Jasna aplikacija CSS je preprosta in priročna

Uporaba različnih naprav za prikazovanje informacij je privedla do potrebe po njeni ustrezni predstavitvi, ne da bi bila vezana na določene načine, parametre in pogoje prikaza. Priljubljene ideje, ki so bile prej blokirane, tabelarni, gumijasti, prilagodljivi (in druge različice), so šli v preteklost. Te informacije je treba preprosto prikazati čim širše, kakovostno in enako na kateri koli napravi.

Enostavne zahteve za zagotavljanje informacij

Oseba je v dialogu in jo razume. Lahko pa uporabi vizualni material in določi gesto, risbe, izraze ali kako drugače poudari pozornost poslušalca (potrošnika). Zato hitreje doseže cilj.


Spletna stran mora zagotoviti informacije na podoben način in ne bi smelo biti nobenih dodatnih zahtev za HTML, CSS, javascript ali kodiranje PHP. Rezultat je treba doseči tako na osebnem računalniku kot na kateri koli drugi mobilni ali stacionarni napravi.
Hipertekstne jezike uporabljajo ne le brskalniki, ampak tudi druga orodja. Zagotavljanje informacij bi moralo odpraviti vse obstoječe razlike.

Sredstva, ki jih zagotavlja CSS

Ne gredo vedno globlje v HTML ali CSS, da dosežete želeni učinek. Pogosto je dovolj, da uporabimo preprosta, a učinkovita sredstva. Minimalni stroški v vsakem primeru - značilnost sodobne informacije kodiranja za njegovo pravilnorazmislek Zlasti pravila za float in clear se lahko uporabljajo v oznakah HTML in opisih CSS in ne zahtevajo dodatnih stroškov, učinek pa bo pravilen. Bistveno pravilo CSS, kadar se uporablja v elementu, mu omogoča, da se pravilno prilega, ne glede na velikost v območju prikaza in na napravi, v kateri se proces odvija.CSS se ne razlikuje po prefinjenosti modelov in je zavezan k preprostosti, ki je čim bolj dostopna. Uporaba float: levo ali float: desno pravilo v elementu, lahko ga pritisnete na eno ali drugo stran po njegovem bloku, naslednji element s pravilom CSS pa je jasen: oboje - postavite informacije okoli.

CSS jasne jasne možnosti CSS

Za to pravilo so na voljo tri možne vrednosti:
 • levo - ne obrnite na levo;
 • desno - ne lebdite v desno;
 • oboje - ne obkrožite na obeh straneh.
 • Uporabite lahko tudi vrednost none in podedujete jasna pravila CSS, ki se v bistvu ne razlikujejo od predstavljene funkcionalnosti: prejšnji element (ali elementi) bo prikrajšan za tok na levo, desno ali na obe strani. Pravzaprav je to prevod črte. V naslednjem informativnem bloku bodo prikazane vse naslednje postavke. Katere informacije bodo prikazane elementu z jasnim pravilom CSS, ki ga je opredelil razvijalec. Elementi z absolutnim položajem se oblikujejo na strani na lokaciji, ki jo določajo njihove lastnosti. Dejstvo je, da CSS jasno omogoča strukturiranje (združevanje) informacijskih postavk. Naprava prikaže informacije v splošnem toku in ko je zaznana v določenem elementu, se prikaže pravilo jasnoustrezno vsebino.

  Praksa uporabe

  Kot je običajno v drugih tehnologijah, je opisana postavitev potekala na več stopnjah in se na koncu razdelila v dve veliki kategoriji:
 • sposobnost, da se lepo in učinkovito (vendar morda dolgo);
 • je hiter in cenovno dostopen.
 • Vsak razvijalec razlaga, kar je povedal, na svoj način. Nekateri so ostali zvesti terminologiji "adaptivna postavitev". Drugi pravijo, da izdelujejo gumijasta mesta. Tretji je prepričal stranko, da potrebuje blok ali tabelarično postavitev, zato ni nujno, da kličemo proces, orodje ali drugo metodo za dosego rezultata. Vedno sta pomembna le čas razvoja in rezultat dela. V prvem primeru je malo verjetno, da bo uporaba jasnega pravila CSS imela smisel, prav tako pa bo pravilo o floatu izginilo kot nepotrebno. Za oblikovanje strani, dajanje informacij in upoštevanje posebnosti različnih naprav bo kompleksen algoritem za javascript ali kombinacijo slogov CSS, tesno povezanih z deviškimi HTML. V drugem primeru, zahvaljujoč pravilom float in clear, opis CSS omogoča, da preprosto ustvarite tok elementov strani. Zadovoljiv rezultat bo dosežen hitro in učinkovito.

  Sorodne publikacije