krat! Ocena razvoja bo leta 2020. Za polnjenje baterije v bližnji prihodnosti ne potrebujete žic.Pionirji s to inovacijo je Sony že izdal. Vendar pa je brezžično polnjenje v njih malo pogojno - potrebujete posebno preprogo na določeni razdalji.

  Vgrajene SIM kartice - brez gostovanja

  Pred nami je potekal razvoj običajnih "sedem" na mikro - in celo na nanozide. Toda morda to ni konec. Znanstveniki so nam povedali, da si sim kartic prihodnosti ne bomo mogli videti s prostim očesom - ta element lahko namestite v svoj pripomoček samo s posebnimi magneti.
  Vse druge vodilne pobude za prihodnost pametnih telefonov - Apple in Samsung - delijo načrte za razvoj e-SIM. Takšnih "sedem" ne bo treba kupiti in vgraditi v vaš pametni telefon - njegova arhitektura namerno vključuje to podrobnost. Prednosti te kartice SIM so naslednje:
 • izberite želenega operaterja komunikacije v nastavitvah svoje naprave;
 • Preklapljanje med tarifami bo omogočilo nekaj klikov v istih nastavitvah;
 • Preklic gostovanja kot takega - na potovanju bo dovolj, da preprosto preklopite na lokalne operaterje.
 • Uvajanje izuma v maso se pričakuje leta 2018.

  Kaj prihaja z dodatno opremo

  Do nedavnega so si vodilne korporacije prizadevale ponuditi potreben arsenal dodatnih pripomočkov, zasnovanih za razširitev zmogljivosti pametnega telefona - slušalke, očala virtualne resničnosti, "pametne" ure. Daevis prihodnosti ne bo potreboval vse te okorne podpore. Toda brezžične slušalke nas kmalu ne zapustijo. Načrtovano je povečanje zmogljivosti baterij,izboljša kakovost zvoka, zmanjša velikost. Ampak s pokrovi, bumpers, najverjetneje, bodo morali reči zbogom, tudi tistim, ki naredijo interaktivni par s pametnim telefonom ali imajo vgrajeno moč banke: njihove zmogljivosti bodo preprosto postali nepomembni.

  Kaj bo nadomestilo pametni telefon

  Prihodnji modeli pametnih telefonov bodo ljudi potisnili k ljubezni do mnogih tablet - bodo nekje med telefonom in napravo, tako imenovani problem. Morda bodo nekateri modeli združili "pametno" in e-knjigo: na eni strani naprave je barvni zaslon, na drugi strani pa je zaslon "elektronsko črnilo". Verjetno je, da bo prihodnji pametni telefon modularen - kupec bo lahko zbral svoj pripomoček kot oblikovalec iz niza zanimivih modulov. Prvi taki modeli, mimogrede, so že na voljo - Project Ara.
  V prihodnosti nam bo pametni telefon pomagal, da se vedno držimo računalnika in prenosnih računalnikov - napravo bo treba namestiti le na priklopno postajo, ki bo z njo povezana s tipkovnico, miško in, če bo potrebno, širokim zaslonom. Prve korake na ta način že opravlja Canonical, ki je lansiral operacijski sistem Ubuntu v letu 2013 z enakimi zmožnostmi, ki so delale na telefonih, osebnih računalnikih in tablicah. Windows 10 ima enake lastnosti, po branju teh izjemnih obvestil pa lahko samo čakamo na njihovo hitro uresničitev in upamo na njihovo finančno razpoložljivost.

  Sorodne publikacije