Kako odstraniti prazne vrstice v Excelu: nekaj preprostih metod

Vsi uporabniki, ki delajo s preglednicami v urejevalniku programa Office Excel, morajo pogosto prazne celice v vrsticah očistiti, da ne zamašijo delovnega prostora. Zdaj se bo upoštevalo, kot v tabeli "Excel" izbrišite prazne vrstice. Nekatere rešitve bodo koristne tudi v drugih situacijah. Na primer s podobnimi dejanji s stolpci ali posameznimi celicami.

Kako odstraniti prazne vrstice v Excelu z uporabo dveh najpreprostejših metod?

Najprej je treba opozoriti, da mora biti ta vrsta operacij zelo previdna. Dejstvo je, da lahko celice vsebujejo skrite formule (brezbarvno besedilo). Izračuni pa se lahko nanašajo na vrstice, v katerih manjkajo podatki, vendar naj bi jih uvedli v prihodnosti. Takšne celice se ne štejejo za prazne v smislu programa.


Poglejmo, kako izbrisati prazne vrstice v Excelu, če so res. Najenostavnejši način je preprosta izbira z miško z levim gumbom. Sestavljeno je navzgor ali navzdol po polju oštevilčenja na levi. Nato z desnim klikom pokličete kontekstni meni, v katerem izberete vrstico za brisanje. Toda takšna tehnika velja le, če so celice urejene v vrsti.
Kako odstraniti prazne vrstice v "Excelu", če se prazna polja izmenjujejo s podatki? V tem primeru je vprašanje rešeno na drug način. Če želite to narediti, pritisnite Ctrl in držiteizberite vsako vrstico, ki jo želite izbrisati. Nato v meniju z desnim klikom izberite ustrezno operacijo. Če uporabljate tipko Del, se očisti samo vsebina, ne celotne vrstice. Vendar se lahko za najenostavnejši primer uporabi tudi.


Kako odstraniti "excel" prazne vrstice z razvrščanjem?

Za izvajanje takšnih operacij obstaja več metod. Ena od rešitev problema odstranjevanja praznih vrstic v Excelu je uporaba orodja za razvrščanje.
Če želite to narediti, po izbiri celotne tabele (Ctrl + A) v razdelku podatkov izberite meni za razvrščanje in filtriranje. Tukaj je ukaz za naročanje od najmanjše do največje (spodaj so prazne vrstice). Potem jih lahko izbrišete. Če je vrstni red gradnje podatkov pomemben, morate najprej uporabiti vstavek praznega stolpca z zaporednim oštevilčenjem. Po brisanju vrstic ponovno urejate oštevilčen stolpec.

Brisanje vrstic z uporabo filtra

Rešite lahko tudi, kako odstraniti prazne vrstice v Excelu s preprostim filtrom. Namestite ga tako, da izberete stolpec, skupino stolpcev ali celotno tabelo. Poleg tega uporabite ukaz "Filter" v razdelku za razvrščanje.
Sedaj je treba klikniti na sam filter, da se prikažejo samo prazne celice in jih odstranijo. Ampak tam je en ulov. Tega brisanja ne morete uporabiti za več stolpcev, če je na isti vrstici vsaj ena celicavsebuje podatke.

Izbira skupin celic

Nazadnje, razmislite o drugi univerzalni metodi. To vam omogoča, da rešite problem, kako odstraniti "prazne" vrstice v "Excel" območju od in do določene številke vrednosti.
V tem primeru uporabite razdelek za urejanje na glavni plošči z gumbom "Poišči in osvetli". V spustnem meniju je izbrana vrstica za izbiro skupin celic. V oknu pogoj aktivira tisto, ki označuje prazne enote. Potem je v operacijskem odseku s celicami izbran gumb za brisanje.

Namesto naknadne besede

Tukaj pravzaprav vse najlažje metode, s katerimi lahko odstranite prazne vrstice dobesedno nekaj klikov. Ne pozabite, da lahko nekatere celice vsebujejo skrito besedilo. Tudi prazne celice so lahko odvisne od sklicevanja v formulah. Če jih izbrišete, potem formula ne bo delovala, sam program pa bo dal napako glede prisotnosti v izračunih sklicevanj na neobstoječe ali napačne podatke. Zato moramo v tem primeru biti še posebej previdni, da ne motimo celovitosti matematičnih ali drugih operacij. V ostalem je vse preprosto. Glede na rezultat, ki ga je treba doseči, se lahko uporabi ena ali druga tehnika.

Sorodne publikacije