OpenGL: Kako nadgraditi paket gonilnikov z najlažjimi metodami?

Nedvomno mnogi igralci vedo, da je za dobro delovanje tako znanih iger, kot sta Minecraft ali CS, eden glavnih pogojev razpoložljivost najnovejše različice gonilnikov OpenGL, nameščenih v sistemu. Kako nadgraditi ta paket gonilnikov zdaj in ga bomo upoštevali, saj lahko, tako kot vsaka druga programska oprema, postanejo zastareli. Zato so včasih težave z lansiranjem vaših najljubših iger.

OpenGL: Kako nadgraditi gonilnike na najlažji način?

Najprej, če vam sistem pove, da je treba gonilnike OpenGL nadgraditi med izvajanjem igre ali določene aplikacije, je treba uporabiti standardno rešitev.


Če želite aktivirati postopek, se morate prijaviti v standardni "Device Manager", ki ga lahko izvedete na nadzorni plošči, v administrativnem delu računalnika ali v ukazu devmgmgt.msc prek ukazne vrstice za zagon in tam najdete nameščen video adapter.
Runtime se lahko zažene z ukazom z istim imenom v meniju z desnim klikom ali v razdelku lastnosti naprave. Če podate samodejno iskanje, to morda ne bo dalo rezultata in sistem vam bo povedal, da je najprimernejši gonilnik že nameščen. Zato je zaželeno, da se najprej obrnete na proizvajalca opreme, izberete model grafične kartice, prenesete novega gonilnika in pri namestitvi določite lokacijo shranjene distribucije.

Kako nadgraditi OpenGL na Windows 7 ali kateri koli drug sistem, ki uporablja specializirana orodja?

Za lastnike čipov NVIDIA inNaloga Radeona je lahko nekoliko poenostavljena. Praviloma so opremljeni s posebnimi kontrolnimi programi, kot sta PhysX in Catalyst. Zato je posodobitev gonilnika OpenGL možna z njihovo pomočjo.


Če te storitve iz določenih razlogov ne obstajajo, jih je treba preprosto prenesti in vključiti v sistem. Z nenehno aktivno internetno povezavo bodo uporabne ne le za nastavitev iger, temveč tudi za samodejno sledenje pojavu novih različic zahtevanih gonilnikov, vključno z OpenGL.
Načeloma, če vam ta možnost ni všeč, lahko uporabite tudi manj zanimive programe, kot je Driver Booster, ki brez sodelovanja uporabnika posodablja gonilnike za popolnoma "strojno opremo" in programsko opremo, nameščeno na računalniku ali prenosnem računalniku. Aplikacija v procesu skeniranja samega sistema bo določila različico gonilnika OpenGL. Kako ga posodobim? Preprosto morate sprejeti ponudbo za namestitev posodobljenih posodobitev. Po zaključku postopka nadgradnje bo potreben popoln ponovni zagon.
Nazadnje lahko namestite poseben pripomoček, imenovan OpenGL View Extensions, ki vam omogoča, da spoznate različico nameščenega paketa gonilnikov in ga posodobite na najnovejšo različico.

Posodobitve za DirectX

Vendar pa posodobitev morda ne bo dala želenega pozitivnega rezultata brez nadgradnje platforme DirectX, ki je določen most med strojno opremo in programsko opremo v večpredstavnostnem načrtu.
Nameščeno različico lahko izvedete s pomočjoukaz dxdiag, ki je vnesen v meniju Zaženi. Novo distribucijo lahko prenesete z uradne Microsoftove strani za podporo v razdelku Prenosi.
Kot je že jasno, lahko DirectX, OpenGL posodobitev postane preprost začetek namestitvenega postopka prenesene distribucije. Prednost te posodobitve je, da v pogovornem oknu DirectX lahko zaženete vrsto testov, vključno z zmogljivostjo DirectSound, ffdshow, Direct3D itd.

Zakaj gonilniki niso posodobljeni?

Če nenadoma nobena od zgoraj navedenih rešitev verjetno ne bo pomagala, je razlog le v tem, da video adapter ni mogoče namestiti, različica OpenGL preprosto ne podpira, zato, ker ne boste poskusili, gonilnik ne bo nameščen. Edini izhod je namestitev močnejše grafične kartice. Mimogrede, najpogostejši problem je primer integriranih video čipov, ki so vgrajeni v matične plošče. Diskretne grafične kartice običajno nimajo takšnih težav (seveda, pod pogojem, da čip ni preveč zastarel in na začetku podpira tehnologijo OpenGL). Kako posodobiti gonilnike za take kartice, se zdi, da je že jasno. Ampak včasih boste morda morali nadgraditi JAVA Runtime platforme ali celo Microsoftov .NET Framework - to tudi ne morete pozabiti. Toda praviloma v večini primerov to ni potrebno - dovolj je, da posodobite DirectX in vzporedno uporabite OpenGL Viewer Viewer.

Sorodne publikacije