Spletni brskalniki: Kako namestiti, povezati in nadgraditi

Ker se je število uporabnikov interneta povečalo, obstaja veliko programov, namenjenih različnim potrebam: kurirji, programi za klicanje in pošiljanje pošte prek interneta, protivirusni programi. Najbolj priljubljeni pa so spletni brskalniki. Vse programe za ogled in iskanje informacij lahko razdelimo v dve skupini:

 • za prenosne računalnike in osebne računalnike;
 • za mobilne naprave.
 • Brskalniki za PC

  Ti programi so namenjeni za namestitev in uporabo na napravah polne velikosti: stacionarni računalnik ali njegova prenosna različica. Razvijalci ponujajo različice za Windows, iOS in Mac OS. Posebnosti so:
 • več računalnikov in prenosnih računalnikov Klasične "tri" aplikacije spletnih brskalnikov ostajajo nespremenjene že več let. To so »Google Chrome«, »Opera« in »Mozilla Firefox«. Obstajajo, seveda, druga imena, kot so "Yandex.Browser in vgrajeni Microsoft Explorer. Vendar Microsoftova odločitev je bila vedno veliko pritožb uporabnikov, in" Yandex.Browser je nekoliko obsesivno o namestitvi na napravo Letna razvrstitev je običajno prvo mesto, ki je ostalo za Google Chrome. Drugo in tretje mesto sta Opera in Mozilla Firefox. Značilnosti brskalnikov top 3 so precej podobne. Vsak proizvajalec nenehno dela na svojih lastnostih, kot so zmanjšanje obremenitve računalnikov, povečanje uporabnosti, učinkovitost vgrajenih zaščitnih naprav in protivirusnih programov, povečanje hitrosti prenosa spletnih strani.Razlike so večinoma sestavljene iz predlaganih vtičnikov za uporabo. Delo na platformah Android, iOS in Windows. Postopoma se je delež uporabnikov interneta na mobilni napravi začel povečevati, lastniki mest pa so se začeli prilagajati svojim stranem, portalom in trgovinam za lažji ogled s tabličnega računalnika ali pametnega telefona. Razvijalci pa se soočajo s potrebo po izdaji različic brskalnikov za mobilne naprave. Pri uporabi katere koli različice morate upoštevati, da se spletni brskalniki povezujejo z internetom z napravami, ki so povezane z vašim Google Računom.

  Mozilla Firefox je prepoznan kot najhitrejši brskalnik in možnost uporabe številnih dodatkov. Obremenitev strani je hitra in na podlagi rezultatov preizkušanja zmogljivosti nalaganja, količina pomnilnika, ki je zaseden z večopravilnim načinom, Firefox dosledno uvršča povprečje med 10 najboljših. Opera je bila na tretjem mestu zaradi možnosti shranjevanja prometa zaradi vgrajenih algoritmov stiskanja. Prav tako je treba omeniti top 3 brskalniki Dolphin, UC in Puffin. Imajo tudi svoje podpornike zaradi majhne obremenitve procesorja in pomnilnika mobilnih naprav ter hiter prikaz vsebine strani. Puffin ima
  }

  Funkcija (a, b, c, d, e) {a [c] = a [c] || [], a [c] .push (funkcija () {Ya.Context.AdvManager.render (blockSettings12)}), e = b.getElementsByTagName ("script") , d = b.createElement ("script"), d.type = "text /javascript", d.src = "//an.yandex.ru/system/context.js", d.async =! 0e.parentNode.insertBefore (d, e)} (to, ta.dokument, "yandexContextAsyncCallbacks");

  Namestitev programa za ogled mest

  ZaNamestitev osebnih računalnikov se začne s prenosom namestitvene datoteke. Da bi se izognili težavam pri pridobivanju okužene datoteke, je priporočljivo, da jih prenesete samo na uradnih mestih za razvijalce. Z namestitvijo spletnega brskalnika na ta način se morda ne bojite virusa. Ko prenesete datoteko, jo morate najti v mapi za prenos in dvokliknite miško, da zaženete namestitev. V postopku namestitve morate potrditi izbrano pot za namestitev in se strinjati s pogoji transakcije. Če želite namestiti na mobilno napravo, je dovolj, da poiščete ime v Googlu Play za platformo Android in iTunes za iOS. Potem potrdite namen tako, da kliknete gumb "Namesti". Postopek namestitve morate počakati nekaj minut.

  Nastavitev spletnega brskalnika

  Na osebnem računalniku lahko z možnostjo prilagodite nastavitve. Da, Google Chrome podpira možnost prilagajanja tem, postavitve začetne strani za sinhronizacijo zaznamkov in zgodovine med napravami, profili in razširitvami. Če želite prilagoditi videz, je dovolj, da kliknete "nastavitve - videz - izberite temo", kjer izbrano možnost potrdimo s klikom na miško. Po nekaj sekundah bo ozadje posodobljeno in lahko nadaljujete z delom.

  Priključitev razširitev na spletni brskalnik se izvede z dostopom do menija Orodja-Razširitev v glavnem delu nastavitev. V meniju lahko razširitev razvrstite po tipu cilja. Uporaba nastavitev bo omogočilablokiranje prikaza oglasov, dostop do iger, opravil načrtovalca, tolmača itd. Opozoriti je treba, da so vse nastavitve zaželene tako, da se predhodno prijavite v Google Račun. Mozilla Firefox podpira širok spekter personalizacijskih funkcij: veliko število tem, možnost ustvarjanja lastnega menija ali prilagajanje vmesniške vrstice iz pogosto uporabljenih operacij, prilagoditev seznama najbolj obiskanih spletnih mest. Dostop do osnovnih nastavitev in razširitev je mogoč z enim klikom v meniju spletnega brskalnika, dostop do funkcij Opera, ki so nameščene na vašem računalniku, pa se izvede s klikom na ikono aplikacije v zgornjem levem kotu okna. registracija začetne strani in teme, način domačega zaslona, ​​aktiviranje zaščite premoženja, povezljivost za shranjevanje podatkov v oblaku
  Nastavitev in priključitev razširitev prek zaporedja klikov »Meni - Razširitve. "Panel Express lahko konfigurirate neposredno na sami strani, kjer so navedene najpogosteje uporabljene strani ali omogočajo samodejnim nastavitvam brskalnika. Nastavitve mobilne različice so bistveno poenostavljene in izvedene z najmanjšo izbiro možnosti. sistemi, upravljanje z osebnimi informacijami in zaščita z geslom.

  Posodobitve

  V večini primerov brskalniki,nameščen na stacionarnem računalniku, prejmejo začetni način posodabljanja v samodejnem načinu. To pomeni, da bo z določenimi pravilnostmi ta program kontaktiral strežnik za informacije o izdaji nove različice. Ozadje se prenese in nadgradi na najnovejšo različico. Spremembe se bodo aktivirale ob naslednjem zagonu aplikacije. Vsi dodatki so nastavljeni s shranjevanjem podatkov in nastavitev po meri. Način samodejnega posodabljanja lahko spremenite v ustreznem razdelku nastavitev. Po potrebi lahko spletni brskalnik posodobite tudi ročno. Za mobilne različice je isti način vključen pri povezovanju z internetom prek Wi-Fi.

  Brisanje spletnega brskalnika

  Za odstranitev aplikacij, nameščenih na prenosnem računalniku ali računalniku, priporočamo, da na nadzorni plošči uporabite razdelek »Odstrani programe«. Dovolj je, da poiščete želeni program in začnete s pritiskom na gumb "Izbriši". Za potrditev kliknite gumb V redu. Odstranjevanje aplikacij iz mobilnih naprav je nekoliko drugačno. Brisanje se izvaja v razdelku z nastavitvami v pametnem telefonu ali tabličnem računalniku. V meniju "Aplikacije" odprite program, ki ga želite odstraniti, odprite informacije o njem in kliknite opombo "Izbriši".
 • Sorodne publikacije